Sayfayı Yazdır | Pencereyi Kapat

Alerji Belirtisi

Nereden Yazdırıldığı: Anne Olunca Anladım
Kategori: Çocuk Sağ. ve Hastalıkları Uzm. Dr. Kadir Tuğcu
Forum Adı: Çocuk Sağ. ve Hastalıkları Uzm. Dr. Kadir Tuğcu
Forum Tanımlaması: (Sorularınız ve cevapları)
URL: http://www.anneoluncaanladim.com/forum/forum_posts.asp?TID=81964
Tarih: 08 Haz 2026 Saat 20:26

Konu: Alerji Belirtisi
Mesajı Yazan: müptela
Konu: Alerji Belirtisi
Mesaj Tarihi: 13 Eyl 2024 Saat 07:27
  Dr Bey oğlum 10 yaşında , bir keresinde fıstıklı baklava biraz abartması sonucu üst dudağı şişmişti , sabaha inmişti araştırdığımda alerjik olduğunu öğrendim birşey yapmamıştık düzeldi diye , bu olay sürekli olmuyo çok nadir bugün de üst dudağı şişmiş kalktı yediklerinden farklı olarak okulda domates çorbası içmiş , ellerinde soyulmalar oluyordu çinko desteği vermek istedim venetura markasından akşam su ile karıştırıp 1 çay kaşığı verdim ama bu olay çinko vermeden önce olmuştu şişlik. Nasıl bir yol izlemeliyiz şimdiden teşekkürler ✨

Cevaplar:
Mesajı Yazan: Dr.KadirTugcu
Mesaj Tarihi: 13 Eyl 2024 Saat 09:23
Çinko ile sizin veya çocuğunuzun NE ALAKASI VAR!! 
Türkiye'de "takviye" diye satılan hiçbir şeye para vermeyin.
Abuk-subuk diyetler uygulamadıkca, asla bu ürünlere ihtiyacınız olamaz. 
"şişlik" allerji nedeni ile olabilir. Allerji testlerinin hiçbir anlamları yoktur! Deneme yanılma ile siz bulacaksınız. 

Mesajı Yazan: müptela
Mesaj Tarihi: 13 Eyl 2024 Saat 10:08
  Teşekkür ederim Dr Bey. Gerçekten bilemiyorum neye alerjisi var normalde yediği domates böyle yapmazken domates çorbası 2 tabak içmiş onun yapması ilginç çözmesi zor. Onu yeme bunu yeme diyemiyorum misal fıstıklı baklava normal yese birşey olmaz , abartırsa 5-6 oluyo.. Korkutacak noktaya ulaşmaz değil mi bu şişlikler tek korkum odur. Evde bulundurmam gereken ilaç var mı böyle durumda ?

Mesajı Yazan: Dr.KadirTugcu
Mesaj Tarihi: 13 Eyl 2024 Saat 11:47
Domatesin kendisi değil, çekirdekleri yendiğinde allerjik reaksiyon görülür.

Ayrıca da, yediğinde çekirdekler çiğnenmediği sürece gene allerjik reaksiyon olmaz.
AMA; salça veya çorbada işlem sırasında çekirdekleri öğütüldüğü için, allerji yapabilir. 

Sayfayı Yazdır | Pencereyi Kapat