prednol uygulaması
Nereden Yazdırıldığı: Anne Olunca Anladım
Kategori: ARŞİV
Forum Adı: Ateş
Forum Tanımlaması: Arşiv
URL: http://www.anneoluncaanladim.com/forum/forum_posts.asp?TID=41041
Tarih: 20 Tem 2025 Saat 19:03
Konu: prednol uygulaması
Mesajı Yazan: yesimuzman
Konu: prednol uygulaması
Mesaj Tarihi: 20 Kas 2013 Saat 22:43
Kadir bey merhaba, Umarım iyi ve sıhhattesinizdir. Oğlumun uzun süredir devam eden ateş ataklarında şöyle bir noktadayiz: Hemogramda lökosit yüksekliği dışında bir sorun yok(18). Fiziksel muayanede de bir problem olmadığı için son ateş atağında, prednol(tek tablet 16 mg'lık ağızdan) uygulaması yaptı. Beklediği gibi ateş 2 saat içinde düştü ve bir daha yükselmedi .Teşhisinde periyodik ateş olduğunu söyledi. 15 günde bir olan ateş bu sefer 9. günde geldi. Atak süresini uzatmasını bekliyordum ama daha da erken geldi. Benim için söyleyeceğiniz herşey çok önemli. Teşhis ve tedavi yolunda doğru mu yaptık? Yanlış mı? Görüş ve tavsiyelerinizi belirtirseniz çok memnun olurum... Saygı ve sevgilerimle...
|
Cevaplar:
Mesajı Yazan: Dr.KadirTugcu
Mesaj Tarihi: 21 Kas 2013 Saat 01:18
Ben "meslek hayatim boyunca" bu Prednol sarlatanligini TEK BIR HASTAMDA BILE UYGULAMADIM...
Kortizon, vucudun emfeksiyonlara karsi gosterdigi tepkileri bastirir. Sahte bir iyilesme hali vardir. Bu SAHTEKARLIGI bir daha sakin tekrarlamayin. Basiniza buyuk isler acarsiniz.
Yapilan; resmen "hokkabazliktir"... Hastaligi iyilestirmiyorlar, vucudun tepkisini yokediyorlar ve sanki bu bir marifetmis gibi sizi kazikliyorlar. Bu SAHTEKARDAN uzak durun...
Cocugun yasi yazilmamis. Eger 2 yas ve alti ise, 18 000 zaten normal ust sinirdir...
Tabii birde, kasten yuksek WBC degeri yazan sahtekar laboratuvarlar olabilecegini de unutmayin..
|
Mesaj Tarihi: 21 Kas 2013 Saat 08:30
Kusura bakmayın eksik bilgi için... Oğlum 4 yaş 8 aylık. 109 cm 19,3 kg. Üst sınırıda geçiyor lökosit sayısı yaş grubuna göre sanırım... :((
|
Mesaj Tarihi: 21 Kas 2013 Saat 10:19
Kadir bey biz bu süreci 4 aydır yaşıyoruz. 12 kez hastalandı 4 ayda. Henüz okula bile gitmiyorken. İlk 5 atakta antibiyotik kullandık. Wbc yüksek çıkıyordu(16-17-17.5). Ama sizinle tanıştıktan sonra son 6 atağı evde istirahat ile ve ilaçsız atlattık. Ama süreç uzayıp açıkçası korkunca doktora götürdük. Durumu anlattık.Tam kan sayımı yaptı wbc:18 çıktı ancak antibiyotik vermedi.Açıkçası bugüne kadar sonuç alamadığım için kabul ettim ama... neyse??!! -Kadir bey şunları sormak isterim size.. Bu enfeksiyonların hep bakteriyel olması normal mi?( lab.da dönen bir oyun olmadığını varsayıyorum)Bir anne olarak bana normal gelmiyor açıkçası hatta endişelendiriyor ama son söz sizin tabii.... Prednol tek doz bile olsa bir zararı olur mu? 15 günde bir beklediğimiz ateşin 9. günde gelmesi Prednolun ters tepmesi diyebilir miyiz? Çünkü dün sabahtan beri ateş tekrar başladı...
|
Mesaj Tarihi: 21 Kas 2013 Saat 20:06
Agizdan kortizon(Prednol, Prednisolon) verilmesi, tablet veya surup sekilleri ile olur. (ampul icirilmesi ile olmaz)
Prednol tedavisi; Astim tedavisinde, kullanilaBILIR...
AMA, enefeksiyonlarda verilirse, vucudun enfeksiyona karsi gosterdigi tepkiler bastirildigi icin, SAHTE bir iyilik hali olur... VE BUNUN SONUCUNDA; Enfeksiyon, vucudun baskisindan kurtuldugu icin, enfeksiyonda bir ALEVLENME olur. Hastalik kortizon etkisinin gecmesi ile cok daha agir bir tabloda geri doner...
Artik buna; cahillikmi denir, yoksa, sahtekarlikmi denir, bilemiyorum..
Ama bu yanlis bilgilerin, Universiteler de ogretildigi kesin... Yoksa bu kadar cahillik; ANCAK TAHSIL ILE MUMKUNDUR....
Prednol tek doz bile olsa, zarar verir. Enfeksiyonlarda kortizon son derecede ozel durumlarda verilir. Buda, simdiki doktorlarin harci degildir.
Su kan sayimini baska bir yerde yaptirabilirmisiniz!
4 yas icin; WBC ust sinir: 15.500 dur..
|
Mesaj Tarihi: 22 Kas 2013 Saat 20:39
Kadir bey iyi akşamlar, Ayrıntılı bilgiledirmeniz için çok çok teşekkür ederim. Prednol tablet olarak ağızdan almıştı. Sizi yanlış yönlendirdiysem özür dilerim.:(( Oğlumun bu sabah itibari ile ateşi düştü. 2 gün sürdü bu sefer. Kan sayımını ateş başladığı dönemde mi yoksa şimdi mi yaptırmam gerekir? Bir de ''Alevlenme olur, ve çok daha ağır tabloda geri döner''demişsiniz. Oğlumuza bilmeden nasıl bir kötülük yaptık?!! ....
|
Mesaj Tarihi: 23 Kas 2013 Saat 02:03
Bu yasta,HICBIR oksuruklu durumda; Prednol tablet'e gerek yoktur. Bu yastaki oksuruklu hastaliklarin; %90'i Viral menseili olduklarindan, kortizon kullanimi ile virusler, akciger dokusuna iyice yerlesirler ve ilac bagimlisi hale gelirsiniz...
Bu yasta Prednol tabletin kullanimi sadece; Astim ve Bazi losemilerdedir. Sizde her iki durumda olmadigindan, SAKIN bir daha oksurdu diye bu tableti vermeyin.
|
Mesaj Tarihi: 24 Kas 2013 Saat 00:30
Kadir bey sabrınız ve anlamamız için bıkmadan gösterdiğiniz çabaya çok çok teşekkür ederim. Bizim için çok değerlisiniz... Kan tahlilini ateşi tekrar yükseldiğinde mi yoksa şimdi mi yaptırmalıyım, onun cevabını alamadım. En son 3 hafta önceki ateşli döneminde yapılmış tam kan sayımı sonuçları var. Bunları da gönderebilirim eğer,uygun ve güvenilir olduğunu düşünüyorsanız...
|
Mesaj Tarihi: 24 Kas 2013 Saat 02:17
"Kan sayimini"; bir daha atesli bir hastaligi olup, antibiyotik vermeyi dusundugunuzde, yaptirin...
Yoksa, dili pasli degil, agizinda pis bir koku yok, sadece atesi var, zaten antibiyotik vermeyecegimiz icin, "kan sayimina da" gerek olmaz..
3 hafta onceki "Kan sayimi", o donemdeki hastaligin izahi icin kullanilabilir..WBC (Lokosit) degeri: (2-5 yas arasi icin) 15.5 den fazla ise, antibiyotik gerekir. Yaslara gore,diger; normal WBC sinirlari icin, ilk sayfadaki yazimi okuyun.
|
Mesaj Tarihi: 24 Kas 2013 Saat 22:56
Kadir bey çok teşekkür ederim. Anlaşılır açıklamalarınız ve sabrınız için. Saygılarımla ....
|
Mesajı Yazan: pervinn
Mesaj Tarihi: 27 Kas 2013 Saat 09:49
dr bey benim 1yasindaki kizimda ayni sekilde ateslendi ve oksurukle beraber nefes alislari cok hizlandi acil dr a goturdum nefes alisindaki hizdan dolayi. zaturreden suphelenip hemen film cekildi cigerinden ses gelio dedi ayni sekil prednol Verdi agizdan fitil verdiler pronax ayricada 2 doz ventolinli hava. cocuk gercekten rahatladi acildi gece rahat uyudu fakat Sabah uyandiginda oksurugu hal degistirmisti . birde agumentin Verdi . ben ilaclarin hicbirini kullanma taraftari degilim sesi kisildi cocugun ayrica fakat esim cok panic oldugundan illa verdirtiyor ozellikle agumentini. evde hava vermemizi soyledi hepsi ezbere biliyorum ama cigere inmis diyince bizi panic aliyor . simdi sizden ogrendim gecici bir iyilesme hali oldugunu. aylardir ilac vermiyorum ama cocuk yazdan beri hasta/
|
Mesaj Tarihi: 27 Kas 2013 Saat 23:21
O acildeki sahtekar, verdigi; sarlatan ilaclari ile, sadece gecici bir. "sahte iyilik " hali yaratti. Tabiiki eve geldiginizde, tablo geri geldi.
Gripler; en az 2-3 hafta surerler. Sadece benim anlattiklarimi uygulayin, sabirli olun...
|
Mesajı Yazan: spancm
Mesaj Tarihi: 27 Kas 2013 Saat 23:32
Hocam aklima takildi da krup olunca da bu ilac kullaniliyor o zaman tedavi oluyor.krup taki etkisi farkli mi o zaman da sahte iyilik mi oluyor acaba.
|
Mesaj Tarihi: 28 Kas 2013 Saat 00:45
Kruptaki virus cok ozel bir virus ve "ses tellerini" tutarak, sismelerine ve havanin gectigi araligin daralmasina sebep oluyor. Bu durumda; Prednol degil, Decort kullaniliyor. Decort, odemi cozerek rahat nefes almayi sagliyor. Deger Griplerde, kullanilmiyor.
|
|