|
|
Yanıt Yaz ![]() |
Sayfa 12> |
Yazar | |
akasya2213 ![]() Katılımcı Üye ![]() Kayıt Tarihi: 13 Tem 2012 Durum: Aktif Değil Puanlar: 356 |
![]() Yanıt Yaz
Alıntı akasya2213
Bu mesaj kurallara aykırıysa buradan yöneticileri bilgilendirebilirsiniz.
![]() ![]() ![]() ![]() Gönderim Zamanı: 10 Nis 2017 Saat 10:25 |
Hocam 5 yaşındaki cocugumun disindeki cürügü tedavi etmek icin dis hekimine gittik dolgumuzu yaptirdik doktor baska dislerdede arayuz cürügü olabilecegini bunuda sadece tum ceneyi gösteren panaromik filmle anlayabilecegini söyledi ben bu filmin fazla miktarda radyasyon nedeniyle cocuklara cekilmedigini okumustum.sizce ne yapayım cektirmesemmi?icim hiç rahat değil
|
|
![]() |
|
Dr.KadirTugcu ![]() Uzman ![]() Kayıt Tarihi: 14 Ağu 2008 Durum: Aktif Değil Puanlar: 117990 |
![]() Yanıt Yaz
Alıntı Dr.KadirTugcu
![]() ![]() ![]() ![]() |
Curuk olsa, ben bile gorurum.. Gozu; KORMU??? Niye Rontgen istiyor? Tamamen duygusal!! Cocuklarda, mumkun oldugunca, Akciger-Boyun ve Bas Rontgenlerini (hayati bir tehlike olmadikca) cektirmeyin! Gogus boslugunda bulunan; Thymus (Timus) bezi, bagisikligin olusmasinda son derecede onemlidir ve ilk Rontgen cekildiginde, yok olur, bagisiklik zayif gelisir.. |
|
![]() |
|
akasya2213 ![]() Katılımcı Üye ![]() Kayıt Tarihi: 13 Tem 2012 Durum: Aktif Değil Puanlar: 356 |
![]() Yanıt Yaz
Alıntı akasya2213
Hocam Allah razı olsun bu ne kadar kıymetli bir bilgi bizler için.arayuz cürükleri ve daimi dişlerin durumunu görmek istiyorum dedi.süt dişlerinin altinda süren daimi dislerle ilgili ne gibi bir sorun olabilir ki.diyelimki oldu kar zarar orani yaparsak röntgen cektirmekten daha zararlı bir sorun olamaz degilmi süt disinin altındaki daimi dislerde.cektirmeyecegim hocam beni bilgilendirip engellediginiz icin binlerce teşekkürler.ellerinizden öpüyorum
|
|
![]() |
|
Dr.KadirTugcu ![]() Uzman ![]() Kayıt Tarihi: 14 Ağu 2008 Durum: Aktif Değil Puanlar: 117990 |
![]() Yanıt Yaz
Alıntı Dr.KadirTugcu
Boyle bir "mantik" gecerli olsa, 5 yasina gelen HER COCUGA, bu rontgen'in cekilmesi bir zaruret olurdu!! Meslek hayatim boyunca, hicbir hastama cekilmedi.. Ayrica da, diyelim, ilerde; ortodontik problemleri olacak!!! Gec kalma diye bir sey YOKKI!!! Isterse, 30 istemezse; 50 yasinda yaptirir.. Ayrica da; 'gorunmeyen kisimlarda bile', curuk osa, agri yapmiyorsa, kurcalatmayin.. Butun bunlar; Zymafluor kullaniminin, Turkiye'de, disciler tarfindan imkansiz hale getirmeleri sonucu oluyor.. Kasten cocuklarin disleri curusun de, disciler para kazansin diye bu assagilik tezgah, basta Saglik bakanligi olmak uzere, butun Discilik Fakultelerinde uygulaniyor ve ogretiliyor. "Muhtesem" saglik Reformlari ile durum, bu hale getirildi.. Zymafluor kullanilmadigi icin, HALK, hem paradan oluyor, hem sagliklarini kaybediyorlar.. Bunlar boyle; ASSAGILIK insanlardir.. Düzenleyen Dr.KadirTugcu - 10 Nis 2017 Saat 20:19 |
|
![]() |
|
envberna ![]() Katılımcı Üye ![]() Kayıt Tarihi: 23 Kas 2015 Durum: Aktif Değil Puanlar: 194 |
![]() ![]() ![]() ![]() ![]() |
Cok ozur dileyerek araya giriyorum hocam. Suanda iki bucuk yasindaki oglum 30 gunlukken bronsiolit teshisi ile bir hafta hastanede yatti ve malesefki dr bes kez akciger filmi cekti ogluma. Cevabinizi okuyunca nasil uzuldum anlatamam. Simdi oglumun bu bezi gelismedi mi? Geri donusumsuz bir zarar mi aldi? Suandan sonra yapacak birsey yok mu hocam? Sizi cok cok gec tanidim cok keskelerim var hocam cok...
|
|
![]() |
|
![]() Yanıt Yaz
Alıntı Dr.KadirTugcu
1- Astim, Bronsit ve Bronsiolit'in Rontgen bulgulari YOKTUR... O filmlerin tamami bosuna cekildi. 2- 2 yasindan sonra; Bronsiolit OLMAZ... Dunya'da bir tek Turk doktorlari 2 yasindan buyuk cocuklarda, "Bronsiolit" teshisi koyarlar.. 3- Bronsiolit olsa bile hastanede yatmasi gerekmez.. BUTUN; "Ust Solunum Yolu Hastaliklarinda", hasta agizdan beslenebiliyorsa, Hastane bakimi GEREKMEZ.. 4- Timus bezi, daha ilk cekilen Rontgen'den sonra "involusyona" uygrar ve yok olur. Timus bezi; T-Lenfositlerinin olgunlasmalarini saglar.. Hucresel bagisikliktan sorumludur. Yapacaginiz tek sey; olur olmaz her atesli durumda; Antibiyotik kullanmayin.. Düzenleyen Dr.KadirTugcu - 10 Nis 2017 Saat 23:20 |
|
![]() |
|
7beni ![]() Katılımcı Üye ![]() ![]() Kayıt Tarihi: 22 Eki 2013 Durum: Aktif Değil Puanlar: 145 |
![]() ![]() ![]() ![]() ![]() |
Hocam yani hayatı boyunca birdaha bu bez hiç oluşmayacakmı...demekki bizdede yok.... ilk sene röntgen çekilmişti çocuğum sizi tanımadan önce...o bez yok olduğu içinmi anaokuluna başladığı günden beri hasta oluyor hep böyle hasta olup yatağamı düşecek.daha detaylı bilgi vverin hocam
|
|
![]() |
|
![]() Yanıt Yaz
Alıntı Dr.KadirTugcu
Timus bezi; hic Rontgen cekilmese bile, EN GEC; Ergenlige dogru kendiliginden kaybolur.. Sik hastalanmasi; 1 yasindan sonra, anneden gecen antikorlar bittigi ve kendi antikorlari olmadigi icindir.. Bu devreyi gecirmeye MECBUR!! 2 sene boyunca, sik sik hasta olarak, olusturdugu antikorlar, onu hayat boyu koruyacak..Dikkat edin, her ateslendiginde Antibiyotik alanlarda bu devre cok uzun surer.. |
|
![]() |
Yanıt Yaz ![]() |
Sayfa 12> |
Tweet
|
Forum Atla | Forum İzinleri ![]() Sen Kapalı Foruma Yeni Konu Gönderme Sen Kapalı Forumdaki Konulara Cevap Yazma Sen Kapalı Forumda Cevapları Silme Sen Kapalı Forumdaki Cevapları Düzenleme Sen Kapalı Forumda Anket Açma Sen Kapalı Forumda Anketlerde Oy Kullanma |
|