Sayfayı Yazdır | Pencereyi Kapat

Popodan kan gelmesi

Nereden Yazdırıldığı: Anne Olunca Anladım
Kategori: Çocuk Sağ. ve Hastalıkları Uzm. Dr. Kadir Tuğcu
Forum Adı: Çocuk Sağ. ve Hastalıkları Uzm. Dr. Kadir Tuğcu
Forum Tanımlaması: (Sorularınız ve cevapları)
URL: http://www.anneoluncaanladim.com/forum/forum_posts.asp?TID=85353
Tarih: 09 May 2025 Saat 05:04

Konu: Popodan kan gelmesi
Mesajı Yazan: İpekhanim
Konu: Popodan kan gelmesi
Mesaj Tarihi: 07 May 2025 Saat 10:02
Hocam merhabalar. 1 buçuk aylık bebeğime sütüm yetersiz geldiği için doğduğundan beri formül mama kullanıyordum. Başta sorun yoktu ama 1 buçuk aylık olduğunda 1 hafta boyunca kanlı kaka yapmaya başladı geçer diye bekledim ama daha sonra poposundan 4 kez ceviz büyüklüğünde canlı kırmızı renkte kan geldi. Sade kan olunca korktum hastaneye götürdüm 4 gün boyunca bütün tetkikleri yapıldı ve sonuç olarak süt ve süt ürünlerine alerjisi tanısı koydular. Bana diyet verildi bebeğe alerjik mama raporu çıkartıldı. Bebeğim diğer formül mamayı gayet iyi içiyordu ama bu alerjik mamayı değiştirmeme rağmen içmiyor içmek istemiyor çok az içiyor doymadığı için hep memede kalmak istiyor istedikçe emziriyorum ama sütümde artış olmadı. Beni üzen durum aç kaldığını düşünmek alerjik mamayı kullandığımızdan beri kilo alımı olmadı sabit kaldı şu an 2 ay 11 günlük ve 5 buçuk kilo. Ne yapmam lazım lütfen yardımcı olur musunuz :( 

Cevaplar:
Mesajı Yazan: Dr.KadirTugcu
Mesaj Tarihi: 07 May 2025 Saat 13:16
Türk doktorları, maalesef; "allerji takıntılı" dırlar! Onlara göre her şey, allerjidir.! 
Allerjiler, hiçbir zaman barsak kanaması yapamazlar! Bu tamamen Türk doktor uydurmasıdır. 
Normal mamayı kullanırken, sulandırmada bir hata yapıyor olabilirsiniz. Bu şikayeti, koyu mama yapar!
1- Mama ölçeğine, tıka-basa mama konulmayacak. Mama Tozunu, kutunun ortasından alın ve bir bıcak
 sırtı ile bastırmadan "silme" olacak şekilde kullanın. 
2- Her 30ml suya 1 ölçek mama olacak şekilde sulandırın. 
3- ÖNCE suyu biberona koyun, sonra mama tozunu ilave edin.

Mesajı Yazan: İpekhanim
Mesaj Tarihi: 08 May 2025 Saat 08:16
Aa evet hocam mamayı fazla koyuyordum 90 ml 3 ölçek olması gerekirken 4 atıyordum annelerimiz öyle söylediler koyu olsun doysun diye işte doysun psikilojisiyle doğru geldi söyledikleri öyle yapmıştım demek hata buradaymış. Hocam çok teşekkür ederim Allah razı olsun 

Mesajı Yazan: Dr.KadirTugcu
Mesaj Tarihi: 08 May 2025 Saat 09:48
Şimdi anladınız mı Türk doktorlarının kafa yapılarını? 

Sayfayı Yazdır | Pencereyi Kapat