Sayfayı Yazdır | Pencereyi Kapat

ateş ve boğaz iltihabı

Nereden Yazdırıldığı: Anne Olunca Anladım
Kategori: ARŞİV
Forum Adı: Ateş
Forum Tanımlaması: Arşiv
URL: http://www.anneoluncaanladim.com/forum/forum_posts.asp?TID=40764
Tarih: 13 Kas 2025 Saat 17:16

Konu: ateş ve boğaz iltihabı
Mesajı Yazan: esra-göktuğ
Konu: ateş ve boğaz iltihabı
Mesaj Tarihi: 02 Kas 2013 Saat 11:01
doktor bey iyi günler oğlum 23 aylık 12 kg ateşi 39 u geçtikten sonra dolven verip doktora götürdük pazartesi günü dolven parol dönüşümlü birde wincef şurup verdi boğazları kızarmış ama ne boğazlarında nede ateşinde bir düzelme olmadı coldmix serumfizyolojik sürekli yapıyorum zorlada olsa bal limon içirmeye çalışıyorum faka sık hastalanıyo gibi geliyo 1.5 yaşına kadar hastalanan bi çocuk değildi fakat bu sıralar boğaz enfeksiyonu sık geçiriyor geçen ay yine bu şikayetle hastanedeydik. akşam 39 u yine geçince tekrar doktora gittik acilde fitil verdiler ve acilde müdahale edildiği için normal çocuk doktoru muayene etmedi prosedürleri öyleymiş bizde başka hastaneye gittik sadece boğazına baktı ve mikrobik olduğunu boğazlarının çok kötü olduğunu söyledi dilde pas yok biraz nefes kokusu var duocid 250 mg iğne aferin calpol dolven dönüşümlü birde fitil verdi benimde kafam çok karıştı çok huysuz ateş ilaç da içse 38 kadar düşüyo ne yapmalıyım bilginize ihtiyacımız var

Cevaplar:
Mesajı Yazan: Dr.KadirTugcu
Mesaj Tarihi: 02 Kas 2013 Saat 19:20
Bu yaslarda; Antibiyotik gerektirecek hastaliklar cok nadirdir, genellikle, bu yaslarda; Gripal enfeksiyonlar daha sik gorulur.
SAKIN :Antibiyotik, hele igne ASLA yaptirmayin. Atesi;4-5 gun surecek. Bu aptallar, yarin "iyilesmedi" diye tekrar giderseniz, hastaneye yatirmaya kalkarlar...
Illede, Antibiyotik verilecek ise, mutlak bir "Kan Sayimi" yaptirin, WBC(lokosit) degeri yuksek cikarsa, o zaman antibiyotige baslarsiniz. Agizdan ilac icebilen bir cocuga antibiyotik ignesi verilmesi; vicdansizliktir...
Benim Grip ile ilgili yazilarimi okuyun.

Sayfayı Yazdır | Pencereyi Kapat