anne-baba-çocuk ilişkisi
Nereden Yazdırıldığı: Anne Olunca Anladım
Kategori: ARŞİV
Forum Adı: Anne - Baba ve Çocuk İlişkileri
Forum Tanımlaması: (ARŞİV) Sorularınız ve cevapları... (ARŞİV)
URL: http://www.anneoluncaanladim.com/forum/forum_posts.asp?TID=24640
Tarih: 08 Tem 2025 Saat 16:10
Konu: anne-baba-çocuk ilişkisi
Mesajı Yazan: Çağla
Konu: anne-baba-çocuk ilişkisi
Mesaj Tarihi: 02 Tem 2010 Saat 12:43
Merhabalar,
1 yaşında ikiz kızlarım var, normal yaşantılarında ne bana ne de babalarına bağımlılık derecesine varan bir bağlılıkları yok ama ben ve babamız birbirimize ilgi gösterdiğimizde kızlarımdan biri huysuzlanıyor ve gelip ilgimizi çekmeye çalışıyor. Örneğin babamız işten geldiğinde karşılarken sarılmama bile kendini yerlere atarak tepki veriyor ya da şirinlikler yaparak bizim ilgimizi çekmeye çalışıyor. Biz onu ve diğer kızımızı da aramıza alıp hep birlikte sarılarak cevap verdik bu duruma şimdiye kadar fakat bir azalma göremedik aksine artarak ilerliyor. Korkumuz ilerki yaşantısında bu durumunun ve bizim tutumumuzun onun ilişkilerine zarar verecek olması. Buı arada bebeğimin bu tepkisi sadece babası ve bana; kardeşini sevdiğimizde bu şekilde herhangi bir tepki göstermiyor.
Görüşleriniz için şimdiden teşekkür ederim....
|
Cevaplar:
Mesajı Yazan: özlemmestçioğlu
Mesaj Tarihi: 08 Tem 2010 Saat 19:00
çünkü sizleri kıskanıyor, oldukça normal. siz davranışlarınız değiştirmeyin. böyle yaptığı için elşinize sarılmaktan vazgeçmeyin veya o kızınızı daha fazla kucağınıza almayın. bunları yaparsanız böylece ilgi çektiğini anladığından bu tutumunu sürdürür
------------- özlem
|
|