hocam saygılar, bir kaç sorum olacak cevaplarsanız çok müteşekkir olurum:
1- 7 aylık kızımın saçının ön kısmında konak var.6. ayında başlamıştı azaldı ama tepelere doğru hala var,geçmedi hala.bu kadar ileri ayda konak kalır mı? konaktan başka bir deri problemi olabilir mi? (kızım doğduğundan beri çok saçlı ve hiç saçı dökülmedi)
2- ayak ucuna düşen bir nesneyi almak için bu ayda bebekler kendileri mi eğilir, yoksa ayaklarını araç olarak kullanabilir mi?benim kızım ayağıyla elinin yanınan kadar çekip alıyor. çok komiğime gitti, hani çok acil bir soru değil sizi de bununla meşgul etmek istemezdim ama dediğim gibi çok dikkatimi çekti birkaç zamandır."sen ne biliyorsun ayağınla onu çekmeyi"diyorum kendi kendime.
3-gelelim bu en ufak davranışına bile takıntılı olmamın sebebine..hocam malesef yeğenim 7 yaşında erkek çocuk ve otistik. özel eğitim filan yapılabilecek herşeyi yapıyorlar.bilirsiniz ki çok zor bir durum..konuşmuyor, davranışları otistik bulgular gösteriyor. benim endişem otizmde genetiğin rolü nedir?
4-otizm en erken ne zaman anlaşılabilir? yeğenime çok üzüldüğüm ve kendi evladım için de endişelendiğim için bebeğim gak dese inceliyorum. örneğin çamaşır makinesi çalışırken ona baksa tasalanıyorum acaba otistik bulgu mu diye?bebeğimde ne gibi bulgular görürsem endişeleneyim?
5-bebeğimin gelişiminden korktuğum için çocuğumu sürekli uyaran durumundayım. devamlı konuşuyorum, dans ediyoruz vs.. eşim çocuğu çok dürtüyorsun biraz da kendi haline bırak diyor, öyle mi yapmalıyım?kendi haline bırakırsam yeğenim gibi içine kapanacak konuşmayacak gibib psikopatça endişelerim var. nasıl bir yol izlemeliyim?
çok uzun tuttum bağışlayın, bir nevi dert döktüm size, yanıtlarsanız çok sevinirim hocam, saygılarımla..