Menenjitmi
Nereden Yazdırıldığı: Anne Olunca Anladım
Kategori: Çocuk Sağ. ve Hastalıkları Uzm. Dr. Kadir Tuğcu
Forum Adı: Çocuk Sağ. ve Hastalıkları Uzm. Dr. Kadir Tuğcu
Forum Tanımlaması: (Sorularınız ve cevapları)
URL: http://www.anneoluncaanladim.com/forum/forum_posts.asp?TID=66717
Tarih: 13 Eki 2025 Saat 17:28
Konu: Menenjitmi
Mesajı Yazan: Fatıma
Konu: Menenjitmi
Mesaj Tarihi: 02 May 2020 Saat 13:56
Hocam iyi günler Hollanda da kuzenim var 22 yaşında kız iki gün önce baş ağrısı ve yüksek ateş başlamış ve geçmiyor ensesi sert miş başını egemiyor ve ışık rahatsız ediyor doktora gitmiş iburofen vermişler 600 mg eve göndermiş ler ve beyin intihabi olabilir demişler bugün tekrar çağırmışlar bve hasteneye yatırmış lar corono mu bakacaklarmis kan tahlilleri temiz çıkmış sizce menenjit midir hocam
------------- Fatıma
|
Cevaplar:
Mesajı Yazan: Dr.KadirTugcu
Mesaj Tarihi: 02 May 2020 Saat 18:43
Bu yasta "menenjit" OLMAZ!! Iki istisnasi vardir! 1- Senelerden beri olan bir akintili kulak iltihabi vardir, etraf kemiklerde erime sonucu, kulaktaki iltihap, beyine ulasmistir. (Otojen beyin absesi) 2- Trafik kazasi sonucu; kafatasi tabaninda, orta kulak bosluguna kadar uzanan bir kirik hatti vardir. Bu sekildeki hasta; YURUYEMEZ, Desteksiz oturamaz, cenesini dizine degdiremez.
Ayrica Kan tahlilinde; WBC degeri anormal yuksek cikar.
|
Mesaj Tarihi: 03 May 2020 Saat 19:19
------------- Fatıma
|
Mesaj Tarihi: 03 May 2020 Saat 19:21
------------- Fatıma
|
Mesaj Tarihi: 03 May 2020 Saat 19:26
------------- Fatıma
|
Mesaj Tarihi: 03 May 2020 Saat 19:27
Hocam kuzenimin sonuçları bunlar hala baş ağrısı ve ateş devam ediyor .
------------- Fatıma
|
Mesajı Yazan: Dr.KadirTugcu
Mesaj Tarihi: 04 May 2020 Saat 03:42
Menenjit degil, EGER, Norolojik sikayetleri varsa, en kotu ihtimal ile "Viral ensefalit" olabilir, onun da belirli bir tedavisi yoktur, kendiliginden duzelir. 1- Hollanda da varmi Bilmiyorum ama, Lyme Hastaligi olabilir, bir sorun. 2- Tifo (Typhoid fever) Olabilir; Gruber-Widal baksinlar. Hemsire takip cizelgesine bir bakilsin. Ates yukselince, NABIZ yukselmiyorsa, Tifo'dur.
|
|