Sayfayı Yazdır | Pencereyi Kapat

hırıltı

Nereden Yazdırıldığı: Anne Olunca Anladım
Kategori: ARŞİV
Forum Adı: Grip & Soğuk Algınlığı & Öksürük
Forum Tanımlaması: Arşiv
URL: http://www.anneoluncaanladim.com/forum/forum_posts.asp?TID=42492
Tarih: 29 Eyl 2025 Saat 17:43

Konu: hırıltı
Mesajı Yazan: bucus
Konu: hırıltı
Mesaj Tarihi: 06 Şub 2014 Saat 21:50
Merhaba hocam oğlum 11 aylık yaklaşık 1aydır nefes alıp verirken Islık Gibi ses çıkarıyordu Dr.ye götürdüm ciğerlerini dinledi birşeyi yok ciğerleri temiz. ,burnunu temizleyin dedi. Fakat1ay geçmesine rağmen nefes alışı değişmedi 1-2gündür öksürüğü var. Şimdi de hafif ateşi var.kulağımı ciğerlerine koyup dinlediğimde ıslık sesi ciğerlerinden de geliyor.cumartesi Dr.a göyüreceğim fakat endişeliyim.önerilerinizi yapıyorum. Ballı limonlu su,burnunu temiZleme,yalnız Coldmix bulamadım.ne yapmalıyım? Teşekkürler

Cevaplar:
Mesajı Yazan: Dr.KadirTugcu
Mesaj Tarihi: 06 Şub 2014 Saat 22:31
Atesi yoksa, oturun oturdugunuz yerde, ya hergun banyo yaptirin veya yaptirmadiginiz gunler; 2-3 defa burun temizligi yapin.. Doktorunuz akli basinda, bilgili bir doktor, devam edin..

Mesaj Tarihi: 06 Şub 2014 Saat 22:50
hocam evet o zaman hırıltı ciğerlerinde yoktu ama şuan ben hırıltıyı duyuyorum o yüzden endişelendim. 

Mesaj Tarihi: 06 Şub 2014 Saat 23:22
Eliniz ile burun deliklerini kapayin. Gene hiriltiyi duyuyorsaniz, gogustendir.. O zaman sicak su buhari yapin, gene Serum fiz kullanin.. Ses kayboluyorsa, burundan geliyor demektir, onemli degildir.

Mesaj Tarihi: 09 Şub 2014 Saat 20:16
hocam merhaba oğlumu dr.a götürdük bronşiolit olduğunu briancly şurubu 1/2 ölçek kullanmamızı söyledi.şurubu almadık sizin söyledikleriniz yapmaya çalışıyoruz,fakat oğlumun keyfi yok ballı limonlu suyu içmiyor,yemek yemiyor,hafif ateşi var koltuk altından 36,6 ne yapalım şurubu verelim mi?

Mesaj Tarihi: 09 Şub 2014 Saat 20:27
ayrıca hocam oğlum 11 aylık 7 aylık olana kadar her ay özel hast.ye rutin kontrole götürdük doğru düzgün bir şey yapmadıkları için rutin kontrollere gitmekten vazgeçtim(muayene için çocuğu soymuyorlar bile) 2 kere pipisinde bitik var mı diye biz  söyleyerek baktırdık.sorun yok dedi dr.
dün gittiğimiz doktor çocuğu soydu muayene etti yumurtalıklarını epey inceledi ve bize sağ yumurtalığının olmadığını söyledi hep böyle miydi belki utangaç yumurtalıktır dedi biraz daha inceledi bulamadı,evet hep böyleydi nasıl farkına varamadık yada varamadılar nasıl muayene ediyorlar çocukları????
bize çocuk hastanesine,çocuk cerrahına  gitmemizi ,usg yaptırmamızı söyledi.hastaneye gittik hafta sonu olduğu için usg yapılmadı cerrah elle muayene etti yumurtalığın yukarıda kalıp keseye düşmediğini,kanalın başında olduğunu ve ameliyat+sünnet olması gerektiğini söyledi. elle muayene ile bu sonuca varılır mı?belki utangaç yumurtalıktır nasıl anlarız,ne yapmalıyız,nolur yardım edin akıl verin hocam.
saygılar.

Mesaj Tarihi: 09 Şub 2014 Saat 20:28
Bronsiolit; Brosit degildir ve Bricanyl ile tedavi edilmez, verilirse daha beter durumlar ortaya cikar..
Ben size niye; "-oturun oturdugunuz yerde-" dedim ACABA!!!!
SAKIN; o inmemis testis hikayesine hemen kanmayin....Once banyoda biraz (5-10dakika) sicak su icinde oturtun, ondan sonra GOZUNUZ ile bakin bakalim, her iki testisde goruluyormu???
Elle muayene esnasinda doktor obur eli ile kasiklara baski yapmadan torbalari ellerse, "Kremasterik refleks ile" testisler yukari kacarlar, ondan sonrada bul, bulabilirsen... Once bir emin olalim bakalim durum nedir.. Sonucu yazin...

Mesaj Tarihi: 09 Şub 2014 Saat 20:30
teşekkürler hocam, üstteki mesajımı gördünüz mü sonradan yazdım.

Mesaj Tarihi: 09 Şub 2014 Saat 20:40
Gordum, ve bende sonradan yazdim :0)

Mesaj Tarihi: 09 Şub 2014 Saat 23:34
Orjinalini yazan: Dr.KadirTugcu Dr.KadirTugcu Yazdı:

Bronsiolit; Brosit degildir ve Bricanyl ile tedavi edilmez, verilirse daha beter durumlar ortaya cikar..
Ben size niye; "-oturun oturdugunuz yerde-" dedim ACABA!!!!
SAKIN; o inmemis testis hikayesine hemen kanmayin....Once banyoda biraz (5-10dakika) sicak su icinde oturtun, ondan sonra GOZUNUZ ile bakin bakalim, her iki testisde goruluyormu???
Elle muayene esnasinda doktor obur eli ile kasiklara baski yapmadan torbalari ellerse, "Kremasterik refleks ile" testisler yukari kacarlar, ondan sonrada bul, bulabilirsen... Once bir emin olalim bakalim durum nedir.. Sonucu yazin...

hocam dediğinizi yaptık 15 dakika kadar sıcak su içinde oturttuk hiç ellemeden baktık sağ testis yine yerinde değildi. sonra pişik kremini sürerken yumurtalığı elimize geldi yeri tam olarak pipisinin yanında elimizi sürdüğümüzde yumurtalık pıt pıt hissediliyordu.bulduğumuza sevindik fakat yerinde değilCry yerine iner mi? salı yada çarşamba çocuk hastanesine götürüp ultrason çektireceğiz.
 ilginiz için teşekkürler.

Mesaj Tarihi: 10 Şub 2014 Saat 07:12
Bosuna ugrasmayin, bir problem yok, kendiliginden inecek. Benim tafif ettigim gibi, sol elinizin iki parmagi ile kasiklara baski yapip, ondan sonra torbasini yokladiginizda, ikiside elinize gelecek.. O doktora gittiginizde, benim anlattigim gibi yapip, her iki testisi o doktorun gozune sokun..

Mesaj Tarihi: 11 Şub 2014 Saat 00:36
hocam sağ olun ama bir zarar veririz diye çok fazla ellemek istemiyoruz eşim illa  ultrason çektirelim diyor hatta randevu almış bile.
aslında çok yukarıda değil pipisine yakın ama insan ellemeye korkuyor. keşke Türkiye'de olsanız.

Mesaj Tarihi: 11 Şub 2014 Saat 19:49
YOK BIR SEYI, KORKMAYIN...
Ayrica da, cocugun canini yakmadan, zarar veremezsiniz... Siz ellediginizde, cocuk "yeri-gogu, yikmiyorsa" testislere bir zarar vermiyorsunuz demektir.. Korkmayin, elleyin... Haci babanin, parasi cok galiba!!!

Mesaj Tarihi: 12 Şub 2014 Saat 04:33
Merhaba hocam teşekkür ederimm. Kusura bakmayin yanlışlıkla eksi değerlendirmeye basmışım. 
Oğlumun öksürüğü azalır gibi olmuştu fakat şuan baya  uzun uzun öksürüyor büyük bir insan öksürüğü gibi.emerken rahatlıyor dahada artmaz inşallah. Herkes şurup vermedim diye bir laf söylüyor,hırıltısı var çocuğun diyor.

Mesaj Tarihi: 12 Şub 2014 Saat 05:14
Desinler..Ver o dedikleri ilaclari, kes oksuru, bak gor neler geliyor basiniza..
Zaten bu isleri iyi bildikleri halde, bu insanlarin serrinden korkan doktorlar, bir suru surup veriyorlar ama; Torkish "cay kasigi" ile.. 1ml den az alan bu kasiklarla verilen bu ilaclar, cocuga degil zarar, bir fayda da vermiyor ama, bu aptal insanlarin ceneleri kapatiliyor.
Bir zarari, yeni yetme bazi doktorlar, bu "puf noktayi" kaciriyor, "-herkez veriyor, bende veririm-" diyor, ama ilaci, olcegi ile verince, cocuklar kut diye oluyorlar..

Sayfayı Yazdır | Pencereyi Kapat