Sayfayı Yazdır | Pencereyi Kapat

çiş yaparken ağlıyor

Nereden Yazdırıldığı: Anne Olunca Anladım
Kategori: ARŞİV
Forum Adı: İdrar & Kaka Sorunları ve Tuvalet Eğitimi
Forum Tanımlaması: Arşiv
URL: http://www.anneoluncaanladim.com/forum/forum_posts.asp?TID=56356
Tarih: 04 Eki 2025 Saat 04:21

Konu: çiş yaparken ağlıyor
Mesajı Yazan: selamet
Konu: çiş yaparken ağlıyor
Mesaj Tarihi: 21 Mar 2017 Saat 17:36
merhabalr kadir hocam, 2.5 yaşında (27.08.2014) 2 gündür çişini yaparken çok ağlıyor, bezi bırakmış değil, ama yaparken yada yaptıktan sonra söylüyor ve ağlıyor, ateşi de yok. siz erkek çocuklarında iye olmaz dediğiniz için birde ateş olmadığı için olmaz herhalde dedim ama oğlum her çiş yaptığında ağlayınca ne yapacağımı bilemedim hocam. ne yapmamızı önerirsiniz hocam. allah razı olsun hocam her daim dualarımdasınız. rabbim size hayırlı,sağlıklı bir uzun ömür versin inşallah.

Cevaplar:
Mesajı Yazan: Dr.KadirTugcu
Mesaj Tarihi: 21 Mar 2017 Saat 20:01
Sabunlu sicak su icinde oturtun...

Mesaj Tarihi: 21 Mar 2017 Saat 20:08
allah razı olsun hocam, hemen uygulayacağım inşallah. hocam bugün sağlık ocağında boy-kilo kontrolümüz vardı 2.5 yaşındaki oğlum, 15 kg ve 96 cm geldi. hemşire hanım iyi olduğunu söyledi, yalnız beslenmesini sorarsanız bütün sadece sütlü cicibebe yiyor hocam başka birşey yediremiyoruz. günlük en az 600  ml süt ve içine gün içinde koyduğumuz 15-20 tane bebe bisküvisi ile gün geçiriyor. yemeklerin tadını bile bilmiyor, bakmak istemiyor,direk ağzını kilitliyor ve açmıyor. hani yemiş olsa diyecemki tadını beğenmedi, tadına bile bakmak istemiyor. 2 yıla yakındır sadece süt ve cicibebe ile besleniyor hocam. bunun için sipraktin kullanmalımıyım hocam kullanmam gerekirse günde kaç kere kaç ml kullanmalıyım hocam.

Mesaj Tarihi: 21 Mar 2017 Saat 21:00
iyi bir beslenme sekli degil. Bebe biskuvileri, gunde 5 taneden fazla olmasin..

Mesaj Tarihi: 21 Mar 2017 Saat 21:29
1) hocam haklısınız iyi beslenme şekli değil ama süt dışında birşey iistemiyor bütüngün sadece süt içiyor . bunun için sipraktin kullanmalımıyım hocam
2) hocam az önce sabunlu suda oturttuk ama gene çok ağladı hiç susmuyor sanırım çişini yapamıyor, pipide iltihap olabilirmi hocam,pipisinede hiç dokunmamızı istemiyor. sabunlu su dışında pipisine birşey sürmemiz gerekiyor mu yada içmesi gereken bir ilaç varmı hocam, her çişi geldiğinde en az 15-20 dakika ağlıyor, bugün daha çok ağlıyor hocam. canı yanıyor demekki.

Mesaj Tarihi: 22 Mar 2017 Saat 00:16
Sunnet derisi icinde; Smegma sivisinin birikmesi ile kizariklik olur.. Ilaclarla duzelecek bir sey degil..
Yapabilirseniz, Sunnet derisini geriye itip, icindeki beyaz koyu siviyi temizleyin..
Yoksa, bir Cocuk cerrahinin yapmasi gerekecek.
Tekrarlarsa, sunnet gerekir.

Mesaj Tarihi: 22 Mar 2017 Saat 01:06
kadir hocam dediğinizi yapmak istedim ama oğlum kesinlikle pipisine dokunmamı istemedi, ve şuanda sürekli ağlıyor,uyutuyorum uykusundan ağlayarak uyanıyor ağlıya ağlıya tekrar uyuyor ve sonra tekrar ağlayarak uyanıyor, bu gece bu sıkıntısını gidermek için ne yapabilirim hocam calpol işe yararmı hocam yada bu ağlamalarını nasıl geçirebilirim hocam bezini açıyorum damla damla çiş yapıyor onuda ağlıyarak yapıyor hocam. allah razı olsun hocam verdiğiniz cevaplar için. size o kadar çok dua ediyorumki rabbim sizden bin kere razı olsun inşallah.

Mesaj Tarihi: 22 Mar 2017 Saat 04:00
Agri devam ederse, Novalgin surup, gunde: 3x1 olcek icirebilirsiniz..
Birde Eczaneden alabilirseniz; EMLA Krem, lokal olarak, agrisini gecirir..

Mesaj Tarihi: 23 Mar 2017 Saat 13:08

Kadir hocam yazdığınız ilaçları almak için eşim eczaneye gitmiş ama reçetesiz veremeyiz demiş eşimde sağlık ocağına gitmiş ordaki doktorda novalgin çocuklara yazamam zararlı deyip dolven yazmış, sipraktin yazın demiş oda zararlı onuda yazamam demiş birtek dolven, anestol ve fito krem  yazıp göndermiş.  Eşim daha sonra novalgin şurupu başka eczaneden alıp geldi, ama çocuk 2,5 yaşına kadar sayenizde hiç ilaç içmeden büyüdüğü için ilacı içiremedik, zorla ağzına koymaya çalıştık bu seferde bütün yediklerini kustu yani ilacı içer içmez kustu. Hergün sabunlu sıcak suda 10-15 dk oturtuyorum onuda ağlayarak yapıyor. Bu çocuk tümgün ağlıyor bezini  tutarak kendini ordan oraya atarak anne anne diye kıvrana kıvrana ağlıyor. Ben onu öyle gördükçe kahroluyorum. Bu çocuğun neyivardır hocam, sabunlu sıcak su yapıyorum zorla anestol krem sürüyorum buna rağmen bütün gün ağlıyor gece uyumuyor, kaçgündür perişan olduk hocam çocuk cerrahınada 24 mart Cuma gününe randevu alabildik. Korkuyorum gene yanlış teşhis yanlış tedavi olacak diye, doktor kan ve idrar tahlili isteyecek,sünnet olması lazım diyecek.

Bu çocuğun neyi vardır hocam neden bu kadar çok ağlıyor görseniz halini resmen çırpınıyor ,pipi ile ilgili ne rahatsızlığı olabilir hocam, allah rızası için yardım edin ne olur. her daim duamdasın,rabbim size hayırlı ve sağlıklı uzun bir ömür versin inşallah.

Mesaj Tarihi: 23 Mar 2017 Saat 19:45
Sunnet, gerekebilir..... 
Sunnet derisi altindaki; "Smegma" sivisi sebep oluyor.. Normalde, bu sivinin, serbestce, akmasi gerekirdi..

Mesaj Tarihi: 23 Mar 2017 Saat 20:43
allah razı olsun hocam, rabbim ne muradınız varsa versin inşallah. kadir hocam, benim oğlan 2.5 yaşında ,çok hareketli,çok mızmız,yerinde duramayan bir çocuk sünnet yapacağımız vakit lokal anestezi ile 3-4 kişi ancak zaptederiz herhalde okadar huysuz bir çocuk, buna rağmen genede lokal anestezi ilemi sünnet yaptıralım hocam
-birde 1,5 yaşında bir oğlum daha var, araları 1 yaş. şuan herhangi bir sıkıntısı yok, bu oğlumıda abisiyle beraber sünnet yaptırmamızda sakınca olurmu hocam.

Mesajı Yazan: cemcivan
Mesaj Tarihi: 24 Mar 2017 Saat 00:01
Size cok gecmis olsun..hocam bu konuyla ilgili bisey sormak isterim..cem suan 27 aylik onun da pipisinin ucu kizarik ve o beyaz sivi cikmiyo yani bazen babasi temizlemek istiyo ama sivi yok cikmiyo ama bizim cis sorunumuz yok yani yapiyor.baba sunnet ettirelim diyor siz ne dersiniz??

Mesaj Tarihi: 24 Mar 2017 Saat 00:28
-selamet:  Duruma bagli.  Gerekirse, sathi bir Narkoz verilir. 1.5 yasindakinin sunnetine siz karar
vereceksiniz.
-cemcivan;  Sizde Sunnet gerekmez.. Keyfe-keder...

Mesaj Tarihi: 24 Mar 2017 Saat 18:52

kadir hocam bugün çocuk cerrahına gittik,

- sünneti sadece genel anestezi ile yaptıklarını, lokal anestezi ile yapmadıklarını söyledi. bende sizin genel anesteziyi onaylamadığınızı bildiğim için kabul etmedim. ama bulunduğum yer çok küçük bir yer bir tane sünnet sarayı diye bir yer vardı orasıda kapanmış. devlet hastaneside genel anestezi ile yapıyor, ne yapacağımızı bilemedik hocam, çocukda her çişi geldiğinde kıvranarak ağlıyor günlerdir.

-biz sürekli ağlıyor deyince açın bakayım dedi, eliyle pipisini ittirdi sıvı çıkıyor bu enfeksiyon kapmış, pipisi şişmiş ,ucuda kızarmış,tedavi edilmesi lazım antibiyotik şurup yazacam brikaç merhem daha dedi, bizde kabul etmiyoruz yazmayın dedik eve geldik.

Şimdi bu çocuk sünnet oluncaya kadar böyle acı çekip kıvranarak ağlama devam edecek, ne yapacağız kadir hocam novalgin şurupu içiremedik, anestol merhemizorla günde 1 yada 2 kere anca sürebiliyorum hiç dokundurtmuyor pipisine, hergün 10-15 dk sabunlu sıcak suda oturtuyorum, başkane yapacağımı bilmiyorum hocam, şuan o kadar çaresiz durumdayımki anlatamam size durumumu. Her zaman yanımızdaydınıa,rabbim her daim yanınızda, yar ve yardımcınız olsun, hayırlı ve sağlıklı bir ömür versin inşallah hocam.

Mesaj Tarihi: 24 Mar 2017 Saat 20:30
O "sivi" Smegma sivisi... Aptal onu cerahat sanmis!!!!
O sekilde, sicak su icinde tuttuktan sonra, geriye itip, o siviyi bosaltirsaniz, iyilesir.
Cok sikisirsaniz, anestezi ile sunnet yaptirin.

Mesaj Tarihi: 26 Mar 2017 Saat 15:47

Kadir hocam bugün bir sünnetçi bulabildik, adam geldi, ben 2.5 yaşındaki çocuğu sünnet yapma taraftarı değilim. Kendi çocuğumda olsa sünnet yapmam 7 yaşından sonra sünnet yapılmasını uygun gördüğünü söyledi, arıca genel anestezi ile sünnet yaptırmayı kabul etmediğimiz içinde bizi tebrik etti. Bu yaşta sünnet olursa hem anneye hem çocuğa eziyet olur dedi.

Sonra eliyle pipiyi geri ittirmeye çalıştı bayağa uğraştı artık kan geliyordu dedi ben her yıl 300-400 çocuğu sünnet diyorum hiç böyle bir şey görmedim en kötüsünde bile biraz uğraştıktan sonra pipi başı çıkar dedi sizin oğlanın çıkmıyor pipisi çok şişmiş ucuda çok kızarmış dedi. Bu sefer evine gidip alet çantasını getirdi, makas gibi ama cımbız görünümünde onu pipisinin için koydu pipi başı gene çıkmadı sünnetçi bayağa uğraştı her yaptığında abi ben böyle bir şey görmedim dedi en sonunda pipi başı yırtıldı ve pipi başı çıktı içine fito krem sürdü biraz kanadı oğlum perişan oldu, şimdide o yırtık yüzünden her çişi geldiğinde ağlıyor yavrum, 2 günde iyileşir dedi, birde Salı akşamına ılık su yapmamızı bir sarı renkte toz var 5 bardak kaynamış soğumuş suda yapın hergün küvete su koyup bundan 1 bardak o suyun içine koyup otursun dedi.

Kadir hocam sünnetçinin yaptığı doğrumu, biz sünnet yapması için çağırdık adam sünnet yapmadı,pipi başı yırtıldı bu seferde adam iyileşir diyor bir zararı varmıdir, ne yapmamız lazım kadir hocam. Rabbim kimseyi çaresiz bırakmasın, oğlum günlerdir mağfoldu,ağlaya ağlaya çırpınıyor gözümün önünde.

Mesaj Tarihi: 26 Mar 2017 Saat 23:00
Sunnetcinin yaptigi dogru... Hristiyan ulkelerde, sunnet istemedikleri icin, boyle durumlar, bu sekilde
duzeltiliyor.
O  : "sari renkte toz"  Sultan Palamut zamaninda kullanilan;Rivanol!!  Demek hala imal ediliyor, hayret bir sey....
Sabunlu sicak su ondan bin kat daha etkilidir. Siz dayanabildigi kadar sicak su icine oturtun.

Sayfayı Yazdır | Pencereyi Kapat