Sayfayı Yazdır | Pencereyi Kapat

5 gün süren yüksek ateş

Nereden Yazdırıldığı: Anne Olunca Anladım
Kategori: Çocuk Sağ. ve Hastalıkları Uzm. Dr. Kadir Tuğcu
Forum Adı: Çocuk Sağ. ve Hastalıkları Uzm. Dr. Kadir Tuğcu
Forum Tanımlaması: (Sorularınız ve cevapları)
URL: http://www.anneoluncaanladim.com/forum/forum_posts.asp?TID=61638
Tarih: 14 Eki 2025 Saat 19:58

Konu: 5 gün süren yüksek ateş
Mesajı Yazan: Solana
Konu: 5 gün süren yüksek ateş
Mesaj Tarihi: 19 Kas 2018 Saat 21:23

Kadir Bey merhaba, kızımın çarşamba akşamından itibaren 39.5 larda ateşi var. 5 gündür ateş hep yüksek, gözler çapaksız ama kanlı, burun hafif akıyor. Normalde bu belirtilerle idare ediyorum fakat 5 gündür kolum ağrıyor diyerek uyuyamıyor ve çok huzursuz ve halsiz. Gece ağrısı olup, ağlayıp uyuyamayınca calpol verdim. Ateşi düşüyor ama ağrısı geçmiyor. Bugün test yaptırdık. Sonuçlar burdaki gibi. Doktoru virütik hastalığın üstüne bakteri eklenmiş, antibiyotik almanız şart diyor. Wbc düşük çıkmış aslında. Dilde pas ve koku da yok. Sonuçları değerlendirebilir misiniz? Kızarık Gözü için de natire ve zaditen verdi. Çapak çok az ama çok kırmızı. Teşekkürler şimdiden.

Cevaplar:
Mesajı Yazan: Dr.KadirTugcu
Mesaj Tarihi: 20 Kas 2018 Saat 03:51
Doktorun; GERI ZEKALISI iste tam da boyle olur!!!
Resmen salak!!  WBC:7,47 ve  hangi akla hizmet;  istedigi Procalcitonin bile (-) geliyor ve HALA "ustune 
bakteri eklenmis" gibi  geri zekalica laflar edebiliyor..
MONO degerinin yuksek olmasi: Enfeksiyoz Mononukleoz lehinedir. Atesiniz 1 hafta kadar surebilir. 
SAKIN bu geri zekalilarin hastanesine adim bile atmayin.. Bu salaklarin bir eline dustunuzmu, sizi esas
 gecirdigi hastaliktan daha beter hale getirirler..

Enfeksiyoz Mononukleoz; viral bir hastalilik, kendisine OZEL bir kan tablosu vardir.. Bunun gibi geri zekalilar;
kafalari hic calismadigi icin,  Losemi bile diyebilirler..
SAKIN, hic bir ilac, hele antibiyotik sakin vermeyin..
Cok agrilari olursa, Calpol kullanabilirsiniz..
Gozu icin, SADECE  Netira goz damlasini kullanin..Turk doktorlari ALLERJIDEN BASKA HASTALIK BILMEDIKLERI ICIN, HER HASTAYA BIR ALLERJI ILACI VERMEYI BIR MARIFET ZANNEDERLER. 

Okumaya devam edin.. Goruyorsunuz, Turkiye'de doktorlarin durumu her sene daha kotuye gidiyor.. 

Mesajı Yazan: last
Mesaj Tarihi: 20 Kas 2018 Saat 16:43
Evet. Aynı zamanda gece hayal görmeye de sebep oluyor. Ağlayarak uyandı bir kaç gece bizim kızımız. Bizi görmüyor gibiydi. 1-2 dakka da kendine geldi.
Çok korkmuştuk. Sağolsun Kadir Bey, EM dir demişti. Test yaptırın mono yüksek çıkar demişti.
Aynen öyle yüksek çıktı. Gece öyle hayal görürse, ağlarsa, sizi algılamazsa bir süre korkmayın. Kucağınıza alıp sakinleştirin.
39 ve üstü ateş 10 gün filan sürdü bizde

Mesajı Yazan: Dr.KadirTugcu
Mesaj Tarihi: 20 Kas 2018 Saat 22:17
Evet, nadir olmakla birlikte, boyle hayal gormelerde olabiliyor. 
Zararsiz bir durum... Sakin Turk doktorlarinin aklina uyup, EEG, MR, Tomo filan cektirmeye kalkmayin. 

Mesajı Yazan: Solana
Mesaj Tarihi: 07 Ara 2018 Saat 00:50
Dediğiniz hayal görmeler kızımda da oldu ama ben rüya görüyor sanmıştım. Antibiyotik kullanmadık, testten sonraki gün ateşi de düştü, halsizliği de geçti. Göz damlasına bile gerek kalmadı. Doktorumuza kalsa antibiyotik şart diyordu. Çok teşekkürler Kadir bey cevapladığınız, yol gösterdiğiniz için.

Sayfayı Yazdır | Pencereyi Kapat