Sayfayı Yazdır | Pencereyi Kapat

bademciğinde beyaz leke

Nereden Yazdırıldığı: Anne Olunca Anladım
Kategori: ARŞİV
Forum Adı: Kulak & Burun & Boğaz & Göz
Forum Tanımlaması: Arşiv
URL: http://www.anneoluncaanladim.com/forum/forum_posts.asp?TID=34505
Tarih: 07 Tem 2025 Saat 12:14

Konu: bademciğinde beyaz leke
Mesajı Yazan: hüseyin can
Konu: bademciğinde beyaz leke
Mesaj Tarihi: 17 May 2012 Saat 10:39
hocam oğlum 6 yaşında pazar gününden beri ateşi bir iniyor bir çıkıyor alından ölçme derecesi ile en fazla 37,5 a kadar çıkıyor ateşi.dün sabahda 2 kere kustu hiçbirşey yemiyor dün eşim sağlık ocağına götürdü boğazı berbat olmuş demiş mideside hareketli demiş yağlı bişeyler yememesini söylemiş..zinnat forte 250 mg/5 ml.benical öksürük şurupu aferin vede dolven ateş düşürücü verdi dün akşam kullanmaya başladık antibiyotik az önce yine içirdim ama ateşi ara ara yine çıkıyor  o bademciğindeki beyaz leke sanki çoğalmaya başladı.ocak ayında bu sorun yüzünden 4 gün hastanede yattık hocam yediği serumların haddi hesabı yoktu bademcik apsesi olmuş dr umuzun dediğine göre.ama bu hastaneye yatmadan önce 3 şişe antibiyotik bitirdik çocuk iyi olacağı yerde daha da kötüleşti hastaneye yatmadan 2 gün önce özel bir hastaneye götürmüştük ordaki dr bademcik apsesi geçiriyor dedei ateş düşürücü ve sadece 100 mg bi antibiyotik verdi gönderdi bizi ama yine düzelme olmamıştı.ertesi günü izmir in bi ilçesinde başka dr umuz vardı onu aradık hemen hastaneye yatırmamız gerektiğini yatmadan vede serum yemeden düzelmeyeceğini söyledi bizde aynı gün aldığımız gibi çocuğu götürdük yatırdık hastaneye gerçektende serumlları yer yemez düzelmeye  başladı şimdi yine aynı şeyleri yaşamaktan korkuyorum hocam ne yapmalıyım

-------------
http://www.glitterfy.com/">

Cevaplar:
Mesajı Yazan: Dr.KadirTugcu
Mesaj Tarihi: 17 May 2012 Saat 19:25
Verilen tedavi  "COK TEHLIKELI" bir tedavi.Benical ve Aferin ayni receteye yazilamaz. Bu doktor yazdigi ilaclarin icinde ne maddeler var bilmiyormu? Her iki ilacda, yuksek dozda "Parasetamol" ihtiva eder. 2-3 gun kullanmakla bile "Parasetamol zehirlenmesine" sebep olabilirsiniz. Hakikaten antibiyotik gerektiren bir hastalik olsa idi, atesi 39-40 lardan asagi inmezdi. Hemen bir kan sayimi yaptirin; WBC degerine bakin. WBC degeri dusuk gelirse kesinlikle viral enfeksiyon demektir, antibiyotik asla verilmez. Bademcikteki lekenin hic bir onemi yok. Hastaneye yatirmalari tam sahtekarlik. Koydular serumun icine "Novalgin ampulu", sip diye atesi dusurduler, sizin gozunuzu boyadilar. Eger hastanede Kan sayimi yapildi ise, hemen WBC degerini bana bildirin. WBC dusuk ise; yapilanlarin hepsi soytariliktir.
NOT: Birde MONO degerine bakin. Yuksek ise; Enfeksiyoz Mononukleoz diye bir VIRAL enfeksiyon var demektir,bu hastalik tek bademcikte "beyazlik" yapar,  virutik oldugundan tedavisi yoktur, kendiliginden gecer.

Sayfayı Yazdır | Pencereyi Kapat