Sayfayı Yazdır | Pencereyi Kapat

iburamin

Nereden Yazdırıldığı: Anne Olunca Anladım
Kategori: ARŞİV
Forum Adı: İlaçlar
Forum Tanımlaması: Arşiv
URL: http://www.anneoluncaanladim.com/forum/forum_posts.asp?TID=30100
Tarih: 10 Ağu 2025 Saat 11:34

Konu: iburamin
Mesajı Yazan: keskine
Konu: iburamin
Mesaj Tarihi: 27 Nis 2011 Saat 17:38
Merhaba Kadir Bey,
Bugün sağlık ocağına aile hekimine gittim.burun tıkanıklığı ve aşırı başağrısı şikayeti ile özellikle eğilince baş ağrım artıyordu.Sinüzit dedi ve
Aleve 220 mg tablet (Naproksen sodyum) 2*1
infex 200 mg 12 saat ara ile 2*1
aferin forte 3*1
ve rinoclenil 100mcg nasal sprey verdi 2*2

1) Emziren anneler saydığım ilaçları kullanabilir mi?

2)Bu arada kızımda grip olmuştu sağ kulağı çok kızarık dedi çocuk doktorumuz  ama ateşi 3.gün. düştü koltuk altından ateşi yok ama kızarık olan kulaktan 37.7 çıkıyor.Aşırı burun tıkanıklığı,geniz akıntısı ve öksürğü var.Sadece sekrol 3*1 ve otrivine verdi.
Ateşi çıkarsa yada ateş olmasa bile kulağı ağrırsa aug.400 2*1 başlarsınız dedi onun dışında .İliadin bu ay içinde 1 hafta ara ile 4+4 3*1 kullandım bir ayda 8 gün çok fazla dedi ve iliadin vermedi. sekrol 3*1 ve otrivine verdi.Ama kızımın burnu tıkalı ve çok öksürüyor öksürürken kusuyordu bugün azaldı ama balgam ve burun akıntısı sarıya dönünce korktum aile hekimine sağlık ocağına gittim.

Ama bugün aile hekimimiz burnu çok tıkalı iburamin kullanabilirsiniz sinüsleri açılsın iliadinde kullanabilirsiniz 3*1 ,Aug. başlamayın birde sekrol 3*1 verdi .İburaminde öksürük kesici birşey yok peditusu bende vermiyorum balgam varsa ama iburamin 3*1 ve sekrol 3*1 iliadin 3*1  dedi.Siz ne dersiniz.

Cevaplar:
Mesaj Tarihi: 27 Nis 2011 Saat 17:39
2.sorumda kızım 3 yaş 3 aylık

Mesaj Tarihi: 27 Nis 2011 Saat 22:23
3-)sağ kulağındaki kızarıklık yüzünden akıntı gelmeyince burnundan dayanamayıp 1 defaya mahsus iliadin tekrarladım  Kadir bey ama okuduğum makalelerden sonra içim hiç rahat değil .Bu damlalar kalıcı hasarlar hatta bağımlılık yapıyormuş.Aralık ayında yine bir çocuk doktoru otrivine spreyden 3*2 5-6 gün verdi bana çok geldiği iöçin bazı günler 2*2 bazı günlerde 3*1 kullandım ama 5 6 güne tamamlamıştım.Sonra griplerde burnu tıkandıkça 3*1 4 gün kullandığım oldu özellikle bu  ay 5 gün ara ile3*1 4 gün 3*1 4 gün kullanmıştım.Şimdi ise 1.5-2 gün oldu sadece 1 fıs sıktım.Ama alışkanlık yada bağımlılık yaparmı bu kadar sık kullanmak internette dolaşırken endişe verici şeyler okudum özellikle yurtdışında yasaklı ilaçlar listesinde olduğunu. Sormak istrediğim kalıcı bir sorun olsa nasıl anlaşılır yada bağımlılık?

Sayfayı Yazdır | Pencereyi Kapat