Forum Anasayfası Forum Anasayfası > ARŞİV > Çocuk Sağ. ve Hastalıkları Uzm. Dr. Kadir Tuğcu Arşivi > İlaçlar
  Yeni Mesajlar Yeni Mesajlar RSS - parasetamol
  SSS SSS  Forumu Ara   Kayıt Ol Kayıt Ol  Giriş Giriş

Kilitli Forumparasetamol

Yanıt Yaz Yanıt Yaz
Yazar
  Konu Arama Konu Arama  Konu Seçenekleri Konu Seçenekleri
afet Açılır Kutu Gör
Üye
Üye

Durum: Aktif Değil
Puanlar: 68
Mesajın Direkt Linki Konu: parasetamol
    Gönderim Zamanı: 06 Şub 2014 Saat 02:30
Kadir bey ben sizin yazilarinizi ve eski mailleri izi okumadan once 4.5 yasindaki ogluma dr. Onerisi ile örneğin aferin ve calpolu hastaliklarinda arka arkaya verdiğim oldu.ozelliklede griple seyreden ateşte. ..bu gibi ilaçların birliklte kullanilmasinin zararlı olduğunu yine sizden öğrendim. Bir yazinizda parasetamol fazlaligindan zehirlenme olabileceginden ya da karaciğeri mahvedeceginden soz etmissiniz.zehirlenmeden sans eseri yirttik galiba ama karacigere bir zarar vermismiyizdir?Nasıl anlariz? Simdi olmasa bile ilerde bir sorun olurmu?

Birde hocam akilmda kaldigi kadarıyla calpol ve ibufen farkli gruptan olduğu icin verilirken zaman farki gerekmez gibi birsey soylemistiniz.bu durumda egerki gerekli olursa 4.5 yasindaki 19.5. kilo ogluma ve 18 aylik 10.800kilo kizima ayni gun icinde kac olcek calpol ve ibufen verebilirim.

Birde hocam cocuklarim cok uzun suredir gribi uzerlerinden atamadilar en fazla 3 gun iyiler.ara ara ates oksuruk burun akintisi.tikanikligi balg kusma mahvetti artik coccuklari.sozunuzzden disari cikmiyorum ama balgam kusma ve ates yuzunden iyice istah kalmadi cok az yiyorlar ve gittikce zayifliyorlar...devit 3 ampul verdik.onu verincede vitamin yada balik yagi kullaanabilirmiyim.iyice zayiflayip halsiz kalmaya basladilar.burun tikanikligini ne yaptiysam geciremiyorum ne yapayim hocam...saygilarimla...
EvliMutluÇocuklu
Yukarı Dön
Dr.KadirTugcu Açılır Kutu Gör
Uzman
Uzman

Puanlar: 118859
Mesajın Direkt Linki Gönderim Zamanı: 06 Şub 2014 Saat 03:26
1- Parasetamol yaninda; alkol(Etanol) ihtiva eden, UMCA gibi ilaclar verildiginde, karacigerdeki harabiyet, daha ciddi oluyor. Su anda cocugunuzda, "sarilik" veya siroz belirtileri olmadigindan, bir zarar olmussa bile Karaciger'in kendisini tamir ettigini gosterir. Merak edecek bir durumunuz yok.
2-   20kilo olana: Calpol(+):3x1olcek ve Ibuprofen:4x1 olcek verebilirsiniz.
3-   11 kilo olana: Calpol 120: 3x1olcek ve Ibuprofen: 2x1 olcek verebilirsiniz.
   NOT: Butun olcekler= 5ml..
4- Bu sekilde Gripleri gecirmeleri, ilaclarla saglanacak, "SAHTE" iyilik hallerinden bin defa hayirlidir. Vitamin veya Balik yagi gerekmez..
5- serum fiz; 10'ar damla yapin, cok sikistiginizda, 3 gunu gecmemek sarti ile Iliadin damla kullanin (gunde:2x2'ser damla)
Yukarı Dön
afet Açılır Kutu Gör
Üye
Üye

Mesajın Direkt Linki Gönderim Zamanı: 08 Şub 2014 Saat 23:27
Kadirbey bir yazinizda ibufenin odem cozucu etkisinden bahsetmissiniz.cocuklarimin gribini cook uzun suredir bir turlu geciremiyorum.tam iyi gibi oluyorlar derken sil bastan yasiyoruz.grib icin anlattiklarinizi uzun zamandır uyguluyorum.agrikesici disinda hic ilac kullanmıyorum. Burun tikanikligi ve kulak agrilari iliadin damla kullanirken geciyor.serum fiz.gectigimin en fazla 2.gunu tekrarliyor.ikis8nde de zamaninda cok ilackullanmaktan asiri geniz eti buyumesi ve ogl7mda her iki kulakta son raddede kulak sivi birikmesi var.bu konularda beni bilgilendirmistiniz.ben diyorumki acaba ibufen ve ilidini ayni zamandami kullansam.oyleolursa ibufeni gunde kac defa vereyim iliadin gene 2*2dir ve kac gun devam edeyim 3 gunmu 5 gunmu.tesekkur ederim.saygilarimla...
EvliMutluÇocuklu
Yukarı Dön
Uzman
Uzman

Mesajın Direkt Linki Gönderim Zamanı: 08 Şub 2014 Saat 23:55
Ibuprofen'in, odem cozucu etkisi, tek basina herhangi bir durumu iyilestirmeye yetmez, sadece olumlu katkisi olur...
Gribi iyilestirecek, suresini kisaltacak bir ilac yoktur... Sadece atesi muhafaza etmeniz, sureyi kisaltabilir.. Zirt-pirt ates dusurucu kullanmayin.
Iliadin'i 3 gun kullanin... Ancak kulaktaki agri devam ederse, 5 gune uzatabilirsiniz... Sirf burnunu acmak icin; 5 gun kullanmayin.
Yukarı Dön
afet Açılır Kutu Gör
Üye
Üye

Mesajın Direkt Linki Gönderim Zamanı: 09 Şub 2014 Saat 00:09
Hocam cok eski maillerinizden birinde bir arkadasa iliadin kullanmasini ve 6 saatte bir 1 olcek ibufen kullanın ibufenin odem cozucu etkisi var demissiniz.o da benim gibi burun tikanikligi ve kulaktan sikayetciydi yanlis hatirlamiyorsam.o yuzden size danismak istedim.zaten burun tikanikligi icin degil kulak icin normalde iliadini kullaniyorum.cunku cocuklarin oyle bir burunlari tikaniyorki burundan hic nefes alamiyorlar.kucuk kizim agzindani acip nefes almasinida tam beceremiyor uyumuyor alsala4 bile agzzi kuruyor bu sefer öksürük krizine giriyorlar. o yuzden ve dollayisiyla kisa surede kulaga vuruyor.bu durumda ne onerirsiniz.denemeyeyim mi?
EvliMutluÇocuklu
Yukarı Dön
Uzman
Uzman

Mesajın Direkt Linki Gönderim Zamanı: 09 Şub 2014 Saat 18:06
Dedigim gibi; Ibiprofen'in katkisi olur.. Odem durumlarinda kullanin..
Yukarı Dön
 Yanıt Yaz Yanıt Yaz
  Konu Paylaş   

Forum Atla Forum İzinleri Açılır Kutu Gör

| İletişim | Reklam | Gizlilik İlkeleri Copyright 2007-2025 ® NETATÖLYE - Tüm hakları saklıdır. İzinsiz alıntı yapılamaz.