Sayfayı Yazdır | Pencereyi Kapat

lenf şişmesi

Nereden Yazdırıldığı: Anne Olunca Anladım
Kategori: ARŞİV
Forum Adı: Kulak & Burun & Boğaz & Göz
Forum Tanımlaması: Arşiv
URL: http://www.anneoluncaanladim.com/forum/forum_posts.asp?TID=51405
Tarih: 24 Haz 2025 Saat 06:27

Konu: lenf şişmesi
Mesajı Yazan: ayse_melek
Konu: lenf şişmesi
Mesaj Tarihi: 05 Ara 2015 Saat 18:11
hocam oğlum 10 aylık yanağından boynuna doğru şişlik oluştu. doktor tahlil yapıldı usg çekildi. sonuçlkarını göderiyorum. tahlil sdonucunda antibiyotik yazdı. sonuçlarını değerlendirebilirmisiniz. iyi akşamlar.

Cevaplar:
Mesajı Yazan: Dr.KadirTugcu
Mesaj Tarihi: 05 Ara 2015 Saat 19:10
Ne diyeyim....
"Bu kadar cahillik ancak tahsil ile mumkundur!!"
1- WBC ve HGB: Degerleri 10 aylik bir cocuk icin normal sinirdadir.Kan sayiminda kullanilan Referans degerleri "ERISKIN" degerleridir, yasina uygun Referans araliklari kullanilmadigi icin, boyle salakca bir Tahlil sonucu ortaya cikiyor. O laboratuvar, ya cok cahil cocuklardaki farkli yaslardaki kan degerlerini bilmiyor, yada doktorla isbirligi yapan bir SAHTEKAR...
LDH degeride yasina uygun, yuksek filan degil...
   <1 yas : 170-580
   1-9 yas : 150-500
   10-19 yas: 120-300 araligindadir..
Bu laboratuvara, bir haddini bildirin, yoksa pek cok ailenin basini yakacak...
2- Eli ile bile, bir Lenf bezini anlayabilmekten aciz bu doktora ne soylesem azdir.
3- Mevcut Lenf bezleri;1-2 hafta evvel gecirlmis bir Gripal enfeksiyonun sonucudur, atesi bile olmayan bir cocuga Antibiyotik verilmez. O lenf bezleri, yeni enfeksiyon almadiginda, kendiliginden kuculecekler.
Hicbir ilaci kullanmayin.

Mesaj Tarihi: 05 Ara 2015 Saat 19:15

Mesaj Tarihi: 08 Ara 2015 Saat 18:30
Hocam bişey sormak istiyorum bu lenfler ağrı yaparmı oğlum çok huzursuz keyfi yok ne yapabilirim

Mesaj Tarihi: 08 Ara 2015 Saat 18:37
Aniden buyur ve bir gunde, yumurta cesametlerine gelirlerse, agri yaparlar.
O zaman Antibiyotik tedavisi gerekir.

Mesaj Tarihi: 10 Ara 2015 Saat 18:09
Hocam dediğiniz gibi aniden büyüdü dokununca sert bir şekilde duruyo orda antibiyotik gerekli deyince doktorun verdiği antibiyotiği kullanmaya başladım 2 gündür oğlum 10 aylık 9 buçuk kilo agumantin 200 lük kullanmaya başladık uygunmudur başka bişey yapmam gerekirmi çok huysuz çünkü birde ne kadar sürer bu durum

Mesaj Tarihi: 11 Ara 2015 Saat 17:54
Hocam bugün kontrolümüz vardı doktor muayede daha büyümüş gibi dedi tekrar ultrasona gönderdi ultrason sonucu gönderemediğim için yazıyorum sağ üst servikal bölgede yaklaşık 37×17mm boyutunda orta kesimde hipo-anekoik kistik alanlar içeren lobule konturlu nodüler lezyon izlenmiştir (santralinde kistik değişimler gösteren lenfadenit? Boyunda abse formasyonu? Sonuç bu şşekilde hocam siz antibiyotik başlamak gerekiyo deyince çarşamba agumantine başladım bugün doktor iğne takviyesi yapalım dedi 3 tane novasef verdi bunu kullandıktan sonra küçülmezse içinin boşaltılması gerekir dedi hocam size sormadan bişey yapmak istemiyorum cevabınızı bekliyorum şimdiden teşekkür ederim

Mesaj Tarihi: 11 Ara 2015 Saat 18:21
Orjinalini yazan: Dr.KadirTugcu Dr.KadirTugcu Yazdı:

Aniden buyur ve bir gunde, yumurta cesametlerine gelirlerse, agri yaparlar.
O zaman Antibiyotik tedavisi gerekir.

Mesaj Tarihi: 11 Ara 2015 Saat 18:21
Augmentin yeterli olabilir. Eger agizdan, ilac alabiliyorsa, ve sisiligin uzeri sicak ve kizarik degil ise, igne gerekmez..
sisligin uzeri ellediginizde; sicak ise, kizarik ise igneleri vurdurun.

Mesaj Tarihi: 11 Ara 2015 Saat 18:32
Hocam kızarıklık yok sıcak değil sadece baya büyük bir şişlik mevcut o  apsenin bi zararı olurmu çok ağrı yapıyo sanırım sürekli ağlıyo mızıldıyo siz lenflerin birkaç haftada anca düzeleceğini söylüyosunuz sanırım hep bu kadar büyüğün zararı olurmu

Mesaj Tarihi: 11 Ara 2015 Saat 18:53
Henuz ABSE olusmamis.. Olussa idi, uzeri kizarir ve ellediginizde elinize sicak gelirdi.
Tedavi edilenlerde hicbir zarar olmaz.

Mesaj Tarihi: 14 Ara 2015 Saat 17:23
Hocam bugünkü ultrason sonucundada sağ üst servikal bölgede yaklaşık 37×22mm boyutunda orta kesimde hipo-anekoik kistik alanlar içeren lobule konturle nodüler lezyon izlenmiştir (boyunda abse formasyonu?)servikal bölgede reaktif görünümlü lenf nodları mevcuttur hocam bu sonuca göre hastaneye yatırıp tedavi edip içini boşaltalım diyolar ne yapalım hocam üzeri kızarık değil sıcak değil ağızdan ilaç alabiliyo 3 gün novasef yapıldı bi değişiklik olmadı kaç gün sürer hocam bekleyelimmi daha ne derseniz çocuk huzursuz baya 

Mesaj Tarihi: 14 Ara 2015 Saat 18:35
Hemen oyle, 2 gunde, sislik inmez!!
Uzeri kizarmadan, sicaklik olusmadan, acmak dogru degildir...
Sultan Palamut zamaninda; boyle abseler, olgunlassin diye; Kara merhem(Ichtiyol pomat) kullanilirdi.
 Antibiyotiklerin  kullanimi ile, modasi gecti, ama Dunya'da bir tek Turk doktorlarindan hala kullanlar var, aman dikkatli olun.
Rocephin yapildi ise, zaten abse olusamaz. Bosu bosuna yaracaklar.

Mesaj Tarihi: 14 Ara 2015 Saat 18:38
Hocam 11 gün oldu bekleyelimmi daha antibiyotiğe devam edelim mi

Mesaj Tarihi: 14 Ara 2015 Saat 18:48
EGER; sislik kizarmadi ise, uzeri sicak degil ise, agizdan antibiyotige devam edin.
Sislikte artma olmuyorsa, zaten antibiyotik kontrol altina almis demektir.
Acilmasi da gerekmez, acilsa da, bir sey cikmaz, sislik devam eder.

Mesaj Tarihi: 18 Ara 2015 Saat 17:25
Hocam yeniden merhaba biz şişlik geçmeyince üniversite hastanesine yatırdılar 3 gündür ampisilin sulbaktan veriyolar hocam bugün mr çekilecek prof.mr görmeden bişey diyemeyiz diyolar hastaneye yatmadan önce yapılan tahliller şöyle Hb 9,67  BK=16,590  ANS =8,343
PLT=655 üzeri 250 yazıyo ESR-  üre=24
Krea=042  ürikasit=2,8  Glu=87  Na=137 
K=5,08  Cl =104   Ca=9,8  P= 5,5  AST=32
ALT=16  T.bil D.bil=0,10 0,10  prot Alb=6,9  3,97  LDH =341 CRP=1,84 sonuçlar böyle hocam ne yapıcaz şaşırdık birde dünden beri burnu akmaya başladı ve bizi onkoloji bölümüne aldılar 

Mesaj Tarihi: 18 Ara 2015 Saat 19:44
Hocam enfeksiyonada bağlı olabilir başka bişeyede araştırmamız lazım diyolar

Mesaj Tarihi: 18 Ara 2015 Saat 21:34
KACIN.... Niye laf dinlemiyorsunuz???
Bunlarin niyeti kotu... Tabiiki, Lenf bezleri GECIRILMIS enfeksiyonlar sonucu buyur... Lenf bezleri buyudugunde, ZATEN, o enfeksiyon coktan iyilesmistir...
Bunlarin maksadi baska!!! Sizi soyup-sovana cevirecekler, kacin oradan...
Onemli hicbir sey yok..

Mesaj Tarihi: 18 Ara 2015 Saat 21:50
Hocam bu ampisilin sulbactan veriyorlar 3 gündür zarar vermişmidir tahlilleri nasıl onlaruda beğenmediler burdakiler 

Mesaj Tarihi: 19 Ara 2015 Saat 17:10
Hocam dün size msj yazdıktan sonra hemen mr aldılar bizi raporu çıktı biyopsi yapılacak diyolar çocuk cerrahı görecek diyolar pazartesi birde ürik asit çıkmasın diye başka bi ilaç daha vereceklermiş ben raporu istedim vermediler çıkmak istedik hafta sonu doktor yok o görmeden bişey yapamayız diyolar kaldık burda 

Mesaj Tarihi: 19 Ara 2015 Saat 18:20
Hocam bu kitlenin kötü çıkma ihtimali varmı

Mesaj Tarihi: 19 Ara 2015 Saat 18:40
Ben size; KACIN dedim...  Siz dinlemediniz..
Bakin gorun, hicbir sey  yapilmamasi gereken basit bir Lenf bezi size kaca mal olacak...

Mesaj Tarihi: 21 Ara 2015 Saat 14:43
Hocam alamadığım MR sonucunu yazıyorum sağ üst servikalde scm kası anteromedial komşuluğunda 22×16×27mmboyutlu T2 hiperintas T1 hipointens santrali kistik nekrotik görünümde yoğun kontrast tutan lezyon izlendi ayrıca bileteral üst servikal zincirde çapı 12mm ulaşan bir kaç adet LAP izlendi demişler hocam prof bize iyi bir sonuç değil dedi biyopsi önermeye devam ediyo şaşırdık hocam ne yapıcağımızı lütfen yardım edin

Mesaj Tarihi: 22 Ara 2015 Saat 16:42
Mr sonucunu görebildiniz mi hocam kitleyi almamız lazım diyorlar biz istemiyoruz dedik 3 hafta oldu iyileşşeydi çoktan iyileşirdi hiç küçülme yok diyorlar üniversite hastanesinde

Mesaj Tarihi: 02 Oca 2016 Saat 18:54
Kanser degilki!!!!  Enfeksiyon sonucu buyumus, orta kisminda ufak bir ABSE olusmus..
Kendiliginden, 5-6 ayda kaybolur..

Sayfayı Yazdır | Pencereyi Kapat