ishal :(
Nereden Yazdırıldığı: Anne Olunca Anladım
Kategori: ARŞİV
Forum Adı: İshal & Kabızlık & Kusma
Forum Tanımlaması: Arşiv
URL: http://www.anneoluncaanladim.com/forum/forum_posts.asp?TID=16991
Tarih: 03 Ağu 2025 Saat 00:54
Konu: ishal :(
Mesajı Yazan: Mouchoirs
Konu: ishal :(
Mesaj Tarihi: 05 Tem 2009 Saat 14:45
merhaba doktor bey
9.5 aylik bi kizim var
bu sabah normal kakasini yapti ve aksama kadar dort defa ishali oldu , kokulu ve baya ses çikario yaparken ..
sulu kaka demiorum çunku hiç bi $ekilde koyuluik yada tane yok
kaka renginde idrar yapmi$ gibi
ate$ ve kusma yok $imdilik
ek gida + sut veriom ,emioda
su yu daha çok veriyimmi ,çok sever su içmeyi ama bu seferde sute yer kalmio
aksam ustu bogazina bi$ey takilmi$ :(( oksurunce kucagima alip sirtina vurdum.. kustu bu sefer ama galiba hastalikdan deildi kusmasi bogazina yabanci cisim takilamsi yada sirtina vurmamdandi yabanci cisim çikdi çunku kusunca
napamliyim hocam
dr a gotursemmi
vakit ayirip cevapladiginiz için $imdiden te$ekkurler..
|
Cevaplar:
Mesaj Tarihi: 05 Tem 2009 Saat 23:11
gunaydin doktor bey .. yine ben :(
kizim sabaha kadar uyumzdi sayilir
1 saat uyuduysa bi saat mizmizlandi , emzirdim
ba$ta emdi , sonra istemedi
emzigini verdim onuda istemedi :(( gozleri kapali inledi durdu
iki seefer kaka yapti gece ( normalde hiç yapamzz, sabah yaapr , oyle bi duzeni vardi aylardir)
kaka rengi garip bi ye$ildi ama koyuydu ..
uzerinde sadece bi kolsuz ti$ort var uzerini bile orttutmuyo ama yinede
çok terlio , ba$ini koydugu yer islanio :( ate$i yok $ukur
kusura bakmayin uzun oldu biraz
|
Mesajı Yazan: Dr.KadirTugcu
Mesaj Tarihi: 06 Tem 2009 Saat 10:46
Çocuğunuz, yediği-içtiği bir gıda ile mikrop kapmış. Yaz ishali denilen bu ishaller, tedavi gerektirmez. Bol sıvı tekilf edin ve istediği kadar içirin. Öncelikle emzirin. memeyi emecek kadar kuvvetli ise, işler yolunda demektir. İlaç kullanmayın.
|
Mesajı Yazan: ebruer
Mesaj Tarihi: 06 Tem 2009 Saat 13:45
Kızım 23 aylık. 7 gundur gunde 3, ancak bugun 4 kez ıshal kaka yaptı. Cumartesi yapılan rota, adeno ve mikrobiyolojik inceleme sonuçları negatif geldi. Doktor reflor vermemi soyledi. Ancak suda erıyınce tadından kokusundan ıcmiyor. Bir cay bardağı kadar meyva puresının içine tozu dökup yedirsem olur mu ? Teşekkürler.
|
Mesaj Tarihi: 06 Tem 2009 Saat 14:15
çok te$ekkurler doktor bey bakicisini aradim az once bu sabahtan beri bezi temizmi$ ... emziremiom çali$tigim için:( bol sivi veremsini soyledim ..
|
Mesaj Tarihi: 07 Tem 2009 Saat 11:28
Reflor, sadece toz halinde "bakteri" ihtiva eder. İshal ilacı değildir. Sadece, antibiyotiklerin, barsaklardaki yararlı bakterileri öldürmesi ile oluşan ishalde "yardımcı " ilaçdır, okadar... Maaşallah, doktorlarımız, her ishale bir "Reflor" veriyorlar.
|
Mesajı Yazan: MaRaL
Mesaj Tarihi: 07 Tem 2009 Saat 15:14
dr bey ishali geçti giibi ama $imdide burnu akior :( hap$uruyor .. uyurken burnu tikali gibi hrildiyor 
hem burnu akip hem tikali olurmu
|
Mesaj Tarihi: 07 Tem 2009 Saat 15:18
Serum fiz, günde 4-5 sefer, 8-10 damla herbir burun deliğine damlatın, geceleri yastığına 2 damla "Cold-mix" damlatın...
|
Mesaj Tarihi: 07 Tem 2009 Saat 15:23
çok saolun hocam fransada cold_mix yok :(( serum fizi ihmal etmiycem ..
|
Mesaj Tarihi: 07 Tem 2009 Saat 16:12
"Babix" veya "Carvol" olarak satılıyor. Bu isimlerde arayın.
|
Mesaj Tarihi: 07 Tem 2009 Saat 21:32
:))) ayy çokkk saolun hocammm , oyle uzuluyodum bende :(( yok diye yarin sabah erkenden gidip bakicamm eczaneye Allah razi olsunnn sizdenn in$allh bulabilirimm
|
Mesaj Tarihi: 08 Tem 2009 Saat 10:10
Eğer onlarıda bulamazsanız, bildiğimiz "Vicks" krem de işe yarar. Fındık kadar sürüp, üzerine iki kat tülbent kapatın..
|
Mesaj Tarihi: 09 Tem 2009 Saat 23:41
hocam vicks aldim pomat mi$ ama
kizim yastik kullanmior birde eczaci bebek için çok guçlu kullanilmio dedi viks e ama ben yinede aldim siz dediginiz için kizim koydugum gibi durmaz yatakda dönüp duruyor hatta emeklio ..viks i nasil koycam yataga :((
bugun oksurukde ba$aldi :((
|
Mesaj Tarihi: 10 Tem 2009 Saat 09:24
Fındık kadar bir miktarı, katlanmış mendilin ortasına koy ve ez. Başına yakın bir yere koy.
|
Mesaj Tarihi: 10 Tem 2009 Saat 22:59
te$$ekurler hocam , uyuusun hemen gotutup koycam , yoksa alip atar cadi :))
dun gece sabaha kadar oksurdu , uyyamaamadi sabah dayanamadim dr a goturdum hocam
di$lerden dedi ve oksuruk kesici, ishal için ,birde agri kesici verdi .. ishali geçmi$ti ama ishal gormu$ bezde hiç birini kullanmiyackdim ama ogleeden sonra ate$imiz çikip huysuzlaninca bakicisi vermi$ agri kesiciyi ..
burdaki butun dr lar ate$i di$e baglio :( 38.2 olmu$ hocam ate$
hani sebebini bulmak gerekio ya ate$in nezledendir demi dr di$in arkasina sigininca onun i$ini ben yapiom 
|
Mesaj Tarihi: 11 Tem 2009 Saat 09:50
İshal dişten değil, yediği içtiği bir gıdan mikrop almakla olur. Maalesef, doktorun bilgisizi her memlekette var. Hele Almanya, Fransa gibi memleketlerde böyle "tapon" bilgilere sahip pekçok doktor var. Dikkatli olun.
|
Mesaj Tarihi: 11 Tem 2009 Saat 09:52
saolun hocam yakinda kapi kapi dr ariycam randevu almadan once di$ ate$ yaparmi onu sorcam hatta :))))
isahlimiz geçti $ukur, bu dr ishali nasil gordu bilmiom ..
|
Mesaj Tarihi: 15 Tem 2009 Saat 23:17
merhaba doktor bey
bu oglen kizim kolumu IsIRdI .. ( 4 koca di$imiz var )
bi derdi vardi ama çozemedim ne istiyodu :(
mizmizlanip duruyordu
ben ne istedigini bulana kadar kolumu isirdi ama çok fenaydii
kopardi sandim , $imdi morardi , gomlek olamsa kanardi da
neyse sorumsa $u hocam 
onun istedigini yaapmadim diye yapti bunu herhalde , oyle tahmin ediom
bu durumda ansil tepki vermeyelim , o can havliyle bagirdim tabi ama sonradan aklima geldi
dogrumu yaptim diye ..
daaha once memeyi isiriodu ama o an emzirmeyi kesiodum .. $imdi herkesi isiracakmi
yada her bi$ey istediginde 
|
Mesaj Tarihi: 16 Tem 2009 Saat 09:16
Isırma alışkanlığı hoş bir şey değil, Tepki göstermeniz lazım. Sizde onu ısırın. Siz terbiye etmezseniz, başkaları terbiye edeceklerdir. Hem onlar sizin kadar insaflı ısırmazlar.
|
Mesaj Tarihi: 16 Tem 2009 Saat 13:54
te$ekkurler doktor bey ..
|
|