Sayfayı Yazdır | Pencereyi Kapat

Orta kulak iltihabı

Nereden Yazdırıldığı: Anne Olunca Anladım
Kategori: ARŞİV
Forum Adı: Kulak & Burun & Boğaz & Göz
Forum Tanımlaması: Arşiv
URL: http://www.anneoluncaanladim.com/forum/forum_posts.asp?TID=37083
Tarih: 01 Ağu 2025 Saat 07:39

Konu: Orta kulak iltihabı
Mesajı Yazan: Durucuk
Konu: Orta kulak iltihabı
Mesaj Tarihi: 05 Oca 2013 Saat 12:51
Kadir Bey iyi gunler
Dun gece kizim (44aylik) kulak agrisiyla uyandi bizde acile gittik augmentin pedifen ve actifed verdi Dun gece actifed ile pedifeni kullandim sabahta augmentını kullamdım
Bu sabahta kendi doktorumuza gıttık oda augmentınle pedifene devam ayrıca peditus surup siprogut kılak damlası ve eczaneden yapma bir kahverengi burun spreyi verdi 1saat oncede kustu verdiğim augmentinide cıkardı

Simdi serumfizyolojik ve yapma kahve rengi spreyini yaptım

Hiç antibiyotik vermedim daha once simdi ne yapmalıyım

Tesekkurler

Cevaplar:
Mesajı Yazan: Dr.KadirTugcu
Mesaj Tarihi: 05 Oca 2013 Saat 18:46

Eyvahki ne eyvah.. Yapmayin diye uyardigim her seyi yapmissiniz..:

1- Insallah o "yapma ilacin" icinde; "Argyrol" yoktur,  varsa, hemen o ilaci cope atin. Argyrol, Gumus nitrattir. 18. Asirdan kalma bir "uc-kagit" ilactir. Degdigi satihlarda, kimyasal yaniklar yaparak o satihta buzusmelere sebep olur. Bunun sonucunda gecici olarak bir "burun acilmasi" olur. Zamanla bu yanik dokusunun tamiri icin olusan odem, ilk odemden daha fecidir, ve tekrar tekrar doktorlara gitmeniz gerekir. Zaten maksat da budur. Hemen Serum Fiz ile burnunun icini yikayin, ve 4 saatte bir 10'ar damla damlatmaya devam edin. Soguga, sokaga cikarmayin. Odasi cok da sicak olmasin.
2- Sakin kulaga damla damlatmayin, son dercede zararli bir uygulamadir. Hicbir fayda saglamaz, sadece 19. asirda, imkanlar kisitli oldugundan, kulak zarinin erken delinip, icindeki sivinin disari atilmasini saglayan, uckagit bir tedavidir. Kulak zari delinip, icerde basinc yapan sivi disari akinca, agri geciyordu ve bunu bir marifet saniyorlardi. Sagolsun, geleneksel  Turk Tibbi..
3- Orta kulak iltihaplari sadece virutik enfeksiyonlerdan sonra oldugundan, kesinlikle antibiyotik gerekmez. Genizdeki koruyucu akterilerinde yok edilmesi ile o bolgenin direnci duser, cocuk daha sik hastalanir, sonuc "Badencik ve geniz eti" ameliyatlaridir..
4- Peditus; 120mg. Parasetamol ihtiva eder, ayricada oksurugu bastirir, Buda basit bir viral hastaligin Akcigerlere inmesine sebep olur, 4-5 gun sonra baslayacak hiriltilar yuzunden, Astim diye bir suru luzumsuz testler ve tedaviler yapilir.
5- Actifed; akintiyi kurutacak, bu arada Orta kulak icindeki sivida koyulasacak, "Glue" tabir edilen, koyulasma olacak, gene ameliyatlik durum gerekecek..
Sizin bol miktarda okumaniz gerekiyor. Gerek yazarlar bolumundeki makalelerimi, gerek eski mailleri mutlaka okuyun, anladigim kadari ile Turkiye de durum hic iyi degil, uckagit doktorluk iyice popularite kazanmis...

Mesajı Yazan: zeynebin annesi
Mesaj Tarihi: 05 Oca 2013 Saat 21:31
hocam bi sorum olacak,geçen arkadaşım bahsetmişti.küçükken sürekli burun tıkanıklığı olurmuş,çok detay bilmiyorum..gittikleri bir dr.içinde gümüş olan bir ilaç vermiş..böyle söylemişti..sanırım aynı şey..sonra sıkıntısı bitmiş..bu ilaçtan sonra neler olur?en son arkadaşım ameliyat olmuştu burnundan..
nelerdir bu ilacın ileri dönem etkisi?
teşekkür ederim:)

Mesaj Tarihi: 05 Oca 2013 Saat 21:51
Ne olur'u varmi? Iste oyle ameliyat olur.. Resmen "Kimyasal yanik" yapiyor, doku buzustugu icin sahte bir iyilik hali oluyor, burun aciliyor ama yanik nedbesi zamanla olustugunda, ancak ameliyat ile duzeltilebiliyor. . Eskiden, antibiyotiklerin hatta mikroplarin bilinmedigi devirlerde, kilinc yaralarinin, atesle daglanmasi gibi bir tedavi...

Mesaj Tarihi: 06 Oca 2013 Saat 01:20
Kadir Bey oncelikli cevabiniz icin tesekkurler
1 kere o yapma ilaci kullandim sonra sizin yazilarinizi okuyunca illadin ped aldim ve aksam 2 damla kullandim. yastigina coldmix damlattim ve baska birsey yapmadim 

Peki 1seferlik kullanim cok fazla zarar vermismidir ve tabiki 1 seferlik kullanilan diger ilaclar Ne yapmam gerekli acaba 

Kafamdam kaynar sular dokuldu gercekten acaba anadolu yakasinda sizinle ayni fikirlere ve ilac mantigina sahip onerebileceginiz bir doktor var midir

Mesaj Tarihi: 06 Oca 2013 Saat 19:08
1-Bir kereden bir sey olmaz. Kalici hasar, devamli (hastalik boyunca)  kullananlarda.
2- Maalesef, her oksurune Astim ilaci ve her atesliye antibiyotik vermeyen doktor yok...

Mesaj Tarihi: 07 Oca 2013 Saat 19:24
Kadir Bey 
İlladin in yarin sabah son dozu fakat hala kulagim aciyor diyor ne yapmaliyim 

Mesaj Tarihi: 07 Oca 2013 Saat 20:18
Kadir Bey 
Suan kizim kisik sesle soyledigim hicbirseyi duymuyor iyicene endiselenmeye basladim 

Mesaj Tarihi: 07 Oca 2013 Saat 21:25
Birde arada bir karnim agriyor diyor ve atesi yukseliyor 

Mesaj Tarihi: 08 Oca 2013 Saat 07:59
Huzursuzluk verecek kadar kulak agrisi varsa, Iliadin'i 5 gune tamamlayin.

Mesaj Tarihi: 08 Oca 2013 Saat 18:38
Kadir Bey atesimiz 39-39.2 lerde hep halsiz uyku halinde acaba ne yapmali bu durumda kulagida surekli agriyor 

Mesaj Tarihi: 08 Oca 2013 Saat 19:05
ses cikarmiyorsa, fazlla ellesmeyin, birakin uyusun.. ParaNox 120 fitil denedinizmi??

Mesaj Tarihi: 08 Oca 2013 Saat 19:14
Denemedim onu uygulayim o zaman

Mesaj Tarihi: 12 Oca 2013 Saat 05:48
Kadir Bey iyi gunler
Simdi de bu oglen uykusundan uyandiktan sonra dizinin arkasinda cok fazla kizarik olmayan ama buyuk tum diz arkasini komple kaplayan bir kaparti olustu ve cok kasiyor burasini bende fenistil surdum sonra dudak uzerinde ve burun kenarinda kucuk kizarikliklar olustu
suan ise belli bolgelerde irili ufakli gene bu kizarik olmayan kabartlilar var nedir acaba

Bu arada kulak agrisi hala daha gecmedi ve durmadan kulagini kasiyor illadini biraktim serum fiz. gectim

Ne yapmaliyim bu kabartilar nedir acaba

Mesaj Tarihi: 12 Oca 2013 Saat 19:36
Allerjik dokuntuleri var. Ya boyali bir seyler yedi, veya ilaclardan. Butun ilaclari kesin, sadece Zyrtec surup, gunde 1 olcek verin.

Mesaj Tarihi: 13 Oca 2013 Saat 20:07
Kadir Bey Zyrtec basladım fakat kasıntular ve dokuntuler devam yuzu gozu hep şişti.
Kulak için doktora gittik azalmış ama arada kulağım arıyor diyor yarın illadin baslasam olur mu gene artar diye korkuyorum

Mesaj Tarihi: 13 Oca 2013 Saat 23:08
Suan atesi gene yukseldi gene kulaktaki iltahap mi artiyor yoksa dokuntulerin sebebi midir acaba 
Ne yapacagimi sasirdim gercekten serum fiz. Yapiyorum umarim dokuntulere ters tepki vermez

Mesaj Tarihi: 13 Oca 2013 Saat 23:53
Iliadin'i baslayin. Gunde;2x2'ser damla (3 gun) Dokuntulerle bir ilgisi yok..

Mesaj Tarihi: 14 Oca 2013 Saat 00:03
Dokuntuler ne zamana kadar gecmesse bir sıkıntı olabilir acaba 

Mesaj Tarihi: 14 Oca 2013 Saat 05:07
3-5 gun icinde kaybolmalari gerekir.

Mesaj Tarihi: 15 Oca 2013 Saat 21:16
Kadir Bey iyi aksamlar
Bugun KBB kontrolumuz vardi ve sonuc tertemiz cikti hicbirsey kalmamis dedi ve kulak basincina bakalim dedi bir test yapildi sonucunda basinc biraz dusuk ama sorun degil dedi 

ben illadin ped kullanmayi birakim mi fakat serum fiz. devam etsem mi 
Test sonucu

Tympanogram
Left.  VOLUME 0.55 ml
         COMPLIANCE 0.17 ml.          Bu kulaga tip A demis doktor
          Pressure -44 daPa 
          GRADIENT 0.03 ml

Right.      VOLUME 0.46ml
              COMPLIANCE 0.20 ml
              Pressure -136 daPa            Bu kulagada tip C demis
               GRADIENT 0.03 m

Bu arada dokuntuler cok cok azaldi kasintilarida azaldi zyrtec te kullanmaya devam edim mi tamamen gecene kadar cunku bazi yerlerde ufak tefek dokuntuler var hala yoksa onuda kesim mi

Yardimlariniz icin cok tesekkurler 

Mesaj Tarihi: 16 Oca 2013 Saat 07:18
Zyrtec'e 3-5 gun daha devam edin. Iliadin 3 gun kullanin, erken kesmeyin. 3 gun doldu ise; Serum fiz 2-3 gun daha kullanin.

Sayfayı Yazdır | Pencereyi Kapat