Sayfayı Yazdır | Pencereyi Kapat

beslenme bağışıklık grip

Nereden Yazdırıldığı: Anne Olunca Anladım
Kategori: ARŞİV
Forum Adı: Emzirme & Süt & Ek Gıda & Yemek
Forum Tanımlaması: Arşiv
URL: http://www.anneoluncaanladim.com/forum/forum_posts.asp?TID=40315
Tarih: 27 Eki 2025 Saat 16:44

Konu: beslenme bağışıklık grip
Mesajı Yazan: merimeri
Konu: beslenme bağışıklık grip
Mesaj Tarihi: 26 Eyl 2013 Saat 15:35
hocam öncelikle ço...k sağolunn herşey için.. daha önce c vitamininin gribe iyi gelmesiyle bi alakasının olmadığını okumuştum sizden,peki biz bu kışa girerken bebeklerimize koruyucu olsun bünyeye dinçlik versin sağlam olsun diye ne yedirebiliriz ? nasıl beslenelim ?  tavsiyeniz benim için önemli hocam şimdiden teşekkürler

Cevaplar:
Mesaj Tarihi: 26 Eyl 2013 Saat 17:56
ayrıca hocamkayısı çekirdeğinde b 17 vitamini varmış kanser önleyici diye okuyorum çoğu yerde,sizin tarafınızdan da doğrulanır mı bu ? ayrıca soğan suyu ve sarımsağın grip için kullanılması hakkında ne düşünüyorsunuz ? çok bahsediliyo çünkü bunlar hakkında şu sıralar

Mesajı Yazan: Dr.KadirTugcu
Mesaj Tarihi: 27 Eyl 2013 Saat 00:23
1-Proteinli gidalara oncelik verin....
2- Uydurmanin sonu yoktur..
Mevcut B vitaminleri:
B1: Thiamine
B2: Riboflavin
B3: Niacin
B5: Pantothenic asit
Biyotin
B12: Cobalamin..
Bunlarin haricinda, bilhassa, Almanya da bir suru Bvitaminleri oldugu uydurulmustur. Bunlara kafayi takmayin..
Badem; kendisi faydali bir gidadir, arada bir tuketiniz...
Sarimsak-sogan, ne Gribe, nede Vampirlere koruma saglar.... Hayal gucu.. HALA OGRENEMEDILER; Linus Pauling bunlari uydurdugunda, beyni sulanmaya baslamisti ve hicbiri dogru degildi... Gencliginde 2 Nobel almasi, yaslilikta sapitmasina mani degildir...

Mesajı Yazan: tunc
Mesaj Tarihi: 27 Eyl 2013 Saat 16:12
benmi yanlış anladım acaba o yazıyı bende okudum ama c vitamini (ilaç) olarak alındıgında bir faydası yok diye hatırlıyorum,,yoksa gripken limon,portakal vb. c vitaminlerini bol bol tükettiriyorum ben...

-------------
uyanışLarımın en qüzeLi canım oğlum...

Mesaj Tarihi: 27 Eyl 2013 Saat 20:05
Ilac olarak alinan C-vitamini; ne Gribe, nede kanserlere faydali..Gidalarla aldiginizda faydali..
Tabii, biraz zevk meselesi ama; mis gibi mandalina, portakal varken sogan sarimsak yemek de neyin nesi!! Ayrica; Limon, Portakal yiyerekte, Grip onlenemez. Sadece biraz daha rahat atlatirsiniz, o kadar. Bu isi cokda gozunuzde buyutup, ABARTMAYIN....   

Mesaj Tarihi: 27 Eyl 2013 Saat 22:03
hocam peki bu saydığınız B VİTAMİNİ  çeşitlerinin hepsi proteinli gıdaların hepsinde bulunuyor mu yoksa ayrı ayrı takviye olarak da alınabiliyor mu ?! çok sağolun iyi ki varsınızzzz

Mesaj Tarihi: 27 Eyl 2013 Saat 22:51
B-grubu vitaminler, proteinli gidalarda degil, daha ziyade; mayali gidalarda(yogurt, peynir, ekmek, gibi) bulunur.

Sayfayı Yazdır | Pencereyi Kapat