Yazar |
Konu Arama Konu Seçenekleri
|
gülşen
Katılımcı Üye
Durum: Aktif Değil
Puanlar: 151
|
Konu: PAYLAŞIMLARINIZ İÇİN TEŞEKKÜRLER Gönderim Zamanı: 29 Nis 2008 Saat 15:40 |
Arkadaşlar Merhaba;
Paylaşımlarınız için hepinize teşekkürlerimi sunuyorum. Çok faydalandım. Bu gün bilgisayarın başına geç geldim.Sabah büyük kızımı okula geçirdim. Daha sonda küçük bıcırıkla uğraştım. Kahvaltısı, meyvesi uykusu derken ortancasını öğlen okula yolladım. Ufaklığın çorbası bulaşık ona yedirmek derken bu saat oldu. Şu anda paylaşımlarınızı okuyorum. Ben zaten kahvaltısını hiç bulamaç gibi vermedim. Yumurtayıda ayrı veriyorum. Sadece sütüne ekmek doğruyordum. Yarın ilk işim yumurtayı omlet yapıp ekmekle yedirmek olacak. Bakalım inşallah yer. Öğlen yaptığım yayla çorbasını biraz daha iyi yedi. Birazdan da yoğurdunu vericem içine elma v.s. meyve püresi karıştırıp veriyorum. Umarım yer. Daha sonrada uyuyacak. Arkadaşlar dişi bugün biraz daha sivrilmiş ve beyazlamış. Sanırım bir haftaya kadar çıkarır. Maşallah huzursuzluğumuz, yada uykusuzluğumuz yok. Akşam yatıyor sabah 7 gibi kalkıyor. Ben gece kilosu az olduğu için uyurken tahıllı mama yedirmeye çalışıyorum. Zehra arkadaşımın dediği gibi kilosu fazla az sayılmaz ama inanın çok çaba sarfediyorum tabi hepiniz gibi. Sanki o yediği zaman ben çok iyi oluyorum. O yemediği zaman o gün psikolojim bozuluyor. Daha önce söylediğim gibi 3. çocuğum. Diğer ikisinde çalışıyordum. İlkini 40 günlük 2.sini 2 aylık bırakmıştım. Şimdi bu kızımda çocuk büyüttüğümü daha iyi anlıyorum. O nedenle belki biraz abartıyor olabilirim.çünkü her anını yaşamaya çalışıyorum. Bizimle oturup yemesini bende çok arzu ediyorum.ancak yediremiyorum. Yani beceremiyorum. Çünkü masaya saldırıyor yiyecekleri aşağıya atmak için uğraşıyor. Ve sanırım yaşım gereği reflekslerim yavaşlamış, engel olamıyorum ve o amacına ulaşıyor çokda mutlu oluyor inanın. Masaya oturttuğumda hemen sandalyede ayağa kalkıyor ve sandalyeyi salıncak gibi ayakta sallamaya başlıyor.çok hareketli. Umarım tüm bu sorunları halledebilirim. Yeme probleminin benden kaynaklandığını sanıyorum. Ben tüm anneler gibi yemek yiyen çocuğu çok seviyorum. O nedenle de olmuyor. Büyük kızımda böyleydi. Şimdi ise 17 yaşında fazla yememek için kendisini frenliyor. Ortanca kızım bebekliğinde hiç beni üzmedi yedi. Ancak şu anda oda az fakat sık yiyor. Sağlığı yerinde çok şükür. Kilosuda normal. O nedenle endişelenmiyorum. Ancak biliyorsunuz bebeklerin beslenmesi ve kilosu özellikle 3 yaşına kadar çok önemli o nedenle kafama takıyorum. İyi beslensin istiyorum. İnanın ona özel ekmek, peynir yapıyorum. Daha sağlıklı diye. Biz annelerin işi çok zor. Ama yinede şükürler osun Allah’a ki sağlıkları yerinde. Kusura bakmayın çok uzun yazdım.umarım okurken sakılmazsınız. Ben on parmak kullanarak yazıyorum.oldukça da seri yazabiliyorum. O nedenle nasıl bu kadar oldu anlayamadım.hepiniz sevgiyle kalın. Bıcırlarınızı öpüyorum.
|
 |
duygu07
Elmas Üye
Puanlar: 7479
|
Gönderim Zamanı: 29 Nis 2008 Saat 16:06 |
Benden büyüksünüz ve size Gülşen Abla demek isterim. Çok güzel yazmışsınız. Okurken kendimi gördüm sanki ben yazmışım gibi yaşadıklarınız. Yani hepimiz sizinle aynı düşünüyoruz anne olarak. Benim kızım maşallah yiyor ve gerçekten 3 yaşına kadar da beslenme düzeninin çok önemli olduğuna katılıyorum. Zaten bir gün sizin diğer çocuklarınız gibi bizimkiler de kilo problemlerini engellemek için az yiyecekler ve şimdiden ne alırlarsa kardır diyorum. Kilosu maşallah iyi sizinkinin. Endişe etmeyin ve bence siz bizden daha deneyimlisiniz. Bu arada benim kız bugün iştahsızdı kahvaltıda. Yumurtadan bıkmış sanırım ve sade olarak tüketmiyor artık şu sıralar. Ben de az yağlı omlet ve patatesli yumurta ya da krep halinde veriyorum. Daha önce de duymuştum yumurta illa ki öyle sade vermek gerekli değilmiş. Size de kolay gelsin bebeğinizi güle güle büyütün.
|
 |
fatoş
Pırlanta Üye
Puanlar: 16089
|
Gönderim Zamanı: 29 Nis 2008 Saat 17:00 |
Canım ne kadar içten yazmışsın  çok bilinçli bir anne olduğun çok belli  ama sanırım ne kadar çocuğumuzun olursa olsun, aynı tedirginliği her çocuğumuzda yaşayacağız  bebeğin az da yese sorun değil, inan o bile onlar için kar, için rahat olsun, dediğin gibi 3 yaşına kadar beslenme düzenine çok dikkat etmeliyiz.
|
|
 |
superisi
Altın Üye
Puanlar: 3387
|
Gönderim Zamanı: 29 Nis 2008 Saat 18:09 |
Duygularınızı çok güzel ifade etmişsiniz. Gerçekten çocuğun yememesi insanında morali bozuyor. Allah ıma şükürler olsun benim kızım doğduğunda göysümü tutmadı bende 6 ay çekerek verdim şuan kızım 3.5 yaşında binlerce şükürler olsun yememe sorunumuz yok. Allah yardımcınız olsun. büyük sabırlar diliyorum.sevgiler.
|
ZÜLAL(Bookworm)
|
 |
sengul
Pırlanta Üye
Puanlar: 10081
|
Gönderim Zamanı: 29 Nis 2008 Saat 23:20 |
Duygularını ne güzel anlatmışsın ARKADAŞIM.  . Bende yeme problemi yaşayan annelerdemim. Özellikle 3 yaşına kadar çok emek verdim. Ben bilgisayara ancak olğlum kreşe başlayınca oturdum.  Artık atlattık , yeme problemimiz hala var ama ben atlattım çok şükür. Gelişim iyiyse problem yok demektir.
bENDE SANA TEŞEKÜR EDİYORUM BİZLERLE PAYLAŞTIĞIN İÇİN.
|
Kesinlikle çocuğuna “çocuk gibi” davranma.
Bu anneler olarak yaptığımız en büyük kabahat aslında.
Küçük olabilirler ama onlar da birey birey.
|
 |
şevvalim
Kıdemli Üye
Puanlar: 1081
|
Gönderim Zamanı: 01 May 2008 Saat 13:12 |
evet duygularını okadar guzel belırtmışsın kı benım kızımda 29 aylık ve hersey yemıyor. ınş. ılerde duzelır sevgıler
|
 |
Ziyaretçi
Misafir
|
Gönderim Zamanı: 01 May 2008 Saat 14:08 |
asıl biz teşekkür ederiz,bizimle duygularını paylaştığın için
|
 |
hilal
Kıdemli Moderatör
Seha'nın Annesi Forumun İnci Tanesi
Puanlar: 21227
|
Gönderim Zamanı: 02 May 2008 Saat 02:37 |
|
Bazılarını hoşgörmüyorum,tahammül ediyorum...Ama tahammülünde bir sınırı var,biliyorum...
|
 |