Sayfayı Yazdır | Pencereyi Kapat

GözyaşıKanalı Tıkanıklığı

Nereden Yazdırıldığı: Anne Olunca Anladım
Kategori: ARŞİV
Forum Adı: Kulak & Burun & Boğaz & Göz
Forum Tanımlaması: Arşiv
URL: http://www.anneoluncaanladim.com/forum/forum_posts.asp?TID=42695
Tarih: 02 Eki 2025 Saat 16:51

Konu: GözyaşıKanalı Tıkanıklığı
Mesajı Yazan: esya
Konu: GözyaşıKanalı Tıkanıklığı
Mesaj Tarihi: 19 Şub 2014 Saat 11:29
İyi günler Kadir Bey oğlum 52 günlük. Doğduğundan beri masaj yapıyorum gözü için günde 2 ya da 3 kere tarif ettiğiniz şekilde. Ama çapaklanma ve gözyaşı akıntısı bitmedi. Acaba yeterli gelmiyor mu masaj? Hiçbir zaman silme çapak olmadığından göz damlası kullanmadım. Ama iki gündür daha yoğunlaştı gözünü açamayacak kadar değil hala. Gözünü temizlemek zorunda kaldığım için mikrop kapmasından da korkuyorum açıkçası.
1-Ne kadar sürede açılması gerekir bu tıkanıklığın?
2-Masaj sayısı yeterli gelmediğinden mi açılmadı acaba?

Cevaplar:
Mesajı Yazan: Dr.KadirTugcu
Mesaj Tarihi: 19 Şub 2014 Saat 23:56
Masaji; siyirma seklinde degil, "cimdikleme" seklinde yapacaksiniz. Ufak, mercimek kadar bir kemik kabarcigi elinize gelecek, onlarin uzerine basinc uygulayin.
Gunde 2-3 defa yapmaniz yeterlidir. Oncesinde; Buruna:10'ar damla Serum fiz damlatin.

Mesaj Tarihi: 20 Şub 2014 Saat 10:01
Evet hocam tarif ettiğiniz şekilde yapıyorum hatta o mercimek tanesi gibi olan yeri farketmiştim özellikle oraya denk getirmeye çalışıyorum. Geçmesi için belli bi zaman aralığı var mı? Böyle böyle yavaş yavaş mı geçecek?

Mesajı Yazan: Dr.KadirTugcu
Mesaj Tarihi: 20 Şub 2014 Saat 20:51
Gecme suresi: Tikanikligin derecesine bagli. Devam.....

Mesajı Yazan: sedaaytunc
Mesaj Tarihi: 21 Şub 2014 Saat 08:11

bu konuyla ilgili birşey yazmak istiyorum.

Oğlum 3 aylıkken gözyaşı kanalı tıkalıydı. 3 aylıkken durumu ciddiye aldım yani. Doğduğunda hep çapaklanma olurdu ve bir gözü şıp şıp akardı ağlamadığı halde. Kadir hocayla tanışmam bu şekilde olmuştu. Onun tedavisini uyguladım. Oğlum 6 aylık oldu hergün masaj yapıyordum umudumu kesmiştim gözde çapaklanma, şıp şıp gözyaşı akma durumu vardı yoğun olarak.

Kadir hoca devam demişti. 7. ay itibariyle geçti birgün..

Bıkmadan masaj yaptım sürekli. 4 ayda geçti anlayacağınız.

Kadir hocaya ne kadar teşekkür etsem az...

Sabırlı olun Masaja devam edin

-------------
HAYAT ÇOCUKLARLA GÜZEL..............................................................................

Mesaj Tarihi: 21 Şub 2014 Saat 11:01
Çok teşekkür ederim ilgi ve açıklamalarınız için. Evet ben de Kadir hocayı tanımasam gözyaşı kanalı tıkanık olduğunu anlamazdım bile. Şükür ki doğduğundan bu yana masajı yapma fırsatım oldu. Ama endişeleniyor insan işte. Arkadaşımın kızı 2 sefer bu sebepten ameliyat olmuştu da. O zaman tanımıyordum Kadir Beyi. Belki de ameliyata gerek kalmayacaktı. Kadir Beye ne kadar teşekkür etsek az. Sayesinde ilim öğreniyoruz. Hakkını ödeyemeyiz...Smile

Sayfayı Yazdır | Pencereyi Kapat