2(öksürük)
Nereden Yazdırıldığı: Anne Olunca Anladım
Kategori: ARŞİV
Forum Adı: Grip & Soğuk Algınlığı & Öksürük
Forum Tanımlaması: Arşiv
URL: http://www.anneoluncaanladim.com/forum/forum_posts.asp?TID=42866
Tarih: 07 Eki 2025 Saat 17:37
Konu: 2(öksürük)
Mesajı Yazan: Glshbgz
Konu: 2(öksürük)
Mesaj Tarihi: 01 Mar 2014 Saat 16:08
Hocam merhaba
Kızım 3,5 aylık 7900 kg 63,5 boy.(3 ay ölçületi) 2,5 aylıkken ilk gribimizi geçirdik doktorumuz bronşiolit dedi ilaç kullanmadan sizin sayenizde 20 gün gibi bir sürede atlattık çok şükür. Büyük oğlum kreşe gittiği için şimdi ikinci kere hastayız. Bu seferki ilk gün yoğun hspşırık hafif burun akıntısı, ikinci gün yoğun bslgam ve aşırı öksürük. 3 lü tedaviyi yapıyorum hatta ser.fiz 2 saatde bir 10 damladan fazla veriyorum. (Zararı olurmu) yatağının başını yükselttim, sabah akşam sıcak buhar, göğsüne vicks sürüyorum ama öksürük çok fena, gece daha fazla sıkıştırıyor, uyuyamıyorum gece tıkanırda duymam diye. Ateş yok, emmede sıkıntı yok, keyfi iyi. Aşırı öksürük olduğu için başka bir sıkıntısı olabilir mi? 3 lü tedaviye devam mı, başka bir şeye gerek var mı?
Sağlıkla kalın...
|
Cevaplar:
Mesajı Yazan: Dr.KadirTugcu
Mesaj Tarihi: 01 Mar 2014 Saat 20:17
AYNEN devam.. Sakin, o sarlatanlarin veridigi ilaclardan vermeyin.
Kilosu; 7.5 aylik kilosu, acaba yanlismi yazdiniz? Boy 5 aylik boyu.
Serum fiz'in fazlasi zararli olmaz.
|
Mesaj Tarihi: 01 Mar 2014 Saat 20:27
Teşekkürler Hocam. Kilo boyu yanlış yazmadım :) anne sütü alıyor sadece istediği zaman veriyorum. 3700 kg 51 cm doğdu.
|
Mesaj Tarihi: 01 Mar 2014 Saat 20:37
Maasallah, aynen devam edin.
|
Mesaj Tarihi: 01 Mar 2014 Saat 23:50
Hocam çok korkuyorum.şu an nefes alıyor fakat verirken kızarıp zor veriyor ara ara. Ne yapayım.
|
Mesaj Tarihi: 02 Mar 2014 Saat 00:00
Cold-mix i biraz fazla döktüm o yspmış olabilirmi.
|
Mesaj Tarihi: 02 Mar 2014 Saat 00:38
Olabilir, biraz odasini havalandirin.
|
Mesaj Tarihi: 02 Mar 2014 Saat 00:44
Havalandırdım, üzerinide değiştirdim. Şu an normal nefes veriyor. Farklı birşey olmuş olabilir mi Hocam? Hala elim ayağım titriyor.
|
Mesaj Tarihi: 02 Mar 2014 Saat 00:49
Tekrarlarsa ne yapmamı tavsiye edersiniz. Nefes alıp göğsünü şişirip 1-2 sn bekleyip kızarıp pof diye nefesini verdi. Tam bu şekilde oldu
|
Mesaj Tarihi: 02 Mar 2014 Saat 19:12
Griplerde, bazen olur, onemli degildir..
Astimda, hicbir sekilde; rahat nefes VERILEMEZ.... Daima uzun ve sesli nefes verme vardir..
|
|