Sayfayı Yazdır | Pencereyi Kapat

Her ay ateş

Nereden Yazdırıldığı: Anne Olunca Anladım
Kategori: Çocuk Sağ. ve Hastalıkları Uzm. Dr. Kadir Tuğcu
Forum Adı: Çocuk Sağ. ve Hastalıkları Uzm. Dr. Kadir Tuğcu
Forum Tanımlaması: (Sorularınız ve cevapları)
URL: http://www.anneoluncaanladim.com/forum/forum_posts.asp?TID=67573
Tarih: 23 Ağu 2025 Saat 10:29

Konu: Her ay ateş
Mesajı Yazan: seldaad
Konu: Her ay ateş
Mesaj Tarihi: 27 Ağu 2020 Saat 01:32
Hocam merhaba 41 aylık kız çocuğu mart ayından itibaren periyodik olarak her ay sadece ateş görülüyor. Burun akıntısı öksürük agiz icinde yara yok. Dilde pas koku yok hocam. Ateş 37.5 ile 39.8 arasında ateş düşürücü vermeden kendisi düşüyor yaklaşık 4 ya da 5 gün sürüyor. Ateş başladığında bazen ayağım ağrıyor ya da karnım ağrıyor diyor . Ateş olmadığı zaman bu ağrılar görülmüyor. Ne yapmamız gerekir ?  

Cevaplar:
Mesajı Yazan: Dr.KadirTugcu
Mesaj Tarihi: 27 Ağu 2020 Saat 09:56
PFAPA filan değil. SAKIN Türk doktorlarının gazına gelmeyin.

Takip edin. AĞRILI GÜNLERİ Takvime kayıt edin.  2-3 aylık takip sonucunu bana yazın.

Mesajı Yazan: kardelenk
Mesaj Tarihi: 27 Ağu 2020 Saat 10:10
Oglum şu an 10 yaşında, 3 yaşlarındayken aynen sizin çocuğunuz gibi her ay ateşleniyordu. Başka da hiç birseyi yoktu. O dönemde hocamı keşfettim, ve nerdeyse bütün soru cevapları okudum. Ve her ateşlendiğinde bilmediğimiz bir rahtatsizliginin iyileştiğini düşündüm ve atesini düşürmedim. Bunu ona da aşıladım ve ateş sırasında askerlerin vücudunda nasıl savastigini anlattım. Çok şükür bugüne ilaçsız geldik.. eskisi gibi atesi çıkmıyor çıksada yorganin altında mis gibi uyuyor.. hakkınızı ödeyemem hocam 

Mesaj Tarihi: 27 Ağu 2020 Saat 11:02
Hocam geçen aylarda yaşanan ateşlerin devam ettikleri tarih aralığı
17 Nisan - 22Nisan
10 Mayıs-14 Mayıs
15 Haziran-17 haziran
17 Temmuz-19 Temmuz
26 Ağustos

Mesaj Tarihi: 27 Ağu 2020 Saat 13:14
Periodik değil.

Mesaj Tarihi: 27 Ağu 2020 Saat 14:24
Önümüzdeki 2 3 ay tekrar takip edip sizi bilgilendireyim mı hocam ya da başka bişey önerir misiniz? 

Mesaj Tarihi: 27 Ağu 2020 Saat 18:57
Yok; verdiğiniz tarihler açık bir şekilde fikir veriyor. 

Mesaj Tarihi: 27 Ağu 2020 Saat 19:24
Ben hep viral olduğunu düşündüm hocam ama sürekli ateşten başka belirti olmayınca tedirgin oldum hep aynı şekilde viral hastalık geçirmesi normal mi hocam 

Mesaj Tarihi: 27 Ağu 2020 Saat 19:31
Yüzbin kere anlattım!!!
Ateş + Ağızda pis koku + Dili kaplayan Pas tabakası yoksa; viral enfeksiyondur, antibiyotikler bir işe
 yaramazlar. Çocuklardaki ateşli hastalıkların büyük çoğunluğu viraldir.

Mesajı Yazan: ÖzlemBaharGülce
Mesaj Tarihi: 06 Eyl 2020 Saat 03:29
Hocam periyodik olunca ne oluyor, kusuruma bakmayın, yazılarınızı takip ediyorum. Böyle Birşey hatırlayamadım.
Benim kızım da hemen hemen 3 hafta da bir ateşleniyor. Bir iki gün 37.5-39 arasında ateşleniyor. Başka hiçbir belirti sıkıntı yok. Aşırı huzursuz oluyor. En fazla bir fitil veriyorum uyuyor yavaş yavaş düzeliyor. Hocam bu neyin belirtisi ve sıkıntısı?
Bu arada kızım 25 aylık, 11.5 kg ve 83 cm. 
3200 gr ve 50 cm doğmuştu. 

Mesaj Tarihi: 06 Eyl 2020 Saat 09:51
"Periodik" = Her ay aynı gün olan.
Sakın Türk doktorlarının; PFAPA ve FMF teşhıslerine itibar etmeyin.
Bu yaş çocuklarda,  38 üstü ateş sayılır.

Mesajı Yazan: afrarana
Mesaj Tarihi: 06 Eyl 2020 Saat 10:10
10 sene evvel benimde kızım her ay ateşlenirdi crp sadece kanda yükselirdi inatçı ateş yapardı ve geçerdi aynı anlattığınız gibi ateş yok gribal belirti yok boğaz temiz ama sadece ateş olurdu doktoruna sorduğumda bazı çocuklar böyle hassas olabiliyor geçici bişi dedi hatta nen kapsamlı bir üniversite hastanesinde araştırayyımmı diye sorduğumda hayır hiç gerek belli bir yaştan geçeceğini söylemişti 3 yaşından sonra düzeldi ama bize bir teşhis konmadı pafa gibi.Ozamanlar kadir hocamıda tanımıyordum ama aşırı derecede korkuyordum kesin çocuğumun birşeyi var doktor anlamıyor diyr çünkü sebepsiz ateş insanı düşündürüyor allah şifa versin inşallah tez zamanda şifa bulur

Mesajı Yazan: ÖzlemBaharGülce
Mesaj Tarihi: 06 Eyl 2020 Saat 11:13
Çok sağolun,inşallah bizimki de kısa zamanda geçer. Yıpratıcı oluyor zira. İyi ki bu site Ve Kadir bey var. Yoksa gerçekten çocuklarımız ilaçlar ve hastalıklarla büyüyecekti.
Ben hiç ateşlendi inde doktora götürmedim.yaklaşık 1 yıldır bu sıkıntımız var. Kadir bey e yazıyorum. O ne derse o🙂
Sizin de paylaşımınız rahatlattı beni. Sevgiler💕

Sayfayı Yazdır | Pencereyi Kapat