iri bebek beslenmesi
Nereden Yazdırıldığı: Anne Olunca Anladım
Kategori: ARŞİV
Forum Adı: Emzirme & Süt & Ek Gıda & Yemek
Forum Tanımlaması: Arşiv
URL: http://www.anneoluncaanladim.com/forum/forum_posts.asp?TID=40045
Tarih: 18 Eyl 2025 Saat 04:01
Konu: iri bebek beslenmesi
Mesajı Yazan: korsanmartı
Konu: iri bebek beslenmesi
Mesaj Tarihi: 02 Eyl 2013 Saat 18:03
merhabalar doktor bey,oğlum 4580 gr ve 56 cm doğdu.hastanede doğumdan sonra bebek hemşireleri anne sütüne ilave olarak mama da verdirdiler.bebeğin iri doymaz sütünle,daha sonra sütün artınca mamayı kesersin dediler.bir süre anne sütüyle mama birlikte beslendi.doymuyordu mecburen mama takviyesi yapıyorduk.sütüm arttıkça mamayı kestim,fazlasıyla sütüm var artık depolamaya bile başladım.şu an oğlum 67 günlük,7500 gr. 64 cm.sadece anne sütü veriyorum.doktorlar kilo almasın diyorlar ama anne sütü harici birşey zaten vermiyorum.nasıl sağlayabilirim kilo almamasını?boyuna göre kilosu normal değil mi?yaşıtlarına göre çok iri duruyor ama bebeğim kilo olarak normal görüntüde.obez veya çok kilolu bir görüntüsü yok?asıl merak ettiğim konu da giderek emme sıklığı ve süresi azalıyor.başlarda her iki memeyi de 15er dakika emiyordu.son haftalarda sadece tek bir memeyi 10-15 dakika emiyor ve emme sıklığı 2,5-3 saate düştü.bu normal mi?bebekler büyüdükçe emme süresi ve sıklığı azalır mı?sadece bebeğim emmek istediğinde emziriyorum,zorla uyandırıp emzirmiyorum.bazen 4-5 saat emmediği oluyor.nasıl bir yol izlemeliyim?yardımcı olursanız sevinirim.
|
Cevaplar:
Mesajı Yazan: Dr.KadirTugcu
Mesaj Tarihi: 02 Eyl 2013 Saat 19:46
1- Yalan soylemisler, o hemsirelerin hicbir halt bildikleri yok.Butun maksatlari mama yazip, firmadan "Promosyon" koparmak.
2- " sadece anne sütü veriyorum.doktorlar kilo almasın diyorlar " goruyorsunuz degilmi, nasil yalancilar.. Hani anne sutu yetmezdi?
3- Aynen devam edin, anne sutu ile obez olunmuyor.
4- Bebekler zaman gectikce kuvvetlendiklerinden, bir memenin isini daha kisa surede bitirir, dili ile memeyi iter ve size siritirlar. Meme aralarini da acmasi normaldir.
5- SAKIN BU CAHIL DOKTOR VE HEMSIRELERIN HICBIR DEDIKLERINE UYMAYIN, varsa bir endiseniz veya sualiniz, bana sorun.
|
Mesajı Yazan: korsanmartı
Mesaj Tarihi: 03 Eyl 2013 Saat 18:16
çok teşekkürler hocam,çok rahatladım yazdıklarınızı okuyunca.
|
|