Sayfayı Yazdır | Pencereyi Kapat

kulağında tüp varken ağrı

Nereden Yazdırıldığı: Anne Olunca Anladım
Kategori: ARŞİV
Forum Adı: Kulak & Burun & Boğaz & Göz
Forum Tanımlaması: Arşiv
URL: http://www.anneoluncaanladim.com/forum/forum_posts.asp?TID=42263
Tarih: 02 Eki 2025 Saat 08:28

Konu: kulağında tüp varken ağrı
Mesajı Yazan: esra_kocabiyik
Konu: kulağında tüp varken ağrı
Mesaj Tarihi: 25 Oca 2014 Saat 17:08
merhaba hocam
4.5 yaşsındaki oğlum 4 ay önce bizim cahilliğimiz sebebi ile üst üste geçirdiği kulak iltihapları sonrası sağ kulağına tüp takılmıştı.. ayrıca aynı operasyonda geniz eti de alınmıştı.. 

geçen hafta yine hafif bi grip atlattı,sizin tavsiyelerinizle ilaçsız geçirdik.. bugün sağ kualğının ağrıdığını söyledi.. girp sonrası kulak iltihabı olası bi durum ama kulağında tüp varken olması garip geldi.. dr. u 3 ayda bir kontrole çağırmıştı tüp düşerse alalım diye..pts için gidelim dedik.. illiadin sprey sıktım,evde damla olmadığı için.. 

kulakta tüp varken de kulak ta ağrı olması normlami?iltihap olurmu?

pts dr da dikkat etmemiz yada sölememiz gereken bi durum varmı?

Cevaplar:
Mesajı Yazan: Dr.KadirTugcu
Mesaj Tarihi: 25 Oca 2014 Saat 20:35
EGER: Tup tikandi ise, EGER; doktor tupu kulak zarina takamadigi icin, kulak yoluna dikti ise, olabilir...
Sprey kullandiktan sonra, sirt-sutu ve basini, agriyan kulak tarafina cevrili vaziyette yatirin..(3gun) Sonrasinda; Serum fiz ile devam edin.. KBB'ye giderseniz, sonucu yazmadan bir is YAPMAYIN...

Mesaj Tarihi: 25 Oca 2014 Saat 20:56
peki tüp tıkandı ise orda hemen şu işlemi yapalım derlerse... o an size ulaşamıcaz... tıkalı tüpü açmak için bi işlem yapılıyormu? yaptıralımmı? ne işlemlerine karşı dikkatlı olalım...yada ne yapmalarına müsade edelim?

Mesajı Yazan: Dr.KadirTugcu
Mesaj Tarihi: 25 Oca 2014 Saat 21:19
Once: Iliadin ped damlayi kullanin, iyilesmezse, KBB'ye gidin, tup degisecek derlerse, degistirsinler.. Sonucu yazin.

Mesaj Tarihi: 25 Oca 2014 Saat 22:57
3 ayda bir kontrole gelin tüp düşmüşmü bakalım demişledi.4 ay oldu..kontrol için gitcektik zaten..kulağı da ağrımaya başladı tesadüf..pts kontrole gitcektik zaten..tüp atmışmı die

Sayfayı Yazdır | Pencereyi Kapat