Sayfayı Yazdır | Pencereyi Kapat

Çok su içme

Nereden Yazdırıldığı: Anne Olunca Anladım
Kategori: ARŞİV
Forum Adı: Emzirme & Süt & Ek Gıda & Yemek
Forum Tanımlaması: Arşiv
URL: http://www.anneoluncaanladim.com/forum/forum_posts.asp?TID=48983
Tarih: 01 Eki 2025 Saat 22:23

Konu: Çok su içme
Mesajı Yazan: asyaeren
Konu: Çok su içme
Mesaj Tarihi: 04 May 2015 Saat 15:19
Hocam merhaba,
Oglum 18 ayi bitirdi. Gece cok huysuz, aglama krizlerine giriyor sakinlestiremiyorum. Sakinlestirmek icin su veriyorum ama bu sefer cok su ictigi dikkatimi cekti.
Gece sanirim 2 litre cok rahat su iciyor. Gece 6 numara bez takiyorum tam dolu sekilde sabaha kadar 4 adet degistiriyorum. Gunduzde elinde matarasi surekli iciyor. 24 saatte 4 belki 5 litre iciyordur...
Bir yazinizda diabet ise 10 lt su icer demissiniz ama emin olamadim. Gece uyandiginda agiz kokusu da dikkatimi cekti. Pas kokusu degilde, curuk dis kokusu gibi bir koku vardi.
İstahi gayet iyi kilosu da yeterli. Normal midir yada ne onerirsiniz ?

-------------
Asyaerenn

Cevaplar:
Mesajı Yazan: Dr.KadirTugcu
Mesaj Tarihi: 04 May 2015 Saat 20:02
Her "diabet" sizin sandiginiz Diabet degildir..

Cok su icilen diabet; "Diabetes Insipidus" olup, sizin bildiginiz seker hastaliklari ile hicbir ilgisi yoktur.. Bu hastalarda, kanda ve idrarda seker seviyeleri NORMALDIR...
NOT: 1 Litre=5 su bardagidir.. Yeniden hesap yapin.

Mesaj Tarihi: 04 May 2015 Saat 21:22
Hocam suyunu gece biberonda verdigimden olcusunu oyle hesapladim. Gunduzde yine ayni sekilde iciyor tabi. Asil olarak merak ettigim su icmek cok iyi icsin deriz ama fazla iciyor olmasi dogrumu/ normalmi? Onu bilemedim.  

-------------
Asyaerenn

Mesajı Yazan: Dr.KadirTugcu
Mesaj Tarihi: 04 May 2015 Saat 23:08
Odasi sicaksa, asiri terliyorsa, olabilir.
Su yerine; soguk sut icmesini tercih ederim. Gunde 1 ogunden fazla; tuzlu yemek/corba vermeyin.

Mesaj Tarihi: 05 May 2015 Saat 08:41
Oda sicakligi 22 derece ustunu de ortmuyorum hocam cok nadir sekilde terler. Soguk sutu de; 1 i yatmadan once bazen gece 1 bardak gunduz de 2 bardak tuketiyor. Sut tuketiminde sıkıntı yasamıyoruz. Anladigim kadariyla ciddiye alinacak bir durum degil.  Tesekkur ederim.

-------------
Asyaerenn

Sayfayı Yazdır | Pencereyi Kapat