Sayfayı Yazdır | Pencereyi Kapat

novalgin surup

Nereden Yazdırıldığı: Anne Olunca Anladım
Kategori: ARŞİV
Forum Adı: İlaçlar
Forum Tanımlaması: Arşiv
URL: http://www.anneoluncaanladim.com/forum/forum_posts.asp?TID=52795
Tarih: 08 Tem 2025 Saat 03:09

Konu: novalgin surup
Mesajı Yazan: cennettekus
Konu: novalgin surup
Mesaj Tarihi: 06 Mar 2016 Saat 22:29
Ogluma saat 7 gibi dolven surup verdim 2 saat sonra ateei tekrarr yukseldi agzim cok aciyor diye agliyor bademcikleri iltihaplandim dun deposilin 6 3 3 tam doz igne yaptirdim ama bogazim cok aciyor diye inliyor istahi hic yok dolvenden 4 saat sonra novalgin surup versem olurmu? Cunki novalgin verince gozunun onunu aciliyor nesesi yerine geliyor..

Cevaplar:
Mesajı Yazan: Dr.KadirTugcu
Mesaj Tarihi: 06 Mar 2016 Saat 23:01
Bogazinda; Streptokok oldugundan eminmisiniz?? 
Zira oyle olsa idi, Deposilin6-3-3 yapildiktan 12 saat sonra hicbir sikayetinin kalmamasi gerekirdi.
Novalgin farkli yapida oldugundan, her zaman verilebilir.

Mesaj Tarihi: 07 Mar 2016 Saat 07:29
Sanirim streptokok degil :( ben kizimdan  bulasmis oldugunu dusundugum icin yaptirmistim igneyi onunki igneyle aninda iyilesmisti cunki ama bogazlarinin sekli ayni oglumunki nasil streptokok olmuyorsa ? Gerci kizimda balgam yoktu oglumda balgamda var beraberinde.. simdi fuzuli yete deposilin yaptirdigim icin cocugum bu gribe bagisiklilik kazanamadimi?
hocam bide doktora novalgim veriyorum dedim sakin verme o yasaklandi cok tehlikeli dedi birde bu cikti simdi..
Novalgini kac saatte bir verebilirim?
son olarak bactrim ve deposilin bagirsaktaki yararli bakterileri oldururmu? Tsk..

Mesajı Yazan: Dr.KadirTugcu
Mesaj Tarihi: 07 Mar 2016 Saat 18:53
1- Griplerin amili; Viruslerdir ve Viruslere antibiyotikler etki etmezler..
2- Streptokoklar haric,  butun bakteriler, Penisilinlere direnclidirler...
Bu yuzden, kafayi cok takmayin.
3- Novalgin yasakmi????   Oyleyse, niye atesli cocuklara, hastaneye gider gitmez, serum icinde;
DAMARDAN Novaljin veriyorlarmis... Allahin, geri-zekalisi!!!
4- Dedim ya!!!!!  Butun bakteriler, zaman icinde, Penisilin'e karsi direnc kazanmislardir..
Barsaklarda bulunan, E Coli basilleri, kazandiklari antibiyotik direnclerini, temas yolu ile,
( R-Faktoru transferi ile) diger bakterilere de gecirirler.
 Bactrim; 5 gunden uzun kullanmadiginizda, bir sey olmaz..

Mesaj Tarihi: 07 Mar 2016 Saat 22:57
Degerli zamaninizi ayirip bilgilendirdiginiz icin minnettarim..

Sayfayı Yazdır | Pencereyi Kapat