Günaydın hocam,
Bayramın birinci günün ateşlenen kızımı (6 yaşında) hastaneye götürmüştük. Sonuçlarını size yazmıştım. WBC'si normal CRP'si yüksekti. Doktor viral enfeksiyon demiş, ancak 4-5 gün sonra çok şiddetli öksürük başlamış ve ateşi 6. gününde bile 39.9 dereceye yükselmişti. İki gün hastenede yaştmış, vent.. ve flix.. inhaler kullanmak üzere taburcu edilmişti. Son 1 haftadır öksürük çok seyrelmişti, hatta 5 gündür hemen hemen hiç öksürmüyor gibi.
Dün kontrol için PA Akciğer Grafisi çektirdik. Sonucu aşayığıy yazıyorum.
İnceleme alanına giren cilt ve cilt altı yumuşak dokular ile kemik yapıları normaldir.
Kalp ve mediastinal ana damar yapıları normal lokalizasyonlarında ve normal anatomik özellikleri ile izlenmektedir.
Sağ hiler bölgede hilus gölgesinin sola göre hafif ekspanse olduğu ve hiler açının kapandığı izlenmektedir. Bu alanın Toraks BT ile tetkiki önerilir.
Pulmoner bronkovasküler dağılım doğaldır.
Her iki hemitoraks solunuma eşit katılmakta olup, bilateral aktif parankimal infiltrasyon saptanmamıştır.
Her iki hemidiyafragma normal şekil ve lokalizasyonlarındadır. Bilateral kostofrenik sinüsler açıktır.
SONUÇ: Sağ hiler ekspansiyon ve hiler açıda kapanma. Toraks BT ile tetkiki önerilir.
Uzun oldu hocam affınıza sığınıyorum ama çok telaşlandım ve üzüldüm. Bu durumda BT çektirmelimiyiz.
Saygılarımla..