Sayfayı Yazdır | Pencereyi Kapat

kulağı kızarmş

Nereden Yazdırıldığı: Anne Olunca Anladım
Kategori: ARŞİV
Forum Adı: Kulak & Burun & Boğaz & Göz
Forum Tanımlaması: Arşiv
URL: http://www.anneoluncaanladim.com/forum/forum_posts.asp?TID=22443
Tarih: 27 Ağu 2025 Saat 20:50

Konu: kulağı kızarmş
Mesajı Yazan: kaymağım
Konu: kulağı kızarmş
Mesaj Tarihi: 28 Şub 2010 Saat 14:11
hocam merhaba
oğlum 17 alık dün öğleden beri ateşi var kulaktan 38,39,5 arası dolven verdim gece sabah doktora gittik kulağında kızarıklık var dedi aferin ve dolven verdi  aferin günde 3sefer tahlil yapmadı ateş hala devam ediyor aferini almadık gecede bir kaç sefer öksürdü başka bir belirti yok napmalıyız hocam ateş devam edermi ilacı almalımıydık

Cevaplar:
Mesaj Tarihi: 28 Şub 2010 Saat 19:33
hocam dolvenin etkisi geçince gene yükseliyo ne yapmalıyız 6saat arayla veriyoruz ilacı

Mesajı Yazan: Dr.KadirTugcu
Mesaj Tarihi: 28 Şub 2010 Saat 20:35
Aferin içinde 160mg. Asetaminofen( Parasetamol yani Calpol ) vardır... Siz aferini "Antibiyotikmi" zannediyorsunuz.??? Grip ise zaten 4-5 gün ateşi olacak... Ateş ile ilgili makalelemi ve eski mailleri okuyun.

Mesaj Tarihi: 01 Mar 2010 Saat 17:28
hocam ateşi 40 a kadar çıkıyor grip belirtilileride yok neden kızarmış olabilir kulağı tahlile gerek var mı hocam ne yapalım
çok saolun hocam

Mesaj Tarihi: 02 Mar 2010 Saat 16:30
Kulak "zarı" nın kızarıklığı, Kulak iltihabı demektir, çocuğun yeri göğü yıkması gerekir... Çocuk rahat ise, kulakta bir şey yok olabilir, başka bir doktora gösterin.

Mesaj Tarihi: 02 Mar 2010 Saat 19:48
hocam 40 derece ateşle doktora gittik doktor orta kulak iltihabı dedi ben kan tahlili yapsakmı diye yine sordum gerek yok iltihabı gördüm tereddütüm yok dedi
novasef iğne 3gün suprax 1ölçek 5 gün ve ateşi çıkarsada dolven ve paranox verdi
iğneden sonra rahatladı biraz arasıra kulağına elliyodu
hocam tedaviye ne dersiniz size sormadan içim rahat etmedi
allah razı olsun hocam saolun

Mesaj Tarihi: 03 Mar 2010 Saat 10:12
Devam, ama birde "İliadin ped. burun damlası"nı 3 gün, günde; 2x2 şer damla her iki burun deliğine damlatırsan daha çabuk iyileşir... Ağızdan ilaç alıyorsa, iğne gerekmezdi...

Mesaj Tarihi: 03 Mar 2010 Saat 13:21
hocam damlayı bugün alıyoruz
günde 2defa her iki burun deliğine 2şer defa demi hocam yanlış anlamış olmayayım
hocam birde
ishal oldu antibiyotiklerden diye düşündüm doğrumudur
hiçbir müdahale etmedim ağızdan sıvı alımı iyi
saolun hocam

Mesaj Tarihi: 03 Mar 2010 Saat 16:22
hocam gene rahatsız ediyorum kusura bakmayın lütfen
ilacı aldık iliadin merck%0.025 burun damlası değilmi
ped.yazmayınca sorayım dedim (pediatrik sanırım)
birde 2yaşın altına kullanılmaz diyo
yanlış ilacmı aldık yoksa

Mesaj Tarihi: 04 Mar 2010 Saat 10:52
Büyüklerinki sprey şeklinde... damla 2x2 şer damla, her iki burun deliğine sadece 3 günü geçmeyin...Antibiyotikler ishal yapar.

Mesaj Tarihi: 09 Mar 2010 Saat 18:50
hocam yine rahatsız ediyorum kusura bakmayın
bugün kontrolümüz vardı dr.iltihap kurumuş ama sağ kulakta sıvı toplanmış dedi genelde iltihaptan sonra olur bu durum dedi kendisi akar dedi ve 3hafta sonra tekrar çağırdı hiç bir ilaç falan vermedi
bu durumu değerlendirirmisiniz kendisi akarmı bu sıvı

Mesaj Tarihi: 09 Mar 2010 Saat 19:08
O sıvı zaten devamlı oluşan ve akan bir sıvı... Orta kulağın iç yüzünü "gözyaşı" gibi nemli tutmaya yarıyor.. Öztaki borusu tıkandığında, içerde birikip zara tazyik yapıyor.. Şikayeti olursa, İliadin damla 3 gün , günde 2x2 şer damla her iki BURUN deliğine damlatın..

Sayfayı Yazdır | Pencereyi Kapat