Sayfayı Yazdır | Pencereyi Kapat

Makatt da çatlak

Nereden Yazdırıldığı: Anne Olunca Anladım
Kategori: Çocuk Sağ. ve Hastalıkları Uzm. Dr. Kadir Tuğcu
Forum Adı: Çocuk Sağ. ve Hastalıkları Uzm. Dr. Kadir Tuğcu
Forum Tanımlaması: (Sorularınız ve cevapları)
URL: http://www.anneoluncaanladim.com/forum/forum_posts.asp?TID=81555
Tarih: 26 Eki 2025 Saat 14:15

Konu: Makatt da çatlak
Mesajı Yazan: Guldenergin
Konu: Makatt da çatlak
Mesaj Tarihi: 06 Ağu 2024 Saat 23:44
Hocam 4 yaş kızım 19 kilo 105 cm..prematüre bebek olarak dünyaya geldi ara ara kabızlık çok yaşadık anne sütü hiç almadı..bir yıldır kabızlık arttı ilaç fln kullanmadık hiç 3 günde bir ve katı kıvamlı kaka yapıyor du en son 3 ay önce dr gittik gaita testinde minimum gaitada kan görülmüştür diye sonuç aldık..ama gaitda yada temizlerken hiç karşılaşmadım sürekli katı kıvamlı kaka olduğu için dr makatta çatlak vardır dedi kan değerlerine kilosuda gayet iyi dedi ve posalı gıda ile bol su içsin dedi fakat hiç bir tedavi uygulamadı posalı gıda ve bol su icmesine rağmen halen katı kıvamlı kaka yapıyor çok ta hareketli bir çocuk bugün ecz arkadaş makatta çatlak için dikkat edin ameliyata kadar gidebilir dedi tedirgin oldum. Drumuz hiç bir tedavi uygulamadı makattda çatlak için ne yapmak lazım ne kullanmalı kakanın yumuşak  kıvamlı olması için neler yapmalı 

Cevaplar:
Mesajı Yazan: Dr.KadirTugcu
Mesaj Tarihi: 07 Ağu 2024 Saat 09:43
Sakın inanmayın!! 
1- Gaitada kan testi yapılacağı zaman; 2 gün öncesinden etli gıdalar kesilir ve meme emenlerde (anne 
memesinden kanama olabilir) meme kesilir.
2- Sakın bu yapılan testteki "kan" varlığına inanmayın. 
3- Popo deliği; esnemeye müsait bir dokudur! Ancak; anormal kalın kaka yapılırsa catlak olur ve bariz
 kanama olur. 

Pirinç, patates, Muz ve Elma vermeyin. Kayısı mürdüm eriği(kurular da olabilir) verin
Yağ ve şeker oranlarını arttırın.

Sayfayı Yazdır | Pencereyi Kapat