Sayfayı Yazdır | Pencereyi Kapat

Kusma

Nereden Yazdırıldığı: Anne Olunca Anladım
Kategori: Çocuk Sağ. ve Hastalıkları Uzm. Dr. Kadir Tuğcu
Forum Adı: Çocuk Sağ. ve Hastalıkları Uzm. Dr. Kadir Tuğcu
Forum Tanımlaması: (Sorularınız ve cevapları)
URL: http://www.anneoluncaanladim.com/forum/forum_posts.asp?TID=74107
Tarih: 13 Kas 2025 Saat 19:16

Konu: Kusma
Mesajı Yazan: bucus
Konu: Kusma
Mesaj Tarihi: 03 Kas 2022 Saat 10:46
Merhaba hocam 5 yaşında oğlum kreşe başladı başlayalı hasta, öksürük 2 aydır geçmedi. Geçen haftalarda kulak ağrısı duymama problemleri oldu. Sizin dediklerinizi yaptık. 10 gün öncede karın ağrısı oldu 1 gün sürdü bir şey yapmadan bekledik. 
Bu sabah 4.kere istifra etti. Karın ağrısı, ishal, bulantı ve kusma var. Kusması köpüklü köpüklü. Köpüklü olması neden? Birşey yapmadan bekleyelim mi? 

Cevaplar:
Mesajı Yazan: Dr.KadirTugcu
Mesaj Tarihi: 03 Kas 2022 Saat 19:19
Domuz Gribi geciriyor. Eski yazdiklarimi okuyun. 

Mesaj Tarihi: 11 Kas 2022 Saat 01:14
Hocam merhaba (5 yaş) geçen hafta karın ağrısı, ishal, kusma şikayetimiz vardı. Hiçbirçey yapmadık bekledik tam iyileşti dedik. Pazartesi günü baş ağrısı +halsizlik+ateş +burun akıntsı +seate kalınlaşma başladı. Baş ağrısı için pedifen şurup verdim. İlk gün uykuda  aşırı terlemişti su gibiydi. Bütün gece çok huzursuzdu. Uykusunda bağırıyor kınuşuyor kızıyor. Bugün 4.gün ateş geçmedi. Kreşe bırakırken 1 ölçek pedifen vermek durumunda kaldım. 
Neden bu kadar uzun sürdü ateşi? Uykusunda konuşma bağırma huzursuzluk ateşten dolayı mı?

Mesaj Tarihi: 11 Kas 2022 Saat 02:36
Viral bir hastalik olan; Enfeksiyoz Mononukeoz'da, hem ates 5-7 gun surebiliyor, hem hayal gormeler, denge
 bozukluklari ve anlamsiz gulmeler/korkmalar olabiliyor.
Kan sayiminda MON%  yuksek cikar

Mesaj Tarihi: 11 Kas 2022 Saat 09:41
Hocam teşekkürler, çok sık hasta olunca kan değerlerine baktırmıştık, demiri ve dvit  düşük olduğu için sık hastalanır dedi dr. Takviye verdi. (ferrum hausmann 50 mg) ve dvit kullanıyoruz. 
ediğiniz gibi Mon değeri yüksek. Tahlilin yapıldığı gün ateşi yoktu. 

https://www.hizliresim.com/t0nxzbj" rel="nofollow">

Mesaj Tarihi: 11 Kas 2022 Saat 09:44

MCV Yi nasıl düşürürüz hocam?  https://www.hizliresim.com/4q0tmpe" rel="nofollow">

Mesaj Tarihi: 11 Kas 2022 Saat 19:03
Doktor da CAHIL, Laboratuvar da!!  
1- Doktor cahil, enfeksiyonlarda; kan, Demir ve Ferritin degerlerinin dustugunu bilmiyor.
2- Laboratuvar CAHIL, ya da sahtekar, bu kadar ikazlara ragmen hala cocuk kan degerleri yanina, "Eriskin
 Referans Araliklarini" yaziyor. Artik belliki bunlar bu gibi sarlatan doktorlarla CETE halinde calisiyorlar!
Anemi yok. Evet, Enfeksiyoz Mononukleoz.  
Turk doktorlari bu hastaligi bilmezler. Sakin dedikleri hicbir seye inanmayin, verdikleri hicbir ilaci da
 kullanmayin. 
Kandaki D vitamin seviyesinin; 50-100 arasi olmasi gerekir. Her sene 1 ampul Dvit3 icirin.

Mesaj Tarihi: 12 Kas 2022 Saat 18:13
Teşekkürler hocam. Ateş bugün yok.  Fakat şimdide duymasında sıkıntı  var.  İlliadin damla yapalım mı? Ağrı yok.
(İlliadin spreyin içindeki ilaç ile illiadin damladaki aynı mı?) 

Mesaj Tarihi: 12 Kas 2022 Saat 20:24
Damla ve Sprey AYNI, spreyi damlalikli siseye bosaltabilirsiniz.
Duymasi az ise, Iliadin damla anlattigim gibi kullanin. 

Mesaj Tarihi: 25 Kas 2022 Saat 23:39
Hocam merhaba oğlum 4.5 yaşında hastalıktan kurtulamıyoruz. 1hafta ateş 1 hafta iyi 1hafta ateş 1 hafta iyi. Öksürük hiç geçmiyor.,3 aydır öksürük normal mi? Burun hep dolu. Bazen kukak ağrısı ve işitme de azalma oluyor. 
Nasıl geçecek inanın bilmiyorum çok yorulduk. Dediklerinizi yapıyorum. Ama kreşe bırakmak durumda kalınca ateş düşürücü vermek zorunda kalıyorum. Bu 1hafta anneannesi baktı hiç ateş düşürücü vermedik ama öksürük bitmiyor. Yatarken daha az öksürüyor.
Yazdıklarınızı okuyorum ama bir an önce iyileşsin istiyorum.
Cildi çok hassas bazen  başında konak oluyor, ayak parmakları çok terliyor mantar demiştiniz, pipisinin etrafında ve poposu pişik oluyor, ellerinin üzeri sanki soğukta kalmış gibi kuru kuru oluyor, gözünde sümüğümsü çapaklanma  var. Acaba alerjik mi? İnanın çok üzgünüm. 

Mesaj Tarihi: 26 Kas 2022 Saat 03:25
Kres/Yuva ilk defa baslayan HER cocugun ilk 2 senesi boyle cok sik hastaliklarla gecer. Eski cavaplari,
 bugunden geriye giderek okuyun. 

Mesaj Tarihi: 27 Oca 2023 Saat 23:45
Hocam merhaba oğlum 5 yaşında. Dün kreşten geldi karnım ağrıyor, midem bulanıyor dedi yemek yemedi, sonra istifra etti(yedikleri biraz erimişti) Bugün  kreşe gitmedi bütün gün iyiydi koştu oynadı. Kahvaltı yaptı arada birşeyler yedi, en son Akşam üzeri 5 gibi yemek yedi.  Sonra birşey yemek istemedi. Midem bulanıyor dedi uyudu. Sonra yine istifra etti (23.00)yediklerini hiç eritmemiş , su içti ardından yine çıkardı. 

Midesinden garul gurul sesler geliyor, geğirir gibi hava çıkarıyor. Önce bunlar oluyor sonra mide bulantısı kusma. Yediklerinin erimemesi neden olur?
Teşekkürler 🙏 

Mesaj Tarihi: 28 Oca 2023 Saat 01:11
Mikroplu bir gida yemis. SAKIN ilac vermeyin, sakin atesini dusurmeyin. 

Sayfayı Yazdır | Pencereyi Kapat