UYAN BABA
Nereden Yazdırıldığı: Anne Olunca Anladım
Kategori: Genel Konular
Forum Adı: Ve babalar
Forum Tanımlaması: (Babalar hakkındaki yazılarımız ya da babaların yazdıkları)
URL: http://www.anneoluncaanladim.com/forum/forum_posts.asp?TID=13756
Tarih: 27 Haz 2025 Saat 03:15
Konu: UYAN BABA
Mesajı Yazan: belkısburcu
Konu: UYAN BABA
Mesaj Tarihi: 23 Şub 2009 Saat 23:49
Her sabah annemin sessiz iç çekişleriyle uyanmaya başlamıştım Annemin gündüzleri yüzü gülmüyor Her gece ağlıyordu. Saçlarımı okşuyor, gözlerime bakıyor Kadersizim diyordu Kadersizim kızım Bahtı karalım benim. Ama ne kadar sorsam da niye ağladığını söylemiyordu Daha küçüksün yavrum Büyüyünce anlayacaksın. Babama koşuyordum, Babam mutfakta sigara içiyor, Hadi salona git kızım duman seni hasta eder diyordu. Sen niye içiyorsun o zaman baba Sigara senin sağlığına da zararlı deyimli yani Yorgun gözleriyle Öyle ya doğru söylüyorsun kızım deyip gülümsüyordu. Dudak kıvrımlarında kaybolan sanki yaralı bir gülümsemeydi Acı bir gülümseme Oysa benim babam böyle gülümsemezdi Gözlerime acı acı bakıp Hadi sen salona geç demezdi. Hem nedense son zamanlarda babam çok öksürüyor Annemde çok ağlıyordu. Annemin sessiz iç çekişleriyle uyanmaya başlamıştım Ne çizgi filmleri seviyordum artık ne barbi bebekleri Babamın yüzü gülmüyor, annem hep ağlıyordu Beş buçuk yaşındaydım. Üstelik günler hiç geçmiyordu. Herkes daha küçüksün derken altı yaşım bir türlü gelmiyordu. Sabahları erken kalkıyorduk Annem beni komşuya bırakıyor Babamla yan yana yürüyüp kayboluyorlardı sokağın öbür başında Oysa annem çalışmıyordu Babamda erkenden niye nereye gider söylemiyordu Pencerenin önünde dönüşlerini bekliyor, Geldiklerini uzaktan taa uzaktan görünce Dünyalar benim oluyordu. Sonra yaz geldi Doğum günüme iki gün kalmıştı Herkes ne istersin diyordu Ben susuyordum İçimden hiçbir şey istemek gelmiyordu. Sonra sonra ne olduysa o gece oldu. O gece annemin sessiz hıçkırıkları depreme dönüştü sanki Ben odamdan çıkarken içerden sesler geliyordu Hem ev ne çok kalabalıktı Halamlar ağlıyor, büyük annem ağıt yakıyordu. Dedem kuran okuyor Komşular beni tutuyordu Nedense bir an gözlerim babamı aradı Ama ev evimiz çok kalabalıktı Sanki babam bu kalabalıkta kayıptı Ben baba dedim baba babam Annem yavrum dedi sarıldı boynuma Sanki yıllardır görmemiş gibi Haykırdı sonra kızım iki gözüm Babama ne oldu dedim Yine cevap vermek yerine kadersizim bahtı karalım benim Anne babam dedim babam babam Bende ağlamaya başladım
Baban artık yok dedi baban artık yok Baban öldü baban öldü yavrum Baban artık hiç öksürmiyecek Anne öldü ne demek Ölüm ne demek Ölüm nasıl bişey Bende deli gibi ağlıyordum Bir kıyametin ucundaydım anlıyordum Yani artık baban geceleri rahat uyacak dedi Sonra bayıldı Ben öleydim yavrum dedi büyük annem, ben öleydim Ölmüş babamın yorganına sarıldı Babamın yüzünü zorla gösterdiler Koştum sarıldım boynuna Baba uyan dedim Baba ne olur uyan Uyan baba ben sensiz ne yaparım Uyanda gülme istersen bana Hem, kime sokulurum akşam olunca Baba uyan yarın doğum günüm benim Baba, baba altı yaşıma giriyorum uyan Hiçbir şey istemem sözz Gürültü yapmam, seni hiç üzmem Söz baba, Baba söz Hadi bir gün daha dayan Baba aç gözlerini hadi uyan Uyan baba, baba uyan Babamı doğum günümde toprağa verdik Doğum günümü öyle kutladı babam, Sigarasıyla çakmağı hala bende durur O beni babamdan, babamı bende ayıran Her doğum günümde beni hala hıçkırıklara boğan, Küçücük dünyama kıyamet olup yağan Baba, baba nerdesin Nerdesiniz babalar Babalar uyanın uyanın babalar Bu sigara dumanında yetim büyümesin arık Başka şehirlerde başka çocuklar
cok sevdiqim bir siir az önce dinLediim qene etkiLendim payLasmak istedim     
------------- http://lilypie.com">
|
Cevaplar:
Mesajı Yazan: kelebegim
Mesaj Tarihi: 24 Şub 2009 Saat 10:36

------------- http://www.glitterfy.com/">
|
Mesajı Yazan: gülay
Mesaj Tarihi: 24 Şub 2009 Saat 11:34
   eline sağlık
------------- http://www.caption.it/">
|
Mesajı Yazan: sengulnal
Mesaj Tarihi: 24 Şub 2009 Saat 16:14

------------- http://www.mytickerz.com/"> http://lilypie.com">
|
Mesajı Yazan: begumfunda
Mesaj Tarihi: 24 Şub 2009 Saat 16:40

|
Mesajı Yazan: Beyza
Mesaj Tarihi: 25 Şub 2009 Saat 00:54
Babam su an akciger kanseriyle pencelesiyor ve bunu okumak bana hic iyi gelmedi, keske okumasaydim yinede sagol canim paylasimin icin
------------- Şeker küpü olarak doğdum,sonra neşe küpü,bir zaman sonra zeka küpü,derken sinir küpü şimdilerde sabır küpü gibiyim. Sonumdan endişeliyim...
|
Mesajı Yazan: sporcuanne
Mesaj Tarihi: 25 Şub 2009 Saat 09:04
    offff sabah sabah içim yandı yaaaa    
|
Mesajı Yazan: sporcuanne
Mesaj Tarihi: 25 Şub 2009 Saat 09:05
Beyza Yazdı:
Babam su an akciger kanseriyle pencelesiyor ve bunu okumak bana hic iyi gelmedi, keske okumasaydim yinede sagol canim paylasimin icin |
çok geçmiş olsun canım yaa inşallah sağlığına kavuşur baban  evet okumasaydın keşke.....
|
Mesajı Yazan: gülay
Mesaj Tarihi: 25 Şub 2009 Saat 11:51
Beyza Yazdı:
Babam su an akciger kanseriyle pencelesiyor ve bunu okumak bana hic iyi gelmedi, keske okumasaydim yinede sagol canim paylasimin icin | çok geçmiş olsun canım umarım sağlığına kavuşur benim babamda hasta bende okuduktan sonra sanki içim yanıyo çok zor alllah herkesin babasınada bizimkilerede şifalar versin    
------------- http://www.caption.it/">
|
Mesaj Tarihi: 25 Şub 2009 Saat 12:44
Pinar, Gülay ikinizdende allah razi olsun kizlar.Allahim tüm hastalarin yardimcisi olsun
------------- Şeker küpü olarak doğdum,sonra neşe küpü,bir zaman sonra zeka küpü,derken sinir küpü şimdilerde sabır küpü gibiyim. Sonumdan endişeliyim...
|
Mesajı Yazan: ifakat
Mesaj Tarihi: 26 Şub 2009 Saat 01:00
O gece annemin sessiz hıçkırıkları depreme dönüştü sanki Ben odamdan çıkarken içerden sesler geliyordu Hem ev ne çok kalabalıktı Halamlar ağlıyor, büyük annem ağıt yakıyordu. Dedem kuran okuyor Komşular beni tutuyordu Nedense bir an gözlerim babamı aradı Ama ev evimiz çok kalabalıktı Sanki babam bu kalabalıkta kayıptı Ben baba dedim baba babam Annem yavrum dedi sarıldı boynuma Sanki yıllardır görmemiş gibi Haykırdı sonra kızım iki gözüm Babama ne oldu dedim Yine cevap vermek yerine kadersizim bahtı karalım benim Anne babam dedim babam babam Bende ağlamaya başladım
bi gün eğer kendimde o cesareti hissedebilirsem 1 yazımı sizinle paylaşmayı düşünüyorum belki rahatlarım 
------------- Öyle bir kul hakkım varki benden alınan... ALLAH'ım yarına bırakır ama ,yanına bırakmaz ASLA...!!!
|
Mesajı Yazan: yasemin
Mesaj Tarihi: 26 Şub 2009 Saat 09:34
eline sağlık
|
Mesajı Yazan: edam
Mesaj Tarihi: 26 Şub 2009 Saat 12:59
benide çok etkiledi, paylaşım için sağol
........CANIM YAVRULARIM......
|
Mesajı Yazan: burcu
Mesaj Tarihi: 26 Şub 2009 Saat 13:16
   ya ben okumıyım böyle yazıları diyorum ama okudum gene.. allah babalarımızı ve eşlerimizi eksik etmesin başımızdan.. Beyzam canım arkadaşım.. umuyorum iyi olacak babam.. dualarımızı eksik etmiyoruz canımm
------------- http://www.glitterfy.com/"> ömrüm, bebeğim, Çınar'ım
|
Mesaj Tarihi: 27 Şub 2009 Saat 12:25
Mesaj Tarihi: 27 Şub 2009 Saat 12:27
[QUOTE=belkısburcu]canım allah şifa versin kusura bakma bilemezdim dualarımız onunla kusura bakma
|
Mesaj Tarihi: 27 Şub 2009 Saat 17:50
burcu Yazdı:
   ya ben okumıyım böyle yazıları diyorum ama okudum gene.. allah babalarımızı ve eşlerimizi eksik etmesin başımızdan.. Beyzam canım arkadaşım.. umuyorum iyi olacak babam.. dualarımızı eksik etmiyoruz canımm |
Burcum canim Allah razi olsun, inaniyorum ki canim babam dualarinizla daha iyi olucak, ayin 11 inde tomogrofisi cekilecek, ondan sonra ak mi kara mi belli olucak
|
Mesajı Yazan: piraye
Mesaj Tarihi: 05 Mar 2009 Saat 11:27
Mesaj Tarihi: 07 May 2009 Saat 13:09
Beyza Yazdı:
Babam su an akciger kanseriyle pencelesiyor ve bunu okumak bana hic iyi gelmedi, keske okumasaydim yinede sagol canim paylasimin icin
|
Aylar öncesinde yazmisim bu yaziyi icime dogmus herhalde bu siir birazda beni anlatiyor.Bu siirdeki kücük kiz dogumgününden 1 gün önce kaybediyor babasini, bende 3 gün önce kaybettim.O da babasini sigaradan dolayi kaybediyor bende babami sigaradan kaybettim.Seni cok özledim be babacim simdi uzaklardasin, hayallerdesin..........         
|
Mesajı Yazan: nurten...
Mesaj Tarihi: 07 May 2009 Saat 13:57
tekrar başın sağolsun beyzacım
allah sabırlar versin canım mekanı cennet olsun inş.
------------- KOLLARIMDA İKİ MELEK:)
|
Mesajı Yazan: ALPELLA
Mesaj Tarihi: 07 May 2009 Saat 13:58
Mesajı Yazan: SELİN2
Mesaj Tarihi: 07 May 2009 Saat 15:09
allah sabır versin mekanı cennet olsun
-------------
|
Mesajı Yazan: nilay
Mesaj Tarihi: 07 May 2009 Saat 17:06
çok güzeldi gerçekten,babasızlık ne demek bende iyi bildiğimden ağlayarak okudum
Beyza cım allah sabır versin gülüm,mekanı cennet olsun,elbet unutulmuyor ama acısı zamanla hafifliyor,sen de alışacaksın mecbur
|
Mesajı Yazan: _bilge_
Mesaj Tarihi: 07 May 2009 Saat 17:37
beyzacım alllah rahmet eylesin sizlere sabır versin.
------------- bi gün herkes yaptıklarının bedelini ödeyecek !!!... Ödemeyi yaptıysanız bu mesajı dikkate almayınız
|
Mesajı Yazan: ilal
Mesaj Tarihi: 10 May 2009 Saat 14:37
bir kız için baba ,dünyasında ki en sağlam kaledir... uzaktada olsa ,yakındada olsa bilir ki babası hep arkasındadır....
babam gittiğinde herşey gitti sanki...korktuğumda beni sakinleştirecek o kocaman el yokoluverdi...
biranda güçsüz,biranda küçücük olmuştum.....
beyzacım yeniden başın sağolsun...mekanı cennet olsun babanın...kelimelerin bittiği anlar bu anlar...tek diyebileceğim güçlü kalman....
------------- Empatinin olmadığı ilişkiler yüzeyseldir. Bu tür ilişkiler insana doyum vermez. En derin sohbetler geyik muhabbetinin ötesine geçemez.
|
Mesaj Tarihi: 11 May 2009 Saat 01:39
Kizlar hepinizden Allah razi olsun ne diyebilirim ki bir tarafim sizi icinde bugün 33 gün oldu babacigimi kaybedeli maalesef Inanamiyorum daha dogrusu hala inanmak istemiyorum.Bir boslukta gibiyim hayat ayni sekilde devam ediyor aslinda ama o yok ve bir daha göremeyecegim onu cok aci veriyor bu bana.Bir daha canim babama sarilamayacagim, onu öpemeyecegim, güzel kahkahalarindan mahrum kalacagim.Bogazima su an birsey tikandi yutkunamiyorum artik aglayamiyorum bile Ahh bee babacim tamam anladim sen bizi hic sevmiyormussun, sevsen seni bu kadar seven insan varken kosa kosa bizi birakip gitmezdin.Tamam tamam babacim sana kizmiyorum,zaten kizamam kizamam ki sana sen benim canimsin Mekanin cennet olsun,kabrin nurla dolsun babacim, seni cok seviyorum ve hep sevecegim SONSUZA DEK..............     
|
Mesaj Tarihi: 11 May 2009 Saat 01:48
Beyza Yazdı:
Kizlar hepinizden Allah razi olsun ne diyebilirim ki bir tarafim sizi icinde bugün 33 gün oldu babacigimi kaybedeli maalesef Inanamiyorum daha dogrusu hala inanmak istemiyorum.Bir boslukta gibiyim hayat ayni sekilde devam ediyor aslinda ama o yok ve bir daha göremeyecegim onu cok aci veriyor bu bana.Bir daha canim babama sarilamayacagim, onu öpemeyecegim, güzel kahkahalarindan mahrum kalacagim.Bogazima su an birsey tikandi yutkunamiyorum artik aglayamiyorum bile Ahh bee babacim tamam anladim sen bizi hic sevmiyormussun, sevsen seni bu kadar seven insan varken kosa kosa bizi birakip gitmezdin.Tamam tamam babacim sana kizmiyorum,zaten kizamam kizamam ki sana sen benim canimsin Mekanin cennet olsun,kabrin nurla dolsun babacim, seni cok seviyorum ve hep sevecegim SONSUZA DEK..............     
|
yanlış bilmiyormasam kanserdi babanın rahatsızlığı...şöyle düşün ,acıları sona erdi...
öyle bir dert ki....o ağrıları ,o sancıları dindi ve huzur buldu..bunun başka tesellisi yok
inan hafifleyecek acın...yeri kiç dolmayack ,aklına geldiğinde onu her anımsayışında için cız edecek..ama bu acı ile yaşamaya alışacaksın..ağlama demiyorum hatta doyasıya ağla ama unutma seninde bir yavrun var....ona sarıl
------------- Empatinin olmadığı ilişkiler yüzeyseldir. Bu tür ilişkiler insana doyum vermez. En derin sohbetler geyik muhabbetinin ötesine geçemez.
|
Mesaj Tarihi: 11 May 2009 Saat 02:01
evet ilalcim babacim akciger kanseriydi maalesef:(( gecen sene mayis ayinda konulmustu kanser tanisi :(( 11 ay yasadi bu hastaligi ögrendikten sonra.... Babam bu 11 ay icerisinde 1 defa bile suram agriyor,buram sizliyor,sancim var filan hicbisiy demedi.Iyiye gittigini söylüyordu doktorlar,bizlerde saf gibi inaniyorduk niyeyse :(( Acim cok taze simdi böyle düsünüyorum ileride dedigin gibi acim hafifleyecek ama cok özlüycem ben babami be Ilalcim :((( O benim arkadasimdi, sirdasimdi:((( simdi ben kime derdimi anlaticam ki bana kim yol göstericek simdi
|
Mesaj Tarihi: 11 May 2009 Saat 08:26
Beyza Yazdı:
evet ilalcim babacim akciger kanseriydi maalesef:(( gecen sene mayis ayinda konulmustu kanser tanisi :(( 11 ay yasadi bu hastaligi ögrendikten sonra.... Babam bu 11 ay icerisinde 1 defa bile suram agriyor,buram sizliyor,sancim var filan hicbisiy demedi.Iyiye gittigini söylüyordu doktorlar,bizlerde saf gibi inaniyorduk niyeyse :(( Acim cok taze simdi böyle düsünüyorum ileride dedigin gibi acim hafifleyecek ama cok özlüycem ben babami be Ilalcim :((( O benim arkadasimdi, sirdasimdi:((( simdi ben kime derdimi anlaticam ki bana kim yol göstericek simdi
|
acılar insanı büyütüyor ,olgunlaştırıyor,daha erdemli kılıyor...özledikçe bol bol,hıçkıra hıçkıra ağlayacaksın..yolu,katlanır durumu yok başka... ama bizde burdayız heran ,belki dokunarak değil ama yüreğimizle acını paylaşıp seni hafifletmeye çalışırız...
|
Mesajı Yazan: münevver
Mesaj Tarihi: 11 May 2009 Saat 10:28
beyza,canım,allah sabır versin..geride kalanlarada uzun ömürler nasip etsin
|
Mesajı Yazan: ARDAESRA
Mesaj Tarihi: 11 May 2009 Saat 10:51
Kızlar babasızılık çok zor. Benim babam da iki saat içinde kalp kriziden dolayı vefat etti. 8 sene geçti. Hala her gün onu düşünüyorum. Onunla konuşuyorum. Yaşadaıklarımı içimden ona anlatarak kendimi avutuyorum. Acı hiç dinmiyor hiç geçmiyor. Ama biz üstesinden gelmeyi öğreniyoruz. Hayatta kalan diğer sevdiklerimiz için. Çocuklarımız için. Onlar olmasa zaten ne gereği varki mücadele etmenin. İnsan bir anda koca dünyada tek başına kalmış ezilivermiş gibi hissediyo kendini dimi. Babalarıyla sohbet eden kızları görünce yada beyaz saçlı babama benzeyen insanları görünce nasıl kıskanıyorum bilmezsiniz. Neyse kızlar daha fazla üzmeyelim birbirimizi. Allah bizim çocuklarımızı babasız bırakmasın. İçim kaldırmadı şiiri okuyamadım Okursam dayanamayacağım çünkü.
|
Mesajı Yazan: arzucan_81
Mesaj Tarihi: 26 Şub 2010 Saat 21:14
ARDAESRA Yazdı:
Kızlar babasızılık çok zor. Benim babam da iki saat içinde kalp kriziden dolayı vefat etti. 8 sene geçti. Hala her gün onu düşünüyorum. Onunla konuşuyorum. Yaşadaıklarımı içimden ona anlatarak kendimi avutuyorum. Acı hiç dinmiyor hiç geçmiyor. Ama biz üstesinden gelmeyi öğreniyoruz. Hayatta kalan diğer sevdiklerimiz için. Çocuklarımız için. Onlar olmasa zaten ne gereği varki mücadele etmenin. İnsan bir anda koca dünyada tek başına kalmış ezilivermiş gibi hissediyo kendini dimi. Babalarıyla sohbet eden kızları görünce yada beyaz saçlı babama benzeyen insanları görünce nasıl kıskanıyorum bilmezsiniz. Neyse kızlar daha fazla üzmeyelim birbirimizi. Allah bizim çocuklarımızı babasız bırakmasın. İçim kaldırmadı şiiri okuyamadım Okursam dayanamayacağım çünkü. | canım başın sağolsun Allah geride kalanlara uzun ömür versin zaten şiiri okurken kahroldum
|
Mesajı Yazan: demrem
Mesaj Tarihi: 08 Nis 2010 Saat 11:51
doğum günüm sabahı uyandıgımızda babamın cansız bedenıyle karsılasmıstık buyuk bır şok ve resmen buyuk bır deprem. aradan koskoca 11 yıl gectı malesef yoklugu dolmayan bır boşluk olarak kaldı, hele cocuk olduktan sonra babamı tanıyamayacagını bılmek benı daha cok uzuyor.
şiiri okurken aklım o gunlere gıttı Allahım rahmet eylesın tum ölmüşlerimize
|
Mesajı Yazan: yelizyigitcan
Mesaj Tarihi: 08 Nis 2010 Saat 17:09
amin canım. bende eniştemi kayıp ettim. cocuğu baba dediginde kahroluyoruz bende anlıyorum seni çok kötü bir durum. Allah mekanlarını cennet eylesin.
------------- y------------------------------
|
Mesajı Yazan: yelizyigitcan
Mesaj Tarihi: 08 Nis 2010 Saat 17:10

------------- y------------------------------
|
Mesajı Yazan: kerem-irem
Mesaj Tarihi: 08 Nis 2010 Saat 17:22
herkesin başı sağolsun bende babamı kaybettim akciğer kanserinden 9 yıl oldu alışamadım tabi başta insan çektiği acılara üzülüyor sonra hafifliyor şimdilerdede olumsuz birşey olduğunda ona ihtiyacım olduğunda kızıyorum ona bizi bıraktı diye çocuklarımı göremedi diye çok zor sadece yaşayan bilir 
|
Mesajı Yazan: shy
Mesaj Tarihi: 19 Nis 2010 Saat 15:33
tüm ölmüşlerimizin mekanı cennet olsun. rabbim günahlarını affetsin. 
------------- Yağzım Herşeyim..
|
Mesajı Yazan: Lilav
Mesaj Tarihi: 06 Tem 2010 Saat 23:33

------------- Cagimizin altin kalbini ariyoruz,Nerde cagimizin alti kalbi???
|
Mesajı Yazan: zarac
Mesaj Tarihi: 10 Tem 2010 Saat 21:17
Mesajı Yazan: hanzade
Mesaj Tarihi: 10 Tem 2010 Saat 23:03
benim eşimde sigara içiyor yaa bi türlü bıraktıramadım
|
|