Sayfayı Yazdır | Pencereyi Kapat

Ortalıkta duran ilaçlar

Nereden Yazdırıldığı: Anne Olunca Anladım
Kategori: Çocuk Sağ. ve Hastalıkları Uzm. Dr. Kadir Tuğcu
Forum Adı: Çocuk Sağ. ve Hastalıkları Uzm. Dr. Kadir Tuğcu
Forum Tanımlaması: (Sorularınız ve cevapları)
URL: http://www.anneoluncaanladim.com/forum/forum_posts.asp?TID=68759
Tarih: 28 Tem 2025 Saat 03:47

Konu: Ortalıkta duran ilaçlar
Mesajı Yazan: Feyza13
Konu: Ortalıkta duran ilaçlar
Mesaj Tarihi: 26 Oca 2021 Saat 09:47
kadir bey misafirliğe gittiğimizde çocuklar mutfakta bayağı bir süre oynadılar kendileri sonradan ben girdiğimde gördüm ulaşabilecekleri yerde açıkta ilaç duruyordu insanlardaki bu benim çocuğum büyüdü nasılsa rahatlığı gerçekten can sıkıyor aşırı canım sıkıldı yani bebeğim iki buçuk yaşında haberimiz yokken ilaçtan falan yuttuysa ne gibi bir belirti verir ilacın ne olduğunu bilmiyorum ama kas gevşetici olabilir emin değilim 

Cevaplar:
Mesajı Yazan: Dr.KadirTugcu
Mesaj Tarihi: 26 Oca 2021 Saat 18:49
Ilaclarin ortada olmasi o kadar muhim degil...
MUHIM olan, cocuklar o ilaclara erisebiliyormu ve o ilac kutularini cocuklar acabiliyormu?? Eger; Amerika'da
 oldugu gibi kapaklar kilitli olup, cocuklar tarafindan acilamiyorsa, veya ilaclar yuksekte ise, onemli degildir.
Kapagi kolay acilan ilaclarin ortada olmasi sakincalidir. 

Mesaj Tarihi: 26 Oca 2021 Saat 20:15
Evet Zaten sorun orada Kadir bey paketinde değildi açıktaydı içmiş olsa belirti verir mi ben bunu öğrenmek istemiştim. Ateşleniyor o yüzden daha çok endişe etmeye başladım. Ateş yapar mı yani bu tarz bişey olsa Allah korusun nereden bileceğim normal hasta mı başka bişey mi

Mesaj Tarihi: 27 Oca 2021 Saat 01:06
2.5 yasinda bir cocugun erisebilecegi yerde mi idiler? 
Her ilac farkli reaksiyon verir. Bu konu ile ilgili kitap: 2241 sayfa.... Hangi birini yazayim?
AMA, kesin olan bir sey var!!! Hicbir ilac, yanlislikla bile alinsa,  ates yukseltmez.. 

Mesaj Tarihi: 29 Oca 2021 Saat 10:22
Kadir bey 2 buçuk yaşında bebeğimin ateşi hala düşmedi bu gece üç gece oldu 39,5 karda duruyir arada biraz düşüyor dün gündüz 11 den gece 12 ye kadar hiç çıkmadı normale dönmüştü bende iyilasti sanmıştım sonra yine yükseldi şimdi de var kafası ve karnı ağrıyor Muş gece kendisi söyledi. Hiçbir ilaç vermedim sizce neyi var . Hiç hali yok ağlıyor sürekli doğru düzgün uyuyamadi 

Mesaj Tarihi: 29 Oca 2021 Saat 16:53
Doktora götürdük Kadir bey Boğaz’ı bayağı kötü dedi kanına da bakalım ona göre iğne veya şurup antibiyotik vericem dedi kan tahlilinde bişey çıkmadı AST is yüksek çıkmış (50) bunun nedeni nedir sizce. Kan değerleri normal ama Boğaz ı kötü durumda antibiyotık şurup yazıyorum dedi ne yapalım dilinde pas yok kötü koku biraz var. 
Bir de sürekli uyuyor çocuk normalde gündüz hiç uyumayan çocuk sürekli olarak uyuyor bugün hiç hali keyfi yok bişey yemek istemiyor karnım ağrıyor diyor sonra az durup uyuyor çok endişeleniyorum ilk defa böyle hastalandı

Mesaj Tarihi: 29 Oca 2021 Saat 17:42
Doktor bey şuan daha bişey vermedim ama deşiğim gibi sürekli uyuyor bir de şimdi ishal gibi kötü kokulu kaka yaptı bağıraaktan ses geldi gözünü açtı sonra altına yapıp uyumaya devam etti ben bezini değiştirdim koyu yeşil renkte kötü kokulu ishal gibi cıvık kaka yapmış ama uyanamıyor gözünü azıcık açıp uyumaya devam ediyor çok korkuyorum neyi var sizce 

Mesaj Tarihi: 29 Oca 2021 Saat 19:04
Belli ki, WBC degeri DUSUK cikmis.. 
Viral bir enfeksiyon. Belki; Covid-19 geciririyor.
Bir uzak ihtimal de; Enfeksiyoz mononukleoz... MONO degeri yuksek cikar. 
Hangi durum olursa olsun sakin antibiyotik vermeyin ve ates dusurmeyin. 

Mesaj Tarihi: 29 Oca 2021 Saat 19:14
Bu şekilde uyuması normal mi yani Kadir bey resmen uyanmıyor başka kimsede de bişey yok ama covid değildir sanırım herkes gayet sağlıklı çünkü. Antibiyotik vermişti kullanmayım o halde. AST değeri neden yüksek Kadir bey ben ilaç meselesinden çok endişe ediyorum sürekli uyuyunca da aklıma gelip duruyor, ilaç zehirlenmesi kaç saat içinde belirti verirdi bu konuda da yardımcı olursanız çok memnun olurum stresten gerçekten mahvoldum. 
Şimdi baktım mono değeri de normal Aralık’ta . Sorun Boğaz enfeksiyonuysa eğer bu kadar uyku yapması karın ve baş ağrısı ishalde başlıyor sanırım normal mi. 
Çok soru oldu ama affınıza sığınıyorum 

Mesaj Tarihi: 30 Oca 2021 Saat 03:07
AST, bir hastalik nedeni ile yukseldiginde; 2000-5000'ler civarinda olur. Bu kadarCIK yukseklikler bir sey
 ifade etmezler. Gripal enfeksiyonlardan sonra bile bu kadar yukselmeler olur. 

Ates mekanizmasini gosteren SEMAyi inceleyin. 
Ates oldugunda, istahsizlik, Uyku artmasi normaldir. 

Mesaj Tarihi: 01 Şub 2021 Saat 12:01
Kadir bey ateşi iki günden faZladır yok fakat hala çok uyuyor bu da normal mi acaba normal değilse ne yapmamı önerirsiniz tekrar götürüyüm mü doktora. Sürekli mızlayıp ağlıyor uyandığında da ya kanepede yatıyor yada benim kucağımda yatıyor hiç uyumayan bi çocuğun bu kadar uyuması çok korkutuyor ateşi de yok dediğim gibi

Mesaj Tarihi: 01 Şub 2021 Saat 15:55
Vaktinizi almayım Kadir bey çocuk biraz düzelmeye başladı her şey için sağolun

Sayfayı Yazdır | Pencereyi Kapat