Sayfayı Yazdır | Pencereyi Kapat

çocuğuma ilişkin sorularım(tonsillit,bademcik)

Nereden Yazdırıldığı: Anne Olunca Anladım
Kategori: ARŞİV
Forum Adı: Kulak & Burun & Boğaz & Göz
Forum Tanımlaması: Arşiv
URL: http://www.anneoluncaanladim.com/forum/forum_posts.asp?TID=21860
Tarih: 04 Ağu 2025 Saat 10:15

Konu: çocuğuma ilişkin sorularım(tonsillit,bademcik)
Mesajı Yazan: tuna77
Konu: çocuğuma ilişkin sorularım(tonsillit,bademcik)
Mesaj Tarihi: 03 Şub 2010 Saat 18:45
hocam oğlum 7 yaşında,2 yaşından beri tonsillit oluyor.iğne iğne mahvoldu çocuk.Penadur yaptırdık penadurun zamanını 1 gün geçirsek yine tonsillit oldu.Yılda 6-7 hatta 8 defa oluyor.geçen ocak 14 te 4 adet iesilin arkasına penos kullandık.İyiydi ama 3 gün önce yine üşüyorum demeye başladı,boğazına baktımki yine bembeyaz amoklavin verdi dr kullandık 3 gün ama dün gece ateşini düşüremedim.Bugün yine götürdük 5 tane forsef iğne verdi.Kıyamıyorum hiç yavruma.Bademciklerini aldırın diyor dr.Sizce ne yapalım.Bademciklerini aldırsak hep faranjit olur diyorlar ne yapacağımı şaşırdım.Ateşlenince tirtir titriyor.Çok korkuyorum havale falan geçirecek diye siz ne derseniz onu yapacağız hocam ne yapalım..

-------------
77

Cevaplar:
Mesajı Yazan: Dr.KadirTugcu
Mesaj Tarihi: 04 Şub 2010 Saat 11:20
1- 7 yaşından sonra havale olmaz.
2- Bu kadar fazla ve kuvvetli antibiyotikler kullandığınızdan, çocuğunuzun vücudundaki bütün yararlı  (probiyotik) bakterileri öldürmüşsünüz, en ufak zararsız bir enfeksiyon bile ateş çıkartır.
3- Bademciklerin alınması hiçbir yarar sağlamayacak.
4- Bütün ilaçları kesin, bir daha ateşi olduğunda "Strep-A" testi yaptırın, boğaz kültürü gibi alınır, 15 dakikada sonuç verir, ancak bu test "pozitif" çıkarsa, "Deposilin 6-3-3 iğnesini yaptırın... Penadur 1 200 000 ile uğraşmayın..

Sayfayı Yazdır | Pencereyi Kapat