Sayfayı Yazdır | Pencereyi Kapat

UYAN BABA

Nereden Yazdırıldığı: Anne Olunca Anladım
Kategori: Genel Konular
Forum Adı: Ve babalar
Forum Tanımlaması: (Babalar hakkındaki yazılarımız ya da babaların yazdıkları)
URL: http://www.anneoluncaanladim.com/forum/forum_posts.asp?TID=13756
Tarih: 27 Haz 2025 Saat 03:15

Konu: UYAN BABA
Mesajı Yazan: belkısburcu
Konu: UYAN BABA
Mesaj Tarihi: 23 Şub 2009 Saat 23:49
Her sabah annemin sessiz iç çekişleriyle uyanmaya başlamıştım
Annemin gündüzleri yüzü gülmüyor
Her gece ağlıyordu.
Saçlarımı okşuyor, gözlerime bakıyor
Kadersizim diyordu
Kadersizim kızım
Bahtı karalım benim.
Ama ne kadar sorsam da niye ağladığını söylemiyordu
Daha küçüksün yavrum
Büyüyünce anlayacaksın.
Babama koşuyordum,
Babam mutfakta sigara içiyor,
Hadi salona git kızım duman seni hasta eder diyordu.
Sen niye içiyorsun o zaman baba
Sigara senin sağlığına da zararlı deyimli yani
Yorgun gözleriyle
Öyle ya doğru söylüyorsun kızım deyip gülümsüyordu.
Dudak kıvrımlarında kaybolan sanki yaralı bir gülümsemeydi
Acı bir gülümseme
Oysa benim babam böyle gülümsemezdi
Gözlerime acı acı bakıp
Hadi sen salona geç demezdi.
Hem nedense son zamanlarda babam çok öksürüyor
Annemde çok ağlıyordu.
Annemin sessiz iç çekişleriyle uyanmaya başlamıştım
Ne çizgi filmleri seviyordum artık ne barbi bebekleri
Babamın yüzü gülmüyor, annem hep ağlıyordu
Beş buçuk yaşındaydım.
Üstelik günler hiç geçmiyordu.
Herkes daha küçüksün derken altı yaşım bir türlü gelmiyordu.
Sabahları erken kalkıyorduk
Annem beni komşuya bırakıyor
Babamla yan yana yürüyüp kayboluyorlardı sokağın öbür başında
Oysa annem çalışmıyordu
Babamda erkenden niye nereye gider söylemiyordu
Pencerenin önünde dönüşlerini bekliyor,
Geldiklerini uzaktan taa uzaktan görünce
Dünyalar benim oluyordu.
Sonra yaz geldi
Doğum günüme iki gün kalmıştı
Herkes ne istersin diyordu
Ben susuyordum
İçimden hiçbir şey istemek gelmiyordu.
Sonra sonra ne olduysa o gece oldu.
O gece annemin sessiz hıçkırıkları depreme dönüştü sanki
Ben odamdan çıkarken içerden sesler geliyordu
Hem ev ne çok kalabalıktı
Halamlar ağlıyor, büyük annem ağıt yakıyordu.
Dedem kuran okuyor
Komşular beni tutuyordu
Nedense bir an gözlerim babamı aradı
Ama ev evimiz çok kalabalıktı
Sanki babam bu kalabalıkta kayıptı
Ben baba dedim baba babam
Annem yavrum dedi sarıldı boynuma
Sanki yıllardır görmemiş gibi
Haykırdı sonra kızım iki gözüm
Babama ne oldu dedim
Yine cevap vermek yerine kadersizim bahtı karalım benim
Anne babam dedim babam babam
Bende ağlamaya başladım

Baban artık yok dedi baban artık yok
Baban öldü baban öldü yavrum
Baban artık hiç öksürmiyecek
Anne öldü ne demek
Ölüm ne demek
Ölüm nasıl bişey

Bende deli gibi ağlıyordum
Bir kıyametin ucundaydım anlıyordum
Yani artık baban geceleri rahat uyacak dedi
Sonra bayıldı
Ben öleydim yavrum dedi büyük annem, ben öleydim
Ölmüş babamın yorganına sarıldı
Babamın yüzünü zorla gösterdiler
Koştum sarıldım boynuna
Baba uyan dedim
Baba ne olur uyan
Uyan baba ben sensiz ne yaparım
Uyanda gülme istersen bana

Hem, kime sokulurum akşam olunca
Baba uyan yarın doğum günüm benim
Baba, baba altı yaşıma giriyorum uyan
Hiçbir şey istemem sözz
Gürültü yapmam, seni hiç üzmem
Söz baba, Baba söz
Hadi bir gün daha dayan
Baba aç gözlerini hadi uyan
Uyan baba, baba uyan

Babamı doğum günümde toprağa verdik
Doğum günümü öyle kutladı babam,

Sigarasıyla çakmağı hala bende durur
O beni babamdan, babamı bende ayıran
Her doğum günümde beni hala hıçkırıklara boğan,
Küçücük dünyama kıyamet olup yağan
Baba, baba nerdesin
Nerdesiniz babalar
Babalar uyanın uyanın babalar
Bu sigara dumanında yetim büyümesin arık
Başka şehirlerde başka çocuklar

cok sevdiqim bir siir az önce dinLediim qene etkiLendim payLasmak istedim CryCryCryCryCry

-------------
http://lilypie.com">

Cevaplar:
Mesajı Yazan: kelebegim
Mesaj Tarihi: 24 Şub 2009 Saat 10:36
CryCry

-------------
http://www.glitterfy.com/">

Mesajı Yazan: gülay
Mesaj Tarihi: 24 Şub 2009 Saat 11:34
CryCryCryCry eline sağlık

-------------
http://www.caption.it/">

Mesajı Yazan: sengulnal
Mesaj Tarihi: 24 Şub 2009 Saat 16:14
CryCryCryLamp

-------------
http://www.mytickerz.com/"> http://lilypie.com">

Mesajı Yazan: begumfunda
Mesaj Tarihi: 24 Şub 2009 Saat 16:40
CryCryCryCry

-------------

Mesajı Yazan: Beyza
Mesaj Tarihi: 25 Şub 2009 Saat 00:54
Babam su an akciger kanseriyle pencelesiyor ve bunu okumak bana hic iyi gelmedi, keske okumasaydimCryyinede sagol canim paylasimin icin

-------------
Şeker küpü olarak doğdum,sonra neşe küpü,bir zaman sonra zeka küpü,derken sinir küpü şimdilerde sabır küpü gibiyim. Sonumdan endişeliyim...

Mesajı Yazan: sporcuanne
Mesaj Tarihi: 25 Şub 2009 Saat 09:04
CryCryCryCryCryoffff sabah sabah içim yandı yaaaaCryCryCryCryCry

-------------

Mesajı Yazan: sporcuanne
Mesaj Tarihi: 25 Şub 2009 Saat 09:05
Orjinalini yazan: Beyza Beyza Yazdı:

Babam su an akciger kanseriyle pencelesiyor ve bunu okumak bana hic iyi gelmedi, keske okumasaydimCryyinede sagol canim paylasimin icin

çok geçmiş olsun canım yaa inşallah sağlığına kavuşur babanCry evet okumasaydın keşke.....

-------------

Mesajı Yazan: gülay
Mesaj Tarihi: 25 Şub 2009 Saat 11:51

çok geçmiş olsun canım  umarım sağlığına kavuşur benim babamda hasta  bende okuduktan sonra sanki içim yanıyo çok zor alllah herkesin babasınada bizimkilerede şifalar versin CryCryCryCry

-------------
http://www.caption.it/">

Mesaj Tarihi: 25 Şub 2009 Saat 12:44
Pinar, Gülay ikinizdende allah razi olsun kizlar.Allahim tüm hastalarin yardimcisi olsunStar

-------------
Şeker küpü olarak doğdum,sonra neşe küpü,bir zaman sonra zeka küpü,derken sinir küpü şimdilerde sabır küpü gibiyim. Sonumdan endişeliyim...

Mesajı Yazan: ifakat
Mesaj Tarihi: 26 Şub 2009 Saat 01:00
O gece annemin sessiz hıçkırıkları depreme dönüştü sanki
Ben odamdan çıkarken içerden sesler geliyordu
Hem ev ne çok kalabalıktı
Halamlar ağlıyor, büyük annem ağıt yakıyordu.
Dedem kuran okuyor
Komşular beni tutuyordu
Nedense bir an gözlerim babamı aradı
Ama ev evimiz çok kalabalıktı
Sanki babam bu kalabalıkta kayıptı
Ben baba dedim baba babam
Annem yavrum dedi sarıldı boynuma
Sanki yıllardır görmemiş gibi
Haykırdı sonra kızım iki gözüm
Babama ne oldu dedim
Yine cevap vermek yerine kadersizim bahtı karalım benim
Anne babam dedim babam babam
Bende ağlamaya başladım

buda bana tercüman olmuşCryCryCry
bi gün eğer kendimde o cesareti hissedebilirsem 1 yazımı sizinle paylaşmayı düşünüyorum belki rahatlarımCry

-------------
Öyle bir kul hakkım varki benden alınan... ALLAH'ım yarına bırakır ama ,yanına bırakmaz ASLA...!!!

Mesajı Yazan: yasemin
Mesaj Tarihi: 26 Şub 2009 Saat 09:34
eline sağlık

Mesajı Yazan: edam
Mesaj Tarihi: 26 Şub 2009 Saat 12:59
benide çok etkiledi, paylaşım için sağol

-------------
........CANIM YAVRULARIM......

Mesajı Yazan: burcu
Mesaj Tarihi: 26 Şub 2009 Saat 13:16
LampLampLampLamp ya ben okumıyım böyle yazıları diyorum ama okudum gene.. allah babalarımızı ve eşlerimizi eksik etmesin başımızdan.. Beyzam canım arkadaşım.. umuyorum iyi olacak babam.. dualarımızı eksik etmiyoruz canımm

-------------
http://www.glitterfy.com/"> ömrüm, bebeğim, Çınar'ım

Mesaj Tarihi: 27 Şub 2009 Saat 12:25

CryCryCryCryCry

-------------

Mesaj Tarihi: 27 Şub 2009 Saat 12:27
[QUOTE=belkısburcu]canım allah şifa versin kusura bakma bilemezdim dualarımız onunla kusura bakma

-------------

Mesaj Tarihi: 27 Şub 2009 Saat 17:50
Orjinalini yazan: burcu burcu Yazdı:

LampLampLampLamp ya ben okumıyım böyle yazıları diyorum ama okudum gene.. allah babalarımızı ve eşlerimizi eksik etmesin başımızdan.. Beyzam canım arkadaşım.. umuyorum iyi olacak babam.. dualarımızı eksik etmiyoruz canımm

Burcum canim Allah razi olsun, inaniyorum ki canim babam dualarinizla daha iyi olucak, ayin 11 inde tomogrofisi cekilecek, ondan sonra ak mi kara mi belli olucakLamp

-------------

Mesajı Yazan: piraye
Mesaj Tarihi: 05 Mar 2009 Saat 11:27

Mesaj Tarihi: 07 May 2009 Saat 13:09

Aylar öncesinde yazmisim bu yaziyi icime dogmus herhalde bu siir birazda beni anlatiyor.Bu siirdeki kücük kiz dogumgününden 1 gün önce kaybediyor babasini, bende 3 gün önce kaybettim.O da babasini sigaradan dolayi kaybediyor bende babami sigaradan kaybettim.Seni cok özledim be babacim simdi uzaklardasin, hayallerdesin..........CryCryCryCryCryCryCryCryCryCry

-------------

Mesajı Yazan: nurten...
Mesaj Tarihi: 07 May 2009 Saat 13:57
tekrar başın sağolsun beyzacım
allah sabırlar versin canım mekanı cennet olsun inş.

-------------
KOLLARIMDA İKİ MELEK:)

Mesajı Yazan: ALPELLA
Mesaj Tarihi: 07 May 2009 Saat 13:58

Mekanı cennet olsun babacığının Beyzam NukeNukeNuke 

Mesajı Yazan: SELİN2
Mesaj Tarihi: 07 May 2009 Saat 15:09
allah sabır versin mekanı cennet olsun

-------------

Mesajı Yazan: nilay
Mesaj Tarihi: 07 May 2009 Saat 17:06
çok güzeldi gerçekten,babasızlık ne demek bende iyi bildiğimden ağlayarak okudum

Beyza cım allah sabır versin gülüm,mekanı cennet olsun,elbet unutulmuyor ama acısı zamanla hafifliyor,sen de alışacaksın mecbur

-------------

Mesajı Yazan: _bilge_
Mesaj Tarihi: 07 May 2009 Saat 17:37
beyzacım alllah rahmet eylesin sizlere sabır versin.Cry
bende babamı 7 yaşında kaybettim ama aile acısı insana büyüdükçe yeni bir aile kurdukça daha çok çöküyo. şimdi daha çok hissediyorum yokluğunu babamın. annem bize şöyle sarılırdı diye sarılıyorum yavruma ama babam şöyle yapıyordu diye düşünemiyorum çünkü çok az hatırlıyorum onuCryCryCryCry. şuan dilimdeki tek dua yavrumu analı babalı sağlıklı mutlu büyütmek. rabbim kimseyi sevdiklerinden ayırmasınStar

-------------
bi gün herkes yaptıklarının bedelini ödeyecek !!!... Ödemeyi yaptıysanız bu mesajı dikkate almayınız

Mesajı Yazan: ilal
Mesaj Tarihi: 10 May 2009 Saat 14:37
bir kız için baba ,dünyasında ki en sağlam kaledir...
uzaktada olsa ,yakındada olsa bilir ki babası hep arkasındadır....

babam gittiğinde herşey gitti sanki...korktuğumda beni sakinleştirecek o kocaman el yokoluverdi...

biranda güçsüz,biranda küçücük olmuştum.....

beyzacım yeniden başın sağolsun...mekanı cennet olsun babanın...kelimelerin bittiği anlar bu anlar...tek diyebileceğim güçlü kalman....

-------------
Empatinin olmadığı ilişkiler yüzeyseldir. Bu tür ilişkiler insana doyum vermez. En derin sohbetler geyik muhabbetinin ötesine geçemez.

Mesaj Tarihi: 11 May 2009 Saat 01:39
Kizlar hepinizden Allah razi olsun Unhappyne diyebilirim ki bir tarafim sizi icinde bugün 33 gün oldu babacigimi kaybedeli maalesefUnhappyInanamiyorum  daha dogrusu hala inanmak istemiyorum.Bir boslukta gibiyim hayat ayni sekilde devam ediyor aslinda ama o yok Unhappyve bir daha göremeyecegim onu cok aci veriyor bu bana.Bir daha canim babama sarilamayacagim, onu öpemeyecegim, güzel kahkahalarindan mahrum kalacagim.Bogazima su an birsey tikandi yutkunamiyorum artik aglayamiyorum bileUnhappyAhh bee babacim tamam anladim sen bizi hic sevmiyormussun, sevsen seni bu kadar seven insan varken kosa kosa bizi birakip gitmezdin.Tamam tamam babacim sana kizmiyorum,zaten kizamam kizamam ki sana sen benim canimsinUnhappyMekanin cennet olsun,kabrin nurla dolsun babacim, seni cok seviyorum ve hep sevecegim SONSUZA DEK..............CryCryCryCryCryCryCry

-------------

Mesaj Tarihi: 11 May 2009 Saat 01:48

Kizlar hepinizden Allah razi olsun Unhappyne diyebilirim ki bir tarafim sizi icinde bugün 33 gün oldu babacigimi kaybedeli maalesefUnhappyInanamiyorum  daha dogrusu hala inanmak istemiyorum.Bir boslukta gibiyim hayat ayni sekilde devam ediyor aslinda ama o yok Unhappyve bir daha göremeyecegim onu cok aci veriyor bu bana.Bir daha canim babama sarilamayacagim, onu öpemeyecegim, güzel kahkahalarindan mahrum kalacagim.Bogazima su an birsey tikandi yutkunamiyorum artik aglayamiyorum bileUnhappyAhh bee babacim tamam anladim sen bizi hic sevmiyormussun, sevsen seni bu kadar seven insan varken kosa kosa bizi birakip gitmezdin.Tamam tamam babacim sana kizmiyorum,zaten kizamam kizamam ki sana sen benim canimsinUnhappyMekanin cennet olsun,kabrin nurla dolsun babacim, seni cok seviyorum ve hep sevecegim SONSUZA DEK..............CryCryCryCryCryCryCry

yanlış bilmiyormasam kanserdi babanın rahatsızlığı...şöyle düşün ,acıları sona erdi...

öyle bir dert ki....o ağrıları ,o sancıları dindi ve huzur buldu..bunun başka tesellisi yokConfused

inan hafifleyecek acın...yeri kiç dolmayack ,aklına geldiğinde onu her anımsayışında için cız edecek..ama bu acı ile yaşamaya alışacaksın..ağlama demiyorum hatta doyasıya ağla
ama unutma seninde bir yavrun var....ona sarılApprove

-------------
Empatinin olmadığı ilişkiler yüzeyseldir. Bu tür ilişkiler insana doyum vermez. En derin sohbetler geyik muhabbetinin ötesine geçemez.

Mesaj Tarihi: 11 May 2009 Saat 02:01
evet ilalcim babacim akciger kanseriydi maalesef:(( gecen sene mayis ayinda konulmustu kanser tanisi :(( 11 ay yasadi bu hastaligi ögrendikten sonra....
Babam bu 11 ay icerisinde 1 defa bile suram agriyor,buram sizliyor,sancim var filan hicbisiy demedi.Iyiye gittigini söylüyordu doktorlar,bizlerde saf gibi inaniyorduk niyeyse :(( Acim cok taze simdi böyle düsünüyorum ileride  dedigin gibi acim hafifleyecek ama cok özlüycem ben babami be Ilalcim :((( O benim arkadasimdi, sirdasimdi:((( simdi ben kime derdimi anlaticam ki bana kim yol göstericek simdiCry

-------------

Mesaj Tarihi: 11 May 2009 Saat 08:26

evet ilalcim babacim akciger kanseriydi maalesef:(( gecen sene mayis ayinda konulmustu kanser tanisi :(( 11 ay yasadi bu hastaligi ögrendikten sonra....
Babam bu 11 ay icerisinde 1 defa bile suram agriyor,buram sizliyor,sancim var filan hicbisiy demedi.Iyiye gittigini söylüyordu doktorlar,bizlerde saf gibi inaniyorduk niyeyse :(( Acim cok taze simdi böyle düsünüyorum ileride  dedigin gibi acim hafifleyecek ama cok özlüycem ben babami be Ilalcim :((( O benim arkadasimdi, sirdasimdi:((( simdi ben kime derdimi anlaticam ki bana kim yol göstericek simdiCry

acılar insanı büyütüyor ,olgunlaştırıyor,daha erdemli kılıyor...özledikçe bol bol,hıçkıra hıçkıra ağlayacaksın..yolu,katlanır durumu yok başka...
ama bizde burdayız heran ,belki dokunarak değil ama yüreğimizle acını paylaşıp seni hafifletmeye çalışırız...

-------------

Mesajı Yazan: münevver
Mesaj Tarihi: 11 May 2009 Saat 10:28
beyza,canım,allah sabır versin..geride kalanlarada uzun ömürler nasip etsin

Mesajı Yazan: ARDAESRA
Mesaj Tarihi: 11 May 2009 Saat 10:51
Kızlar  babasızılık çok zor. Benim babam da iki saat içinde kalp kriziden dolayı vefat etti. 8 sene geçti. Hala her gün onu düşünüyorum. Onunla konuşuyorum. Yaşadaıklarımı içimden ona anlatarak kendimi avutuyorum. Acı hiç dinmiyor hiç geçmiyor. Ama biz üstesinden gelmeyi öğreniyoruz. Hayatta kalan diğer sevdiklerimiz için. Çocuklarımız için. Onlar olmasa zaten ne gereği varki mücadele etmenin. İnsan bir anda koca dünyada tek başına kalmış ezilivermiş gibi hissediyo kendini dimi. Babalarıyla sohbet eden kızları görünce yada beyaz saçlı babama benzeyen insanları görünce nasıl kıskanıyorum bilmezsiniz. Neyse kızlar daha fazla üzmeyelim birbirimizi. Allah bizim çocuklarımızı babasız bırakmasın. İçim kaldırmadı şiiri okuyamadım Okursam dayanamayacağım çünkü.

Mesajı Yazan: arzucan_81
Mesaj Tarihi: 26 Şub 2010 Saat 21:14
Orjinalini yazan: ARDAESRA ARDAESRA Yazdı:

Kızlar  babasızılık çok zor. Benim babam da iki saat içinde kalp kriziden dolayı vefat etti. 8 sene geçti. Hala her gün onu düşünüyorum. Onunla konuşuyorum. Yaşadaıklarımı içimden ona anlatarak kendimi avutuyorum. Acı hiç dinmiyor hiç geçmiyor. Ama biz üstesinden gelmeyi öğreniyoruz. Hayatta kalan diğer sevdiklerimiz için. Çocuklarımız için. Onlar olmasa zaten ne gereği varki mücadele etmenin. İnsan bir anda koca dünyada tek başına kalmış ezilivermiş gibi hissediyo kendini dimi. Babalarıyla sohbet eden kızları görünce yada beyaz saçlı babama benzeyen insanları görünce nasıl kıskanıyorum bilmezsiniz. Neyse kızlar daha fazla üzmeyelim birbirimizi. Allah bizim çocuklarımızı babasız bırakmasın. İçim kaldırmadı şiiri okuyamadım Okursam dayanamayacağım çünkü.
canım başın sağolsun Allah geride kalanlara uzun ömür versin zaten şiiri okurken kahroldum 

-------------

Mesajı Yazan: demrem
Mesaj Tarihi: 08 Nis 2010 Saat 11:51
doğum günüm sabahı uyandıgımızda babamın cansız bedenıyle karsılasmıstık buyuk bır şok ve resmen buyuk bır deprem. aradan koskoca 11 yıl gectı malesef yoklugu dolmayan bır boşluk olarak kaldı, hele cocuk olduktan sonra babamı tanıyamayacagını bılmek benı daha cok uzuyor.
şiiri okurken aklım o gunlere gıttı Allahım rahmet eylesın tum ölmüşlerimize

Mesajı Yazan: yelizyigitcan
Mesaj Tarihi: 08 Nis 2010 Saat 17:09
amin canım. bende eniştemi kayıp ettim. cocuğu baba dediginde kahroluyoruz bende anlıyorum seni çok kötü bir durum. Allah mekanlarını cennet eylesin.

-------------
y------------------------------

Mesajı Yazan: yelizyigitcan
Mesaj Tarihi: 08 Nis 2010 Saat 17:10
CryCry

-------------
y------------------------------

Mesajı Yazan: kerem-irem
Mesaj Tarihi: 08 Nis 2010 Saat 17:22
herkesin başı sağolsun bende babamı kaybettim akciğer kanserinden 9 yıl oldu alışamadım tabi başta insan çektiği acılara üzülüyor sonra hafifliyor şimdilerdede olumsuz birşey olduğunda ona ihtiyacım olduğunda kızıyorum ona  bizi bıraktı diye çocuklarımı göremedi diye çok zor sadece yaşayan bilirUnhappyUnhappyUnhappy

Mesajı Yazan: shy
Mesaj Tarihi: 19 Nis 2010 Saat 15:33
tüm ölmüşlerimizin mekanı cennet olsun. rabbim günahlarını affetsin. Unhappy

-------------
Yağzım Herşeyim..

Mesajı Yazan: Lilav
Mesaj Tarihi: 06 Tem 2010 Saat 23:33
CryCryCryCryCryCryCryCryCryCry

-------------
Cagimizin altin kalbini ariyoruz,Nerde cagimizin alti kalbi???

Mesajı Yazan: zarac
Mesaj Tarihi: 10 Tem 2010 Saat 21:17
Cry

Mesajı Yazan: hanzade
Mesaj Tarihi: 10 Tem 2010 Saat 23:03
benim eşimde sigara içiyor yaa bi türlü bıraktıramadım  

Sayfayı Yazdır | Pencereyi Kapat