Sayfayı Yazdır | Pencereyi Kapat

Griple Birlikte Gözlerinde Çapaklanma

Nereden Yazdırıldığı: Anne Olunca Anladım
Kategori: ARŞİV
Forum Adı: Grip & Soğuk Algınlığı & Öksürük
Forum Tanımlaması: Arşiv
URL: http://www.anneoluncaanladim.com/forum/forum_posts.asp?TID=52068
Tarih: 15 Eyl 2025 Saat 22:56

Konu: Griple Birlikte Gözlerinde Çapaklanma
Mesajı Yazan: Yasasinben
Konu: Griple Birlikte Gözlerinde Çapaklanma
Mesaj Tarihi: 27 Oca 2016 Saat 09:41
Hocam merhaba kızım yaklaşık 6 aydır kreşe gidiyor, sürekli hasta oluyor ama artık sizin yazılarınızdan anladım yani en az 2 sene böyle geçecek buna kabulüm sorun yok. Size sorum şu 1 aya yakın bir süredir ne zaman grip olsa griple birlikte gözlerinin kenarında çapaklanma oluyor aniden. Tobraset kullanınca geçiyor sonra yeniden başlıyor. Bugüne kadar hiç böyle birşey yaşamadık. Hatta ben okuldan mikrop alıyor, lütfen dikkat edin diye okulla konuştum ama şimdi 1 haftadır hep evdeydik mikrop kapacak bir durum yok. Bu sabah titreme,ateşle birlikte yine gözleri çapaklandı. Göz doktoruna mı gitmek lazım acaba? 

Cevaplar:
Mesajı Yazan: Dr.KadirTugcu
Mesaj Tarihi: 27 Oca 2016 Saat 18:37
Grip esnasinda, Burun ve Bogaz boslugunda, odem olusur. Zira Virusler cogalabilmek icin,
insan hucrelerine ihtiyaclari vardir. Bu bolgedeki hucrelerin icine girerler, ve o hucrelerin Virus
proteinlerini imal etmelerini saglarlar. Muayyen olgunluga erisince de, hucreleri parcalayarak etrafa
yayilirlar. Bir de buna ilaveten, vucut bu olayin farkina vardiginda, Killer-T cell denilen bir cins
Akyuvarlar ile boyle; icinde virus bulunan  hucreleri imha ederler. Butun bunlarin sonucunda, olusan
doku kaybi odem yapar.
Bu odem, Oztaki borusunu kapayarak; Orta Kulak agrilarina, Sinus agizlarini kapayarak; Sinuzitlere ve
Goz yasi kanallarini tikayarak, goz problemlerine sebep olur...
Burdaki hadise; gozlerde hissedilen, "yanma-batma" hissidir. Bu his ile cocuk, eli ile gozlerini
ovusturdugunda,  gozleri mikrop kapar. Bu sebeple, Tobrased, gibi antibiyotikli damlalar, gozu iyilestirdigi
halde, esas hastaligi iyilestirmezler.
Umarim, anlatabilmisimdir.
Bu bilgi: Fizyopatoloji bilgisidir. Son 35 seneden beri Fizyopatoloji dersi, Turk Tip fakultelerinde, hocasi
olmadigi icin, OKUTULMUYOR...
BOYLE BIR DURUM;  gelismis ulkelerde oldugunda, (1973 oncesi Amerika ve su anda Cin'de oldugu gibi)
diger ulkelerden  bu egitimi verebilecek doktorlar getirtirler.  Turkiye'de ise, Turk kafasi ile,  birakin
Hoca geritmeyi; Ataturk'un getirttigi Alman hocalar bile kacirttirilir.
O zamanki APTAL Turk hocalar, bu Alman hocalari kacirtmasalardi, su anda Turkiye'nin en az 3 Tip
Nobel odulu vardi.. Kendi aptallik ve cahillikleri ortaya cikmasin diye onlari kacirttilar. Iste, onlarin
yetistirdigi Prof.larin ne mal olduklarini da goruyorsunuz..

Sayfayı Yazdır | Pencereyi Kapat