Forum Anasayfası Forum Anasayfası > Genel Konular > Bebeğim & Çocuğum Hakkında
  Yeni Mesajlar Yeni Mesajlar RSS - Oyuncak ile oynama tarzı neyin habercisi?
  SSS SSS  Forumu Ara   Kayıt Ol Kayıt Ol  Giriş Giriş

Kapalı KonuOyuncak ile oynama tarzı neyin habercisi?

Yanıt Yaz Yanıt Yaz
Yazar
  Konu Arama Konu Arama  Konu Seçenekleri Konu Seçenekleri
duygu07 Açılır Kutu Gör
Elmas Üye
Elmas Üye
Simge

Durum: Aktif Değil
Puanlar: 7416
Mesajın Direkt Linki Konu: Oyuncak ile oynama tarzı neyin habercisi?
    Gönderim Zamanı: 15 Şub 2009 Saat 02:17

Çocukların oyuncaklarla alışılmışın dışında bir biçimde oynamasının otizm belirtisi olabileceği bildirildi.

Amerikalı bilim adamlarının yaptığı ve "Autism" dergisinde yayımlanan araştırmada, bu bulgunun, otistik olma ihtimali bulunan çocukların durumunun ailelerce önceden saptanması ve tedaviye daha erken başlanmasını sağlayabileceği bildirildi.

California Üniversitesinden Sally Ozonoff ve ekibi, otistik bebeklerin oyuncakları diğer çocuklardan çok daha fazla eğip büktüğünü, evirip çevirdiğini ve şişe gibi objelere gözlerinin ucuyla veya sabit bakışlarla baktığını saptadı.

Ozonoff, oyuncaklarla alışılmadık şekilde oynanmasının, otizm belirtileri listesine eklenebileceğini belirterek, "Otistik bir çocuk ne kadar erken tedavi edilirse, bu çocuğun geleceği üzerinde o kadar etkiniz olur" dedi.

Ozonoff ve ekibi araştırmalarını, kardeşleri otistik olduğu için otizm riski bulunduğu düşünülen 1 yaşındaki 66 bebek üzerinde yaptı.

Bu bebeklerden 9’una daha sonra otizm tanısı konuldu. Tanı konulanların 7’sinin oyuncakları çok daha uzun süreler eğip büktüğü, evirip çevirdiği ve objelere yandan baktığı görüldü.

Amerikan Pediatri Birliği, 2 yaşına gelmeden önce bütün çocukların otizm bulunup bulunmadığını anlamak için incelenmesi tavsiyesinde bulunuyor.

Otizmin nedeni bilinmiyor, ancak genetik ve çevresel faktörlerden kaynaklandığı tahmin ediliyor. Hastalık genellikle 3 yaşa kadar teşhis ediliyor. Otizm ve Asperger sendromu gibi otizm bağlantılı hastalıklar ABD’de her 150 çocuktan birinde görülüyor.

Yukarı Dön
duygu07 Açılır Kutu Gör
Elmas Üye
Elmas Üye
Simge

Mesajın Direkt Linki Gönderim Zamanı: 15 Şub 2009 Saat 02:18
Arkadaşlar bu alıntılar çok ilgimi çekerek okuduğum yazılar ve geri dönüşü eğitimle mümkün olan otizme çok dikkat etmek gerekiyor...Allah korusunnnnStar
Yukarı Dön
burcu Açılır Kutu Gör
Elmas Üye
Elmas Üye

Çınar'ın annesi, Forumun neşesi

Puanlar: 7922
Mesajın Direkt Linki Gönderim Zamanı: 15 Şub 2009 Saat 13:26
iyi ama duygucuğum çok genel bir yazı bu.. yani oyuncağı evirip çevirmek dersen şimdi benim aklıma şüphe düşer.. keşke biraz daha ayrıntılı yazsalarmış.. insan  ister istemez pimpirikleniyorConfusedConfusedConfusedConfused
ömrüm, bebeğim, Çınar'ım

Yukarı Dön
Elif Hansa Açılır Kutu Gör
Elmas Üye
Elmas Üye

Hansa ve Tevhid'in Annesi

Puanlar: 7665
Mesajın Direkt Linki Gönderim Zamanı: 15 Şub 2009 Saat 13:51
Ben birsey anlamadim... Confused Her cocuk oyuncaklarini egip bukerek oynamaz mi zaten?
Yukarı Dön
duygu07 Açılır Kutu Gör
Elmas Üye
Elmas Üye
Simge

Mesajın Direkt Linki Gönderim Zamanı: 16 Şub 2009 Saat 12:04
Yok öyle değil. Otizm tanısında oyuncağı sürekli evirip çeviren ama başka bişi yapmayan çocukları anlatıyor. Geçenlerde googleda arama yapıp görüntülü olarak izlemiştim ben de otizmli çocuk örneğini. Gerçekten çok farklı hareket ediyorlar. Mesela 3 dakika boyunca tekerlek çevirmek ve başka birşey yapmamak gibi. Bebek videolarının olduğu bir siteydi bulamadım. Bir ara paylaşmaya çalışırım.
Yukarı Dön
oğuzkağan Açılır Kutu Gör
Altın Üye
Altın Üye

Puanlar: 2934
Mesajın Direkt Linki Gönderim Zamanı: 18 Şub 2009 Saat 22:17
teşekkürler canım
Yukarı Dön
 Yanıt Yaz Yanıt Yaz
  Konu Paylaş   

Forum Atla Forum İzinleri Açılır Kutu Gör

| İletişim | Reklam | Gizlilik İlkeleri Copyright 2007-2025 ® NETATÖLYE - Tüm hakları saklıdır. İzinsiz alıntı yapılamaz.