Yazar |
Konu Arama Konu Seçenekleri
|
aslihan
Üye
Durum: Aktif Değil
Puanlar: 24
|
Konu: ÖNEMLİ Gönderim Zamanı: 11 Eyl 2009 Saat 16:23 |
MERHABA DOKTOR BEY,
OĞLUM 18 NİSAN 2009 DOĞUMLU DOĞUMDAN SONRA BELİNDE KUYRUK SOKUMUNDA KIRMIZI LEKE VE TÜYLENME FARK ETTİK. ÇOCUK DOKTORUNA GÖTÜRDÜK BİZİ HEMEN BEYİN CERRAHINA SEVK ETTİ. BEYİN CERRAHI DOKTOR OĞLUMDA SPİNA BİFİDA RAHATSIZLIĞI OLDUĞUNU SÖLEDİ İZMİT ARAŞTIRMA HASTANESİNDE ACİLEN 1 AYLIKKEN AMELİYAT EDİLDİ. ŞİMDİYE KADAR HERŞEY NORMAL GİDİYORDU. YİNE HERŞEY NORMAL GİBİ FAKAT AMELİYATTA KUYRUK SOKUMUNDA Kİ TÜYLERİ JİLETLE ALMIŞLARDI VE AMELİYATTAN BELLİ BİR SÜRE ÇIKMADILAR ŞİMDİ ORASI TEKRAR TÜYLENMEYE BAŞLADI ACABA RAHATSIZLIĞI TEKRAR MI EDİYO TEKRAR ETMESİ MÜMKÜN MÜDÜR BENİ BİLGİLENDİRİRSENİZ SEVİNİRİM. EKİM AYINDA MR LI KONTROLÜ VAR FAKAT ÇOK MERAK EDİYORUM. YANITLARSANIZ SEVİNİRİM.
|
ASLIHAN
|
 |
Dr.KadirTugcu
Uzman
Puanlar: 117923
|
Gönderim Zamanı: 12 Eyl 2009 Saat 09:19 |
Pardon, teşhis ne?? Spina bifida'nın tipleri vardır. Spina bifida occulta, sizdeki duruma benziyor. Eğer bir açıklık yoksa ve çocuk hiç menenjit geçirmedi ise, O kısımda içeriye doğru giden bir kanal veya deride bir lezyon yoksa, en iyi şey dokunmamaktır. Bir ameliyat epikrizi alabilirmisiniz?? Bu durum nadiren ameliyat gerektirir.. Tüylenmenin olması gayet tabii bir hadise.. Bana kalırsa sadece "traş" yaptılar. Kesi veya dikiş izleri varmı??
|
 |
aslihan
Üye
|
Gönderim Zamanı: 14 Eyl 2009 Saat 09:22 |
hocam teşhisi sipina bifida occulta ve testered cord sendromu olarak belirlendi. mr çekim sonucuna göre bir aylıkken izmit araştırma hastanesinde ameliyata alındı. belinde 20 dikişi mevcuttu. yaniameliyat kesiği var. şuanda görülebilen bariz bir sıkıntı yok gibi dışardan yani bebeğimin gelişimi ve görünümü açısından fakat dediğim gibi ameliyat yerinde tüylenmeler tekrar başladı acaba hastalığının tekrar etmesi gibi bir durum söz konusumu?? bu arada hocam ameliyattan sonra doktorumuz bize çok dikkat etmemiz gerektiğini menenjit geçerebileceğini ve hidrosefali olabileceğini sölemişti. ama allahıma şükürler olsun ki öle bi durum olmadı. cevaplarınız için teşekkürler hocam
|
ASLIHAN
|
 |
Dr.KadirTugcu
Uzman
|
Gönderim Zamanı: 14 Eyl 2009 Saat 11:34 |
"Tethered cord" farklı bir durum. Burada sinirlerdeki arıza, bazı nörolojik bozukluklara sebep olabileceği için, ameliyat şart. Erken ameliyat ile, ilerde oluşabilecek ayak veya bacaktaki asimetrik büyümeler, mesane bozuklukları ve ağrılar önlenmiş olur..Tüylenme üvertür... Çok canınızı sıkarsa, deriyi kesmeden traş edebilirsiniz.
|
 |
aslihan
Üye
|
Gönderim Zamanı: 14 Eyl 2009 Saat 11:53 |
HOCAM ÇOK TEŞEKKÜR EDERİM. TÜYLENME BENİM İÇİN SORUN DEĞİL BEBEĞİM SAĞLIKLI OLSUNDA VARSIN BELİNDE TÜY OLSUN. BENİM DERDİM BU RAHATSIZLIĞIN TEKRARLAMA OLASILIĞI VARMI YANİ AMELİYAT OLDU FAKAT AYNI SORUNLA KARŞILAŞIRMIYIZ İLK ZAMANLAR KİLOSUNDA DÜŞÜKLÜK VARDI AMA ŞİMDİ 6 AYLIK VE KENDİNİ BAYAĞI TOPLADI BU ARADA ÇALIŞAN ANNEYİM SÜTÜMÜZÜ SAĞIP İÇİRİYORDUK AMA ODA KALMADI ARTIK SADECE AKŞAMLARI VEREBİLİYORUM SÜT. GÜNDÜZ MAMA YİYO EK GIDAYA BAŞLAMALI MIYIM 6 AYINA YENİ GİRDİ VE 7,700 GRAM 66 CM
|
ASLIHAN
|
 |
Dr.KadirTugcu
Uzman
|
Gönderim Zamanı: 14 Eyl 2009 Saat 18:58 |
O defter kapandı. Sonradan menenjit olması doktor hatasıdır, aile hatası değil...Ameliyatta mikrop kapmadı ise, 4 ay sonra hiç olmaz. Zaten olsa idi, 24 saat içinde çıkardı.
|
 |
aslihan
Üye
|
Gönderim Zamanı: 15 Eyl 2009 Saat 08:56 |
hocam kusura bakmayın sanırım sormak istediğimi anlatamadım. benm sormak istediğim tethered cord sendromundan ameliyat olan oğlumun bu rahatsızlığı veye bu tethered cord sendromuna bağlı bir rahatsızlıkla karşılaşma ihtimali varmı bu tekrarlayan bir hastalık mıdır yoksa ameliyatdan sonra sorun kalmamış mıdır? hocam birde oğluım 6 aylık 8 kilo çalışan bir anneyim gündüz mama yiyo akşamları emiyo sadece gündüz leri ek gıdaya geçmeli miyim ne dersiniz yoksa mamaya mı devam etsin bir süre.. ilk ek gıdaları neler olmalı hocam değerli cevaplarınızı bekli,yorum
|
ASLIHAN
|
 |
Dr.KadirTugcu
Uzman
|
Gönderim Zamanı: 15 Eyl 2009 Saat 10:54 |
Ameliyat düzgün yapıldı ise, bir şey olmaz. 6 aylık çocuk, 7.8kg. olmalı, iyi götürüyorsunuz, aynen devam edin. İlk ek gıda süt olmalı, arkadan, kahvaltı, yoğurt ve muhallebi sıra ile gelir, Daha fazla bilgi iiçin eski maillere bakın.
|
 |