Sayfayı Yazdır | Pencereyi Kapat

Demir

Nereden Yazdırıldığı: Anne Olunca Anladım
Kategori: Çocuk Sağ. ve Hastalıkları Uzm. Dr. Kadir Tuğcu
Forum Adı: Çocuk Sağ. ve Hastalıkları Uzm. Dr. Kadir Tuğcu
Forum Tanımlaması: (Sorularınız ve cevapları)
URL: http://www.anneoluncaanladim.com/forum/forum_posts.asp?TID=64480
Tarih: 02 Mar 2026 Saat 06:48

Konu: Demir
Mesajı Yazan: frd
Konu: Demir
Mesaj Tarihi: 18 Ara 2019 Saat 21:42
Merhabalar doktor bey, size sorularım vardı.
1. 7 aylık kızım var. Demir vitamini kullanmadım daha. Ama öncelerden bastığında daha sıkı basardı. Şimdi bastığında daireler çiziyor, yalpalıyor.  Acaba demir vitamini vermediğim için olabilir mi?Demir için kan tahlili yaptırmadım.Kan tahlili yaptırayım mı?
2. D vitamini ampulü alıp içeceğiz. 7 aylık kızımı emziriyorum. Bende içebilir miyim. 
Şimdiden teşekkür ederim.

Cevaplar:
Mesajı Yazan: Dr.KadirTugcu
Mesaj Tarihi: 18 Ara 2019 Saat 23:44
1- "Demir", vitamin DEGILDIR..Ancak, "Demir eksikligi Anemisi" oldugunda verilir..Yoksa, Turk doktorlanin
 zannettikleri gibi, her Anemiye Demir ilaci verilmez. Bunun icinde, ilk once HGB:0g/dL'nin altinda olmasi
 gerekir. Turkiye'de, sahtekar Laboratuvarlar, sahtekar doktorlarla isbirligi halinde ve CETE olarak calisirlar. 
Doktor Laboratuvara haybeden hasta gonderir, Laboratuvar da, cocuk kan degerleri yanina Eriskinlere ait 
olan "Normal degerleri" yazar ve bu sayede Turkiye'de BUTUN cocuklar sanki anemik mis gibi ahmakca
 bir sonuc cikar. Bu konuda yazdiklarimi ve makaleleri okuyun. Demir eksikligi ile basmasinin HICBIR
 alakasi yoktur.  D vitamini ile karistirmayin.. Dudak ve avuc iclerine soluk gormedikce tahlil filan gerekmez. 
SAKIN; Turk doktorlarinin gazina gelmeyin. 
2- Hamile iken de, emzirirken de;  D vitamini icilebilir. 

Sayfayı Yazdır | Pencereyi Kapat