Sayfayı Yazdır | Pencereyi Kapat

yine öksürük başladı

Nereden Yazdırıldığı: Anne Olunca Anladım
Kategori: Çocuk Sağ. ve Hastalıkları Uzm. Dr. Kadir Tuğcu
Forum Adı: Çocuk Sağ. ve Hastalıkları Uzm. Dr. Kadir Tuğcu
Forum Tanımlaması: (Sorularınız ve cevapları)
URL: http://www.anneoluncaanladim.com/forum/forum_posts.asp?TID=62127
Tarih: 21 Tem 2025 Saat 13:10

Konu: yine öksürük başladı
Mesajı Yazan: anneoluncx
Konu: yine öksürük başladı
Mesaj Tarihi: 05 Oca 2019 Saat 21:28
sayın hocam merhabalar.
geçen cuma günü itibariyle 2 hafta süren gribi ve akabinde gelişen kulak problemini sizin yöntemlerinizle atlattık çok şükür minnettarız. geçen cumadan bu yana gayet iyiydik.hatta dün kbb kontrolünde (verdikleri hiçbir ilacı kullanmadığımı söylemedim tabi)kulak gayet iyi sadece geniz akıntısı var alerjik olabilir dedi. ancak dün gece itibariyle seyrek olan kuru öksürüğümüz çok arttı hatta sabaha karşı 5 gibi uykudan uyandırdı ve öksürükten uyuyamadı.bazen öksürkten sonra kusar gibi oluyor ve veyaz yapışkan balgam çıkarıyor.hapşırık da var gözleri de kızarık.ben sabah ballı limon verdim burun açık olduğu için başka bişey yapmadım. ancak  1 saat kadar önce yine sağ kulağının ağrıdığını söyledi. çok ağrıyor dediği için dolven verdim ve iliadin başladım 3 gün kullanacağım.daha dün kbb iyi demişti ben de anlamadım ne oldu.ateş yok ama çok halsiz.sayın sizin öksürükle ilgili tablonuzu incelediğimde alerji gibi geldi bana sizce yine bir grip mi ya da başka bir durum mu. ballı limon ve iliadin dışında yapmam gereken bişey var mı? değerli cevabınız için çok teşekkür ederim.

Cevaplar:
Mesaj Tarihi: 05 Oca 2019 Saat 22:44
oğlum 7 yaşında 1.sınıf öğrencisi

Mesajı Yazan: Dr.KadirTugcu
Mesaj Tarihi: 06 Oca 2019 Saat 03:36
KBB nin ne dedigine BOS VERIN!! Gribin, Ikinci yarisindasiniz.
Sadece; benim Grip icin anlattiklarimi uygulayin, kulak agrisi OLURSA: 3 gun Iliadin damla kullanin.

Mesaj Tarihi: 06 Oca 2019 Saat 18:33
Teşekkür ederim hocam kulak ağrısı tekrarlamadı ama iliadini 3 güne tamamlayacağım dün geve yine çok öksürdü ancak sabahtan beri biraz seyreldi(5dk da bir ortalama) ama balgamlıya döndü gözünden yaş geliyor ciğeri sökülüyor sanki su gibi burun akıntısı da başladı sanki gribin başına döndük😔. Bal limon sabah akşam veriyorum arttırayım mı sayısını başka tavsiyeleriniz var mı ? Teşekkür ederim değerli cevabınız için🙏🏻

Mesaj Tarihi: 07 Oca 2019 Saat 03:34
Hocam oğlum 22 de uyudu bu saate kadar en az 10 kez öksürükten uyandı balgam dolmuş sanki her yeri ciğerleri kopacak gibi öksürüyor. bir gün önceye kadar kuru öksürüktü grip için söylediklerinizi yaptım yapıyorum çok çaresiz kaldım gecenin bu vaktinde. Başka ne yapabilirim.Gribin 2. Yarısındasınız demiştiniz bu durum normal mi acaba

Mesaj Tarihi: 07 Oca 2019 Saat 04:04
Biraz OKUSANIZ...  Bu tip Gripler, 2-3 hafta surerler. Sicak su buhari uygulayin. 
LUTFEN biraz okuyun. 

Mesaj Tarihi: 07 Oca 2019 Saat 09:23
Hocam İnanın yeni üye olmama rağmen nerdeyse bütün makalelerinizi ve maillerinizi okudum her gün verdiğiniz cevapları takip ediyorum oğlumun gribi zaten 15 Aralık’ta başlayıp 1 Ocağa kadar sürmüştü hatta astım teşhisi olan oğlumun tüm habaları kesmeme rağmen ilaçsız ilk defa bir hastalığı 2 haftada geçti diye sevinmiş size dualar etmiştim hatta kulak ağrısı da olmuştu. 1 Ocak’tan 5 ocağa kadar gayet iyiydi Tek tük öksürük kalmıştı. Tekrar bunkadar kötü olması beni endişelendirdi İnan’ın sabaha kadar uyumadık. Endişe etmemin sebebi zaten Ekim de aynı şekilde hastalandığında 1 ay sürmüştü 4 gün sonra tekrar başlayıp yine biray sürmüştü 5 gün sonra tekrar başladığında ilaç ve havasız 2 haftada geçmişti yine 5 gün sonrası aynı şikayetler olunca bu kadar sık ve uzun hastalık süresi normal mı? Geçen sene de böyleydi bu yüzden doktora gittiğimizde astım teşhisi aldık.

Mesaj Tarihi: 07 Oca 2019 Saat 17:57
sayın hocam acil yardımınıza ihtiyacım var.tek güvendiğim sizsiniz.size sormadan bişey yapmak istemiyorum.öksürüğü çok şiddetli olup oğlumu halsiz bıraktığı için aile hekimimize gittik 1 saat önce ciğerlerini dinledi ve çok fazla hırıltısı olduğunu astım atağının başladığını söyledi. 3 haftadır hava vermediğimi söylediğimde kafama göre böyle bişey yapamayacağımı hemen havaları vermemi eğer ateş çıkmadan kurtarırsam dua etmemi  ateş çıkarsa enfekte olmuş demek olduğunu ve antibiyotik gerekeceğini söyledi.3 gündür grip için tüm önerilerinizi uyguluyorum ancak öksürüğünde hiç değişiklik yok.  ne yapayım ben şimdi? ateş çıkarsa sizin savaşmasından yana olduğunuzu biliyorum ancak biz de rolandik epilepsi olduğundan ateşten korkuyorum nöbeti tetikler demişlerdi. ateş kaça kadar çıkarsa ve nasıl müdahale etmeliyim.birde siz hep astımda sıkıntılı nefes verme vardır diyorsunuz hep 2 gecedir hep uzun ve inleyerek nefes veriyor. weezing sesi yok.genel hali çok halsiz ve gözleri kızarmış.

Mesaj Tarihi: 07 Oca 2019 Saat 17:58
sayın hocam acil yardımınıza ihtiyacım var.tek güvendiğim sizsiniz.size sormadan bişey yapmak istemiyorum.öksürüğü çok şiddetli olup oğlumu halsiz bıraktığı için aile hekimimize gittik 1 saat önce ciğerlerini dinledi ve çok fazla hırıltısı olduğunu astım atağının başladığını söyledi. 3 haftadır hava vermediğimi söylediğimde kafama göre böyle bişey yapamayacağımı hemen havaları vermemi eğer ateş çıkmadan kurtarırsam dua etmemi  ateş çıkarsa enfekte olmuş demek olduğunu ve antibiyotik gerekeceğini söyledi.3 gündür grip için tüm önerilerinizi uyguluyorum ancak öksürüğünde hiç değişiklik yok.  ne yapayım ben şimdi? ateş çıkarsa sizin savaşmasından yana olduğunuzu biliyorum ancak ateş kaça kadar çıkarsa ve nasıl müdahale etmeliyim.birde siz hep astımda sıkıntılı nefes verme vardır diyorsunuz hep 2 gecedir hep uzun ve inleyerek nefes veriyor. weezing sesi yok.genel hali çok halsiz ve gözleri kızarmış.

Mesaj Tarihi: 07 Oca 2019 Saat 20:09
Bayiliyorum, Turkiye'nin bu sahtekarlarina!!!
Ne demis??
 ".. aile hekimimize gittik 1 saat önce ciğerlerini dinledi ve çok fazla hırıltısı olduğunu astım atağının başladığını 
söyledi….. "
SALAK; daha Astim teshis etmekten haberi yok... SAKIN bu Tipik Turk sahtekarlarina inanmayin. 
Astim ile hic alakasi yok.. 
Atesden korkmaniza da gerek yok, Ilac almiyormu??? 
Tipik bir GRIP seyri.. 2-3 hafta surecek, eski mailleri okuyun.. 

Mesaj Tarihi: 07 Oca 2019 Saat 21:10
Hocam sağolun zaman ayırıp cevap verdiğiniz için iyi ki varsınız   içimi rahatlattınız . Sanırım 2 yıldır astım tanısıyla tedavi gördüğümüzü bildiği için atak dedi. 
Hocam Ekim ayı başından beri bu 4. Gribimiz 3,5 aydır hasta olmadan geçen gün toplasanız 2 hafta anca olmuştur. Geçen sene de hep böyleydi. Bu durum normal mi. Bir de bu sefer burun akıntısı Yok tıkanıklık yok ama burundan nefes zor alıyor gibi burun deliklerini sonuna kadar açıyor ve tıslayarak veriyor bu da grip ten mi ?
Teşekkür ederim cevabınız için sayın hocam

Mesaj Tarihi: 07 Oca 2019 Saat 22:39
hocam affınıza sığınarak birşey daha eklemek istiyorum. oğlum 1.sınıf öğrencisi bu durumda okula gitmesinde sakınca var mı(sınıfın yarısı öksürüyor)
bide 27 aralıkta 1.sınıflara difteri -boğmaca- tetaanoz kızamık- kızamıkçık -kabakulak aşısı yapıldı ancak birgün öncesi oğluma ppd testi yapıldığı için yalancı negatiflik olur diye aşı yapılmadı .ppd 7mm çıktı sorun yok denildi ancak bu aşıları 3 hafta sonra yaptırın dediler . şuan ki gribinde bu durumların etkisi var mıdır?

Mesaj Tarihi: 08 Oca 2019 Saat 02:59
Eninde sonunda, bulundugu ortamin mikroplarina karsi bu sekil hastaliklar gecirerek, bagisikligini olusturacak..
Atesinin dustugu gunun ertesi okula gonderin. 
Bunlar CIDDEN, cok cahiller.. 
Verem hastaligi, BCG Asisi ve PPD, "Hucresel bagisiklik" ile calisir.. ANTIKOR OLUSMAZ..
Diger butun hastaliklar; "Humoral bagisiklik" ile calisirlar… Bu yuzden bu hastaliklarin asilari; YA ayni gun,
YA DA, en az 1 ay aralar ile yapilir. 
Hele PPD ile KKK asisinin hic bir alakasi yoktur. Ayni sekilde, BCG asisi ile diger asilar arasinda da, bir ay ara
olmasi HIC  GEREKMEZ...  

Turkiye'deki Saglik sistemlerine ASLA guvenmeyin.. 
KKK asisini da, atessiz oldugu bir gun yaptirin. Yoksa, Gribin keyfini beklerseniz, COK BEKLERSINIZ.. 

Mesaj Tarihi: 08 Oca 2019 Saat 07:40
Hocam çok teşekkür iyi ki varsınız.çok şükür grip başladığından beri ateşi hiç çıkmadı balgamlı öksürükte bu gün sabaha karşı seyreldi. Hırıltılı nefes başladı . Ozaman okula gidebilir ve aşılarını da yaptırabilirim anladığım kadarıyla.

Mesaj Tarihi: 08 Oca 2019 Saat 08:10
Bakin; gerek oksuruk, gerek balgam ifrazati, sizin dostunuz… Mikroplarla mucadele bu sekilde oluyor.. 
Sanki hala 19.Asirda imisiz gibi, Turk doktorlari hastalik arazlarini gidermeye ugrasiyorlar.. Bunlar tamamen
goz boyamak icin yapilan; "Mumbo-Jumbo" tedavilerdir. 
Ishali kesmek, oksurugu kesmek, akintiyi kesmek, Ates dusurmek, daima vucudun savunmasini kiran ve
 hastaligin uzamasina sebep olan, eski usul tedavilerdir. Bunlarin sagladigi SAHTE  iyilik hallerine aldanmayin..
Bunun en guzel ornegi: "Sahtekarligin 3 Safhasi" tedavilerdir. 
Turkiye'de doktorlar, tamamen ilac firmalarinin kolesi durumundadirlar. Uc kurusluk iki tukenmez kalem
 ugruna sizlere cuvallar dolusu ilac yazarlar. 

Okula da gidebilir, asilarini da olabilir.. 

Mesaj Tarihi: 08 Oca 2019 Saat 10:42
hocam bu foruma bir arkadaşım sayesinde 20 aralıkta üye oldum. bu kısa sürede maillerinizden ve makalalerinizden o kadar şey öğrendim ve sahtekarlar yüzünden çocuğuma yüklediğim antibiyotik v hava ve ilaçlara o kadar üzüldüm ki anlatamam.keşke yakında olsanız sadece size muayeneye getirebilsek. ama zararın neresinden dönersek kardır inşallah hergün sizin yazdıklarınızı okuyorum mutlaka.artık saadece sizin yöntemleriniz başkada bişey yok. bir hastanıza biz yanlış tedavilerle kortizonlar kullanan ve sık hastalanıp hastalığı için uzun süren birinci sınıf öğrencisi bir hasta için bu sene bu hastalıkların son evresindesiniz seneye bunları yaşamayacaksınız zaten ama tabi benim yöntemlerimi uygulayıp kortizon kullanmasaydınız yazmıştınız .biz de kullandık iki yıldır hocam astım diye hem kortizon hem bir sürü gereksiz antibiyotikler.şuan sizi bulduğumdan beri hepsini kestim ama geç kaldım mı sizce toparlayabilir miyiz. bir de dün gece 5 ten beri hiç öksürmemişti az önce arka arkaya 1 dk boyunca balgamlı öksürdü ve öksürük sonrası gözünden yaşlar akarak göğsünü tutup nefesim yetmiyor sanki dedi çok zorlandı . normalde burnu tıkalı değil ve akmıyor ancak öksürük sonrası silince beyazla birlikte yeşil koyu akıntı çıktı. bu gribin sonuna geldiğimi mi gösteriyor hocam

Mesaj Tarihi: 08 Oca 2019 Saat 19:33
Gribin sonuna gelmissiniz.. Ilave bir sey yapmayin, sadece gerekirse, sicak su buhari uygulayin. 

Mesaj Tarihi: 09 Oca 2019 Saat 15:44
merhabalar değerli hocam sayenizde daha iyiyiz çok şükür. dün gece hiç öksürmedi. gün içinde kütür kütür balgamlı öksürük ve öksürük sonrası burnunu temzilediğinde yeşil bir akıntısı (burun akıntısı hiç olmadı sadece çoğu zaman tıkalı)ve yoğun bir hırıltısı var. gribin sonuna çok yaklaştık inşallah.
kısa zamanda sizden çok şey öğrendim ve bir kaç konuda daha fikrinizi öğrenmek için sorularım olacak izninizle;

*2 yıl önce bronşit sonrası kontrolde(aralık 2016) kalpte ritm bozukluğu olduğu için kardiyologa sevk edilmiştik. kontrolde kalpte yapısal bir bozukluk olmadığı söylenmiş kaçak atışlara bakmak içi 24 saatlik holter takılmış sonucunda kaçak atışların tehlikel, sayı sınırını aşmadığı 3 ay sonra tekrar holter takıp duruma göre ilaç kullanıp kullanmayacağımıza karar vereceğini söylenmişti. 3 ay sonra enfeksiyonlu olduğu için takmamış 20 gün ilaçsız ve enfeksiyonsuz bir süre geçtikten sonra takacağını söylemişti. biz o süreyi yakaladığımızda da bulunduğumuz ilden çocuk kardiyologu gitmişti. geçen yıl çocuk doktorumuz hep kontrollerde aritmi duydu ama çok ciddi bişey olduğunu düşünmüyorum dedi. bu sene ise pek aritmisi yok dedi. bir şikayeti olmayınca bizde kurcalamadık açıkçası.ama yine de tedirginim bir yandan siz ne önerirsiniz bu konuda ne yapmalıyız?

*oğlum çölyak olduğu için diyabete de yatkınlığının olduğu ve şeker içeren şeyleri çok tüketmemesi gerektiği söylenmişti. önceki gribimizde 2 hafta şu an da bir haftadır ballı limon veriyorum sabah akşam bunun diyabet riski açısından etkisi olur mu?

* 4 aralıkta yapılan tahlilde d vitamini 20.3çıkmış ve bize devit3 günde 4 damla verilmişti. maillerinizden okuduğum kadarıyla siz ampul öneriyorsunuz bizde kullanalım mı? miktarı nasıl olsun?
 uzun oldu hakkınızı helal edin.ama sizin düşünceleriniz çok önemli bizim için çok teşekkür ederim simdiden.

Mesaj Tarihi: 09 Oca 2019 Saat 19:55
1- Nasil olurda Turk doktorlarinin; "Bronsit" teshisine inanirsiniz ki??? Atesli hastaliklar ve Bilhassa solunum yolu hastaliklarinda, ritm bozuklugu gecici olarak olabilir. 
Ciddi olanlarinda, sahis bu  kalp atimlarini hissedebilir. 
2- Nasil olur da, Turk doktorlarinin "Coliak" teshisini inanirsiniz?? Diyetini bozup bir kontrol edin bakalim, 
ishal ve Karin agrilari olacakmi??? Ne diyabeti, Allahaskina!! 
3- D vitamini seviyesi son derecede dusuk. (Her Turk vatandasinda oldugu gibi)..  1 ay ara ile iki ampul
 Dvit3 icirin, Nisan ayinda, tekrar D vitamini seviyesine baktirip, bana yazin. Damlalarla hayatta arayi
 kapatamazsiniz..Turk doktorlari; D vitamini eksikligini tedavi etmesini bilmezler. 

Mesaj Tarihi: 09 Oca 2019 Saat 21:19
Çok teşekkür ederim hocam İnan cevaplarınız benim için çok değerli. Hemen yarın devit3 ampul alıyorum.

Hocam çölyak teşhisi Ağustos 2013 TE tüm kan değerlerinin pozitif çıkması ve ince bağırsak biyopsisi ( total villüs atrofobi yazıyordu) sonucu konuldu. Teşhis konulduğunda oğlum Afrikalı çocuklar gibiydi diyete başladıktan sonra hızla toparladı. Teşhisten bu yana çok sıkı diyet yaptık hiç bozmadık tahlillerde hep negatif çıktı. Şuan 7 yaş 122cm 22 kg.
Bir kez yanlışlıkla glutenli yediğinde safra çıkarana kadar kustu. Başka da hiç bozmadık. 1 ay bozup tekrar endoskopi mi yaptıralım hocam?

Bronşit teşhisini de akciğer grafisine göre koymuşlardı. Tabi biz o zaman sizden habersizdik inandık malesef ve ozaman başladı kortizonllar.

Mesaj Tarihi: 10 Oca 2019 Saat 01:24
Iyilestikten sonra, denediniz ve cocukta reaksiyon yapti ise, teshis kesindir, kurcalamayin, aynen devam 
edin. 

Astim ve Brosit'in Rontgen bulgusu YOKTUR... 

Sayfayı Yazdır | Pencereyi Kapat