Sayfayı Yazdır | Pencereyi Kapat

baş belası hemoroid

Nereden Yazdırıldığı: Anne Olunca Anladım
Kategori: Genel Konular
Forum Adı: Doğum sonrası yaşananlar
Forum Tanımlaması: (Doğum sonrası yaşananlar)
URL: http://www.anneoluncaanladim.com/forum/forum_posts.asp?TID=6722
Tarih: 29 Haz 2025 Saat 23:36

Konu: baş belası hemoroid
Mesajı Yazan: mine
Konu: baş belası hemoroid
Mesaj Tarihi: 05 Nis 2008 Saat 00:14

merhaba arkadaşlar birçoğunuzda vardır eminim doğum sonrası oluşan hemoroid belası allah düşmanımın bile başına vermesin çok kötü günler yaşıyorum söylemesi ayıp tuvalete gitmek bir işkenceye dönüştü doktor diyet verdi ama diyet sanki dahada azdırdı çok basit bir ameliyatıda varmış ama hem korkuyorum hemde bir kaç yıl sonra tekrar başlıyormuş diye duydum aranızda varmı yaşayan bir çözüm yolu bilenUnhappy

-------------
<a href="http://www.anneoluncaanladim.com/forum/forum_posts.asp?TID=29683&title=program-icin-mail-atalim-arkadaslar-lutfen">http://www.anneoluncaanladim.com/forum/forum_posts.asp?TID=29683&tit

Cevaplar:
Mesaj Tarihi: 05 Nis 2008 Saat 00:31
televizyonda bir doktor civelek otu tavsiye etti ama otlarda tembelleştiriyormuş bağırsakları boş yere demiyorlar cennet annelerin ayakları altında diye ne sıkıntılar çekiyoruzClown

-------------
<a href="http://www.anneoluncaanladim.com/forum/forum_posts.asp?TID=29683&title=program-icin-mail-atalim-arkadaslar-lutfen">http://www.anneoluncaanladim.com/forum/forum_posts.asp?TID=29683&tit

Mesajı Yazan: ifakat
Mesaj Tarihi: 05 Nis 2008 Saat 00:50
bende 14 yaşımdan beri var 10 senedir çekiyorum yani birkez muayeneye gittim pişman oldum muayene iğrençti anlatmayayım tekrar aynı şeyi yaşama korkusundan gitmiyorum hastaneye alıştık biz yaşayıp gidiyoz benim bi parçam olduLOLLOLama tak etti şaka maka lazer tedavisini araştırıyorum 24 saat içinde evdesin diye okudum  her yerde bakalım kendime güzenim gelrse gideceğim
birde bir tanıdığı m bana kirpi eti kesin çözüm dedi kendi yemiş geçmiş ama asla yiyemem ben şu an amca kızım bunu yemek için kendini haırlıyor ayy iğrençç ama ayapacakmışLOLDeadDead

-------------
Öyle bir kul hakkım varki benden alınan... ALLAH'ım yarına bırakır ama ,yanına bırakmaz ASLA...!!!

Mesajı Yazan: DENİZKIZI
Mesaj Tarihi: 05 Nis 2008 Saat 11:33
bunun çözümü kantoron yağında arkadaşlar ben ameliyatlık olmuştum 10 gün çok kanamam oldu dr direk ameliyat demişti ağlayarak eve gelmiştim sonra bu kantoron yağını duydum ve hemen uyguladım aktardan kantoron otu alıp ufak ufak kırıp bir kavanoza doldurup üzerine zeytinyağ doldurup kapağını sıkıca kapatıp karanlık bir ortamda 15 gün beklettik (lavabo altında)YAĞIN RENGİ KIRMIZI OLUYOR OLDUĞUNDA  sonra bunu her sabah içiyorsun bir kaşık eğer kanama varsa obölgeyede uygularsanız yara tamamen kapanıyor oluşan hemeroidlerde ufalıyor yağ çok iyi bir yara kapatıcı aynı zamanda kesik yanık gibi yaralara sürüldüğündede estetik gibi kapatıyor
aktarda kantoron yağı olarakta hazır bulunuyor ama kendinizin yapması daha iyi ,ilk başta hazır alıp uygulayabilirsiniz tabi ,yağınız hazır oluncaya kadar, sorusu olan özelden sorabilirWink

Mesaj Tarihi: 06 Nis 2008 Saat 03:17
aa bak bunu hemen uyguluyorum ben kesin acaba tamamiyle bitiyormu görüntü dahil

-------------
Öyle bir kul hakkım varki benden alınan... ALLAH'ım yarına bırakır ama ,yanına bırakmaz ASLA...!!!

Mesajı Yazan: fistiktuanam
Mesaj Tarihi: 06 Nis 2008 Saat 09:34
Cok illet bisey su hemorait benimde lohusalik donemimde cok kotuydu dayanilmaz iskence gercektenCryama tek bisey iyi geliyodu tabi oda kesin cozum degil ama acisini baya afifletiyodu ogun agrisini kesiyodu küvete sirke dokuyodum ve icine yatiyodum bunuda bi deneyin isterseniz belki bi faydasini gorursunuz.Ameliyat benim annem oldu bi kac sene sonra tekrarladiUnhappyUnhappy

-------------
http://www.glitterfy.com/">

Mesaj Tarihi: 06 Nis 2008 Saat 11:34
Orjinalini yazan: DENİZKIZI DENİZKIZI Yazdı:

bunun çözümü kantoron yağında arkadaşlar ben ameliyatlık olmuştum 10 gün çok kanamam oldu dr direk ameliyat demişti ağlayarak eve gelmiştim sonra bu kantoron yağını duydum ve hemen uyguladım aktardan kantoron otu alıp ufak ufak kırıp bir kavanoza doldurup üzerine zeytinyağ doldurup kapağını sıkıca kapatıp karanlık bir ortamda 15 gün beklettik (lavabo altında)YAĞIN RENGİ KIRMIZI OLUYOR OLDUĞUNDA  sonra bunu her sabah içiyorsun bir kaşık eğer kanama varsa obölgeyede uygularsanız yara tamamen kapanıyor oluşan hemeroidlerde ufalıyor yağ çok iyi bir yara kapatıcı aynı zamanda kesik yanık gibi yaralara sürüldüğündede estetik gibi kapatıyor
aktarda kantoron yağı olarakta hazır bulunuyor ama kendinizin yapması daha iyi ,ilk başta hazır alıp uygulayabilirsiniz tabi ,yağınız hazır oluncaya kadar, sorusu olan özelden sorabilirWink
bende bir deneyeceğim bunu inşallah kökten kurtulurum bu illetten Unhappy

-------------

Mesajı Yazan: belma
Mesaj Tarihi: 07 Nis 2008 Saat 16:36
Arkadaşlar ben çok okudum araştırdım bu konu hakkındaDeadMaalesef ameliyat dışında  kalıcı bir çözüm elde edilemiyormuş.Bu yaptığımız bitkiseller ,fitiller,kremler sadece o anlık tedavi ediyormuş.Hemoroid cerrahi yöntem olmadan geçmiyormuş ne yazıkki CryCrySadece atakları hafifletiyormuş diğer yöntemlerBig%20smile
 bununla  ilgili şöyle bir şiir  okumuştumBig%20smile
  Kız memesi:gönül yarası
Kadın memesi:elma irisi
Erkek memesi:üzüm kurusu
İster inanın ister inanmayın
Benden söylemesi
Memelerin şahı
Basur memesi!!!Big%20smile
Şair Ü.Yaşar Oğuzcan da hemoroid yüzünden çok sıkıntılar çekmiş ve sıkıntılarını bu şiirle dile getirmişBig%20smile

-------------
Kamil insan toprak tutsa altın olur,eksik insan altın tutsa toprak olur.

Mesajı Yazan: belma
Mesaj Tarihi: 07 Nis 2008 Saat 16:39
Birde Napolyon Bonopart Waterloo savaşı sırasında son derece ağrılı geçirdiği hemoroid atağı yüünden ordusunun başına geçememiş ve sırf bu yüzden Waterloo savaşını kaybettiği tarih kitaplarınca yazılmış diğer bir gizli gerçekmiş.Big%20smile
Düşünün arkadaşlar koskoca Napolyon Bonapartı devirdiyse bu illet bizlere neler yapmazLOLLOL

-------------
Kamil insan toprak tutsa altın olur,eksik insan altın tutsa toprak olur.

Mesaj Tarihi: 07 Nis 2008 Saat 22:02
Orjinalini yazan: senacım senacım Yazdı:

Arkadaşlar ben çok okudum araştırdım bu konu hakkındaDeadMaalesef ameliyat dışında  kalıcı bir çözüm elde edilemiyormuş.Bu yaptığımız bitkiseller ,fitiller,kremler sadece o anlık tedavi ediyormuş.Hemoroid cerrahi yöntem olmadan geçmiyormuş ne yazıkki CryCrySadece atakları hafifletiyormuş diğer yöntemlerBig%20smile
 bununla  ilgili şöyle bir şiir  okumuştumBig%20smile
  Kız memesi:gönül yarası
Kadın memesi:elma irisi
Erkek memesi:üzüm kurusu
İster inanın ister inanmayın
Benden söylemesi
Memelerin şahı
Basur memesi!!!Big%20smile
Şair Ü.Yaşar Oğuzcan da hemoroid yüzünden çok sıkıntılar çekmiş ve sıkıntılarını bu şiirle dile getirmişBig%20smile
canım keşke ameliyat kesin çözüm olsa olur kurtuluveririz ama 3-5 sene sonra tekrar ediyormuş kendini ameliyat olan akrabalarım var benim ne yapsan kar etmiyor işte of ooooofAngryAngryAngry

-------------

Mesajı Yazan: cuttanusa
Mesaj Tarihi: 10 Nis 2008 Saat 18:25
ve dahası benım ailemın bır çoğunda vardı amelyat ta kesın çözum değil amelyatla bıle geçmıyo bu yuzden kremler kullanıp azaltın hiç olmazsa çunku bır kadın için o amelyata gırmek çok zor bı durum olsa gerek.enıştemde olmuştu o amelyatı.acısından sözetmıyorum yanlış anlamayın.

Mesajı Yazan: zehra
Mesaj Tarihi: 10 Nis 2008 Saat 19:04
doktor tavsiyeetmedikçe  ilaç kullanmak ne kadar tehlikeli yada yanlış bişey bunu hepimizi biliyoruz ama yinede verdiğiniz ilaç ismini merak edenler olursa size özelden sorarlarr sizde özelden  yardımcı olursunuz bu konuda .Thumbs%20Up

-------------
Sevgilim hapşurunca çok sev dedim.elhamdülillah dedi.yerhamükallah dedim.yehdina ve yehdikum dedi sonra oturup hatim indirdik.nerden nereye:))))))))

Mesajı Yazan: Ziyaretçi
Mesaj Tarihi: 10 Nis 2008 Saat 19:56
ben hamileyken bi dönem geçirdim çok şükür uzun sürmedi..zaten hamilelikte olabiliyormuş normalmiş..ben o zaman bi ot kullanmıştım işe yaramıştı ama sizin probleminiz farklı galiba ameliyatlık olduğuna göre..

Mesajı Yazan: ALPELLA
Mesaj Tarihi: 16 Nis 2008 Saat 16:49
kızlar ben burayı görmemişim LOLLOL tekinde de eniştersinde de var eniştesi patlıcanın saplı yeşil olan yerini 4 bardak suyla iyice kaynatıp içince  geçtiğini söylüyor biz daha denemedik bilemem işe yarar mı Confused

tekine gelince çok güzel tedavi ederim demiştim önceden gelin yanıma acayip krem sürerim itina ile LOLLOLLOLLOL

şiir demeyin bana
kanım kaynar hemen sonra
mayasırsa konumuz
güzel olsun donumuz LOLLOL

argo oldu biraz ama
napiim konumuz hassas
takmayın kafanıza diyeceğim ama
konuşmayım öyle saf saf

tekinde gitti bir kere
gitmez oldu artık kontrele
adamlar jiletle çiziyormuş
hemşireler bakıyormuş

benim adam utanmış
gitmem artık ölsem diyor
ne diyim uzaktan davulun sesi hoş gelirmiş
şarir derya herkese şifa dilermiş. Clown 

olmadı ama hazırlıksızım LOLLOLLOL

Mesaj Tarihi: 16 Nis 2008 Saat 18:01
deryacım niye olmasın canım ağlanacak halimize güldürdün tebrik ederim seni gerçekten çok yeteneklisin çok güzelClapClapClap

-------------

Mesajı Yazan: Şehnaz
Mesaj Tarihi: 18 Nis 2008 Saat 22:57

ya benim birkaç gündür var öncedende vardı ama bu denli olmamıştı. Şu anda sürekli kanıyor ve ağrısı çok oluyor. Hamilelikte normalmiş sanırım.

Yarın kayınvalideme sorayım buraya yazarım. Bir ot var onu kaynatıyorsun aç karnına içiyorsun. Eşim ancak bu yöntemle rahatlıyor gerçekten çok iyi bir şey. ot için şu aralar çıkar demişti kayınvalidem
Ama çok sancısı olan arkadaşlarıma tek çare sıcak suya oturmak olacak inanılmaz rahatlatıyorWink
allah düşmanımın başına vermesin ama patronuma verebilir LOL

-------------
Yaşama Sebebim Canım Oğlum Seni Çok Seviyorum

Mesaj Tarihi: 18 Nis 2008 Saat 23:03
aman sen hamilesin otlara dikkat et

-------------

Mesajı Yazan: Şehnaz
Mesaj Tarihi: 21 Nis 2008 Saat 13:07
Orjinalini yazan: mine mine Yazdı:

aman sen hamilesin otlara dikkat et

Bitanem ben içmiyorum zaten.Clown
kayınvalideye sordum; o bitkinin adı hemoroit otu diye aktarcılarda satalıyormuş

-------------
Yaşama Sebebim Canım Oğlum Seni Çok Seviyorum

Mesajı Yazan: heryilmaz
Mesaj Tarihi: 29 Eki 2008 Saat 00:16
canım bu meret hamilelikle beraber azıyor doğumdan sonra zirve yapıyor
sonrasında eskisinden bile daha iyi oluyor
en azından çevremde (bende dahil) bir kaç kişide böyle oldu
inşallah sende de böyle olur
geçmiş olsun Wink

-------------
http://lilypie.com"> http://lilypie.com">

Mesajı Yazan: sarp
Mesaj Tarihi: 08 Oca 2009 Saat 19:05
arkadaşlar keten tohumu yağı da iyi geliyor.aynı dert bende de var.1 ay kullandım.bu yağı 1 fincan suya 3-4 damla seklinde.kabızlığı geçiriyo daha rahat tuvalete çıkıyosunuz.herkese  allah sifa versinCry

Mesajı Yazan: demet
Mesaj Tarihi: 25 Oca 2009 Saat 02:11
ewet gercekten bas belası benımde logusayken en acı dönemı yasadım.ve hala cekıyorum.artık bıseyler yemeye korkar oldum kabızlık cekıyorum sonrasını sız dusunun .kızım 1 haftalık esım sagolsun sıyah üzüm getırmıs  kan yapıyor dıye yedım her aksam aman allahım ya yemez komaz olsaydım tuvalate cıkamıyorum bır hafta oldu hala aynı ve sonunda artık sezeryanla dogum yaptıgım ıçın ya dıkışlerım acılacak ya benDead .üç gün oturamadım kanamalı bır sekılde.yani amelıyat yerının acısını unutturdu bana kantoron yagını denıcem mutlaka..umarım bendede işe yarar.. 

-------------
Mevlam Sen'den gelene, gelmeyene; ne şekilde belirlemişsen kaderime, bu oyundaki biçtiğin rolüme, yürekten kocaman bir EYVALLAH

Mesaj Tarihi: 25 Oca 2009 Saat 04:03
3 gündür maffetti beniDeadTongueTongueöluyom Cry

-------------

Mesaj Tarihi: 25 Oca 2009 Saat 04:06
Yaa ben hamişken son iki ay kalaydı galiba çok rahatsız oldum wc düşman olmuştu artıkTongueacaipti yaa kuzenime anlattım ölecem bu ne dedim,oda bana bi ot önerdi ama adını unuttumConfuseddaha öncede bu konu vardı biyerde yazmıştım,hatta konuyu açan üye drada sormuştu o otuLOLbulamıyom ama o ot mu iyi geldi gececğimi vardı bilmiyom 2 gün çektim o tohum gibi bişiydi hala var evdeLOLeşim gece getirdi etesi sabah normale dönmüştümShocked

Mesaj Tarihi: 25 Oca 2009 Saat 05:02
Buldum!!!!Big%20smileBig%20smileBig%20smile

ÜZERLİK OTULOLLOLLOL

Çörekotu gibi çay kaşığıyla alıp bi bardak su yardımıyla yutuyodum benLOL

Mesaj Tarihi: 26 Oca 2009 Saat 02:06
emine bi işe yaramazsa vurucam seniLOLLOL

-------------

Mesaj Tarihi: 26 Oca 2009 Saat 03:02
Valla bilmiyom ama sen gene uç korkum yokLOLLOLdenemekten zarar gelmez sonuçta bi bitkiLOLLOLLOLama işe yararsa hesap no veririmLOLLOLtedavi ücretiLOL

Mesaj Tarihi: 26 Oca 2009 Saat 03:19
ayy para deme banaTongueTongueLOLLOLLOL

-------------

Mesajı Yazan: gökçe
Mesaj Tarihi: 09 Şub 2009 Saat 12:02
MERHABALAR ÖNCELİKLE HERKESE GEÇMİŞ OLSUN.BENDE BU DERTLE UĞRAŞIYORUM YILLARDIR.VE O KADAR GARİP Kİ KİMİ ZAMAN BİR YIL YOK OLUYOR SONRA BİRDEN AZIYOR.ŞU AN OLDUĞU GİBİ :(  KANTARON YAĞINI ARKADAŞIMDAN DUYDUM.İKİ GÜNDÜR ÇOK ACILAR ÇEKİYORDUM HEMEN SÜRDÜM VE ŞU AN GERÇEKTEN AĞRIM YOK.İNANILMAZ BİRŞEY BU YAĞ BİR MUCİZE BENCE HEMEN DENEYİN.SAĞLIKLA KALIN

Mesajı Yazan: ÜLKÜ
Mesaj Tarihi: 09 Şub 2009 Saat 12:17
Merhaba ,
Tıp'da bu sıkıntının çaresi çok basit.Niye denemiyorsun Wink

Mesajı Yazan: ilal
Mesaj Tarihi: 12 Mar 2009 Saat 00:33
aaaaahhhhh....aaaaahhhhhhDead

-------------
Empatinin olmadığı ilişkiler yüzeyseldir. Bu tür ilişkiler insana doyum vermez. En derin sohbetler geyik muhabbetinin ötesine geçemez.

Mesajı Yazan: münevver
Mesaj Tarihi: 15 Nis 2009 Saat 12:36
benim arkadaşım ankarada bi doktora gitmişti,çok memnun kaldı.muaynehanesine 2 ay sonraya gün vermişlerdi,anlıcanız hemoroid operasyonunda 1 numara..adını tam hatırlamıyorum ama muaynehanesi kocatepe camii sinin hemen arkasındaydı..

Mesaj Tarihi: 15 Nis 2009 Saat 13:11
Orjinalini yazan: gökçe gökçe Yazdı:

MERHABALAR ÖNCELİKLE HERKESE GEÇMİŞ OLSUN.BENDE BU DERTLE UĞRAŞIYORUM YILLARDIR.VE O KADAR GARİP Kİ KİMİ ZAMAN BİR YIL YOK OLUYOR SONRA BİRDEN AZIYOR.ŞU AN OLDUĞU GİBİ :(  KANTARON YAĞINI ARKADAŞIMDAN DUYDUM.İKİ GÜNDÜR ÇOK ACILAR ÇEKİYORDUM HEMEN SÜRDÜM VE ŞU AN GERÇEKTEN AĞRIM YOK.İNANILMAZ BİRŞEY BU YAĞ BİR MUCİZE BENCE HEMEN DENEYİN.SAĞLIKLA KALIN

Thumbs Upbende onu yazıcaktım şimdi süper bir yağ, bende onunla çok şükür kurtuldum Smilekendiniz de hazırlayabilirsiniz ben o şekilde kullanıyorum Wink
aktardan kırmızı kantoron otu alın ufak ufak kırıp bir kavanoza doldurun üzerine zeytinyağı koyun ağzını iyice kapatıp karanlık bir yerde 10 gün kadar bekletin yağın rengi kıpkırmızı oluyor o zaman olmuş demektirWinkkaranlık yerde muhafaza edilmeli ben lavoba altında tutuyorumSmile20-25 gün sonra süzüp başka bir kavanoza koyup saklıyorum

Mesaj Tarihi: 15 Nis 2009 Saat 13:22
ayrıca bu yağ ,tüm yara ve yanık tedavisinde bire bir ,estetik gibi kapatıyor yaralarıThumbs Up

Mesajı Yazan: hülya
Mesaj Tarihi: 15 Nis 2009 Saat 14:43

arkadaşlar bende doğum sonrası bunu çektim. dr bana hemoroid dedi burhaniyede 9 ay fitil. krem ve aktarlardan aldıklarımı kullandım ama düzelmedim. tuvalet korkusundan benim kabızlık dahada artmıştı. en son mersinde özel bir hastanede kontrole gittim. orda hemoroid değilsin anal fisfür dedi bana. lazer ile operasyon geçirdim. allahıma binlerce şükür o günler geride kaldı. tüm arkadaşlara acil şifalar diliyorum. dr gidin arkadaşlar çekmeyin bu illeti vallahi

Mesajı Yazan: hilal
Mesaj Tarihi: 15 Nis 2009 Saat 18:42

ben o yağı aradım bulamadımConfused

ama bi haftadır çok fenayım çokConfused

-------------
Bazılarını hoşgörmüyorum,tahammül ediyorum...Ama tahammülünde bir sınırı var,biliyorum...

Mesaj Tarihi: 15 Nis 2009 Saat 19:58
Orjinalini yazan: hilal hilal Yazdı:

ben o yağı aradım bulamadımConfused

ama bi haftadır çok fenayım çokConfused

anacım izmir e geldin niye almadın ki ??Confusedaktarlarda otu da satılıyor, her yer dolu istemediğin kadar üzüldüm bak şimdiDisapprove

Mesajı Yazan: nellyy
Mesaj Tarihi: 05 May 2009 Saat 22:14
Bu kantoron yağı yaraları kapatıyorsa meme ucundaki yaraya da iyi gelir mi acep?

Mesajı Yazan: NeLLy
Mesaj Tarihi: 22 Eki 2009 Saat 21:41
Arkadaslar valla bir ilaç kullandım. Düzensiz kullanmama rağmen Neredeyse %90 geçti. Özelden adını gönderebilirim. Hakikaten mutluluk verici bir durum olduğundan paylaşayım dedim sorunu olanlar ile.

Mesajı Yazan: Esra
Mesaj Tarihi: 22 Eki 2009 Saat 21:50
Orjinalini yazan: NeLLy NeLLy Yazdı:

Arkadaslar valla bir ilaç kullandım. Düzensiz kullanmama rağmen Neredeyse %90 geçti. Özelden adını gönderebilirim. Hakikaten mutluluk verici bir durum olduğundan paylaşayım dedim sorunu olanlar ile.
 bende lokman hekimde hazırlatmıştım üç senedir bitti...

-------------
http://www.glitterfy.com/"> BİN SENE OKUSAM...NE BİLİYORSUN DİYE SORSALAR..SADECE....HADDİMİ...DERİM..!!!!

Mesajı Yazan: NeLLy
Mesaj Tarihi: 23 Eki 2009 Saat 11:54
Orjinalini yazan: Esra Esra Yazdı:

Orjinalini yazan: NeLLy NeLLy Yazdı:

bende lokman hekimde hazırlatmıştım üç senedir bitti...

yok valla 1 ayda bitti....

Mesajı Yazan: nurdan
Mesaj Tarihi: 30 Kas 2009 Saat 21:45
bende hamilelikte epey skıntısını çektim. zeytinyağlı pamuğu o bölgeye koydum çok rahatlattı beni bunu 1 hafta yapın çok çok iyi geliyor maranki söylemişti faydalı kantoronda iyi geliyor

Mesajı Yazan: Marcell
Mesaj Tarihi: 01 Ara 2009 Saat 22:29

1.5 ay önce doğum yaptım kabızlık yanma ve bazen kanama oluyor ...uykudan uyanacak kadar acılı olabiliyor ... Peki bunun hemoroid oldğunu kesin söyleyebilirmiyim 4 haftadır var bu şikayet ?

Mesajı Yazan: nurdan
Mesaj Tarihi: 02 Ara 2009 Saat 23:36
muhtemelen öyledir çünkü basur içtede oluyor dışarıda olması şart değil zeytinyağını dene zararı olmaz faydası olur güzelim

Sayfayı Yazdır | Pencereyi Kapat