Forum Anasayfası Forum Anasayfası > Genel Konular > Hamilelik Öncesi Dönem
  Yeni Mesajlar Yeni Mesajlar RSS - Polistik over hakkında soru
  SSS SSS  Forumu Ara   Kayıt Ol Kayıt Ol  Giriş Giriş

Kapalı KonuPolistik over hakkında soru

Yanıt Yaz Yanıt Yaz Sayfa  12>
Yazar
  Konu Arama Konu Arama  Konu Seçenekleri Konu Seçenekleri
Elif Hansa Açılır Kutu Gör
Elmas Üye
Elmas Üye

Hansa ve Tevhid'in Annesi

Durum: Aktif Değil
Puanlar: 7665
Mesajın Direkt Linki Konu: Polistik over hakkında soru
    Gönderim Zamanı: 07 Mar 2009 Saat 20:25

Arkadaslar;

Bir tanidigim evlenmeden once 6 ay adet duzenleyici diye hap kullandi, ve o zamanki ultrason raporlarinda, polistik over bilmem kac mm, cm filan diye yaziyormus.
Simdi 8 aylik evli ve yine adet duzensizligi var. Bebek istiyorlarmis, doktora gitmis, ic organlarin guzel demis. Ama bu sefer ki sonucta polistik over cikmamis.
Arkadas ilaclarla gectigini soyluyor. Dogum kontrol hapi vermis simdi gittigi doktor, o da ben bebek istiyorum gebelige mani olmayan bir ilac verin deyince normal adet duzenleyici bir hap vermis. Bu hapi hamile kalinca kesmek gerekiyormus. Ilk zamanlar haplarin fazla etki etmedigini, cok fazla da gununu geciktirmeden test yapmasini soyledim. Simdi adeti haplardan dolayi duzenli... Ilk baslarda hersey normalmis haplari kullanirken yan etki yapmamis yani. Ama 3 gundur basi cok donuyormus, ben haplardan olabilir dedim. Iyi de hapi kullandigim bu gune kadar yan etki etmedi dedi...Doktor ilk bir sene mudahele edilemeyecegini, bu sure zarfinda bebegin olmamasinin normal oldugunu soylemis. Ancak bir seneden sonra mudahele edebiliriz demis.

Bu polistik over ilac tedavisi olunca geciyor mu?

Düzenleyen Elif Hansa - 07 Mar 2009 Saat 20:26
Yukarı Dön
Elmas Üye
Elmas Üye

Mesajın Direkt Linki Gönderim Zamanı: 11 Mar 2009 Saat 20:10
Yok mu bilen... Confused
Yukarı Dön
gümüş Açılır Kutu Gör
Katılımcı Üye
Katılımcı Üye
Simge

Puanlar: 323
Mesajın Direkt Linki Gönderim Zamanı: 11 Mar 2009 Saat 21:21
Canım polikistik over ilaçlarla tamamen iyileşen bir hastalık değildir.Kontrol altına alınabilir ama tamamen tedavisi yoktur.Tedavi şekli bebek isteğine göre seçilir.Yani hasta bebek istiyorsa şeker tedavisinde kullanılan ilaçlar seçilerek hem adet düzeni hem kilo problemi çözülür.Bebek isteği yok ise hormon hapı ( doğum kontrol hapı) ile adet düzeni sağlanır. Arkadaşının ya ilk teşhisi yanlış ya da son.Bence öyle.Tavsiyem vakit ayıran bir doktor seçsin. Sonuçta iyi bir ultrason muayenesi bile yeterli teşhis için.Ayrıca hormon testleri de yapılır.Eğer teşhis pcos (polikistik over = çok sayıda kist içeren yumurta ) ise ozaman bebek tedavisi için vakit kaybetmesin arkadaşın.
Sormak istediğin başka birşey olursa cevaplayabilirim....
Yukarı Dön
Elmas Üye
Elmas Üye

Mesajın Direkt Linki Gönderim Zamanı: 11 Mar 2009 Saat 21:41
Arkadas iri yapili, en son gordugumde olabildigi kadar zayiflamisti belirgin bir sekilde. Simdi ki kilosunu bilmiyorum ama aileden geliyor kilolari, diger kiz kardesi, erkek kardesinin biri iri yapili, kilolu. Ilk ultrasonda varmis polistik over, son gittiginde yokmus.
Bebek cok istiyorlar, ben esin de bir gorunsun dedim, o da doktor 1 seneden once mudahele etmedigi icin gitmedi dedi.
Ben bu anlattiklarini arkadasa ileteyim, sana suan kullandigi ilacin ismini özel mesaj atayim. Doktor adet duzenlemesi icin vermis.
Yukarı Dön
mye Açılır Kutu Gör
Üye
Üye

Puanlar: 3
Mesajın Direkt Linki Gönderim Zamanı: 02 Eyl 2009 Saat 14:51

merhaba

6 ay önce banada pko olabileceğim söylendi ama labratuar bulgularım yoktu sadece ultrasonda görülüyrdu zaten doğum kontrol hapı kullanacaktım  yasmin kullanmam önerildi.6 ay kullandım sonrasnda gttim yine hormonlarım normal herhangi adet düzensizliğimde tüylenme sorunumda yok.ama ultrasonda yine pko görünümü varmış .günümüzde %20lik bir kesimde Normal sağlıklı bir bayandada sadece ultrason görünümü olduğu hamileliğe engel teşkil etmediği söylendi şuan daha yeni hamileliği düşünmeye başladık bu esnada doktorum duphaston hapı kullanmamı hamileliği kolaylaştıracağını söyledi adetin 5.günü ile 25.günleri arasında günde 2 kez kullanmamı söyledi yeni kullanmaya başladım ama birkaç doktora daha sordum vücutta su toplaması yapabilir 15. ve 25. günleri arasında kullanmamı önerdi..benmle aynı soruna sahip duphaston hapı kullananlar varsa nasıl kullandığını söyleyebilir mi herkese geçmiş olsun 
Yukarı Dön
sevdayagmuru Açılır Kutu Gör
Üye
Üye

Puanlar: 1
Mesajın Direkt Linki Gönderim Zamanı: 20 Eyl 2009 Saat 13:57
polikistik over zamanla gecebilecek bi rahatsızlık değildir kişinin yag dokusunu artırır ve sürekli insülini uyarark kişinin seker hastalıgı olmasını tetikler. bunun için seker ilacı düzenleyici olarak verilir glukofen 500 ve 850 bunu önlemek içindir kişi kilo verdiği zaman otamatik olarak düzen olusur ve hormon dengesi olusur birde bazı hastalarda polikistik over her ay sekil deiştirebilir yada ortadan kaybolabilir ama tamamen gecmesi kolay değildir arkadasınız hem ilac etkisi hemde zayıflamas nedeni ile ultrasonda öyle görünmüştür cocuk denemeliler artı büyük ihtimalle verilen ilacın etkisi görülüyordur sabretsin ve ilaca devam etsin inüsilin ayarlayıcı bir ilacsa bunlar bas dönmesi halsizlik mide bulantısı yapabilir
Yukarı Dön
sevil akin Açılır Kutu Gör
Üye
Üye
Simge

Puanlar: 6
Mesajın Direkt Linki Gönderim Zamanı: 25 Eyl 2009 Saat 17:35
bendede polikistik over var hemile kalmadan önce 8 adetti ve ilaç tedavisi gördüm hamile kaldım o dönemde kilom 60 tı ve ne adet düzensizliği nede diğer gözüken şikayetleri vardı şuan 14 aylık bi oğlum var ve yine bebek düşünüyoruz fakat şuanda kitslerim yine çoğalmış durumda dr. gittim ve bana kilo ver başka bişey yapamam dedi :( bende artık kistlerden kurtulmak istiyorum
Yukarı Dön
sedaumut Açılır Kutu Gör
Üye
Üye
Simge

Puanlar: 17
Mesajın Direkt Linki Gönderim Zamanı: 12 Haz 2010 Saat 11:21
bendede polivistik over sendromu vardı yaklaşık bir sene doğum kontrol hapı kullandım bu arada hep rejimyaptım ama inanki zayıflayınca adetleride düzene girecektir bu hastaların kilo almamaları lazım kilo birinci düşmanı birde soğanı kaynatıp suyunu içtim sonra doğum kontrol hapını bıraktım hamile kaldım şuan bir aylık bebeğim var ve o kistlerde hamilelikte rahimin büyümesi nedeniyle kaybolmuşlar arkadaşının kilosu varsa zayıflasın
Yukarı Dön
 Yanıt Yaz Yanıt Yaz Sayfa  12>
  Konu Paylaş   

Forum Atla Forum İzinleri Açılır Kutu Gör

| İletişim | Reklam | Gizlilik İlkeleri Copyright 2007-2025 ® NETATÖLYE - Tüm hakları saklıdır. İzinsiz alıntı yapılamaz.