Sayfayı Yazdır | Pencereyi Kapat

RÜZGAR FOBİSİ

Nereden Yazdırıldığı: Anne Olunca Anladım
Kategori: ARŞİV
Forum Adı: Uzman Pedagog Nilçin Doyran Bengisu
Forum Tanımlaması: (ARŞİV) Sorularınız ve cevapları... (ARŞİV)
URL: http://www.anneoluncaanladim.com/forum/forum_posts.asp?TID=30871
Tarih: 11 Eyl 2025 Saat 21:57

Konu: RÜZGAR FOBİSİ
Mesajı Yazan: elcinim
Konu: RÜZGAR FOBİSİ
Mesaj Tarihi: 20 Haz 2011 Saat 17:18

merhabalar Nilçin hn ;

hemen konuya gireyim kızım 4 yaşında ve aşırı derecede rüzgardan korkuyo bebekken rüzgar da nefesini tıkıyodu bu genel bişey bebek refleksi dıye üstünde durmadım ama 2 yıldır sokağa çıkamıyoruz artık aşırı derece de korkuyo ağlıyo çığlık çığlığa.hemen eve gitmek istiyo kapı pencere açtırtmıyo balkonda bahçede ne varsa eşyalarımızı içeri alalım dıye ağlıyo.kendı içerde olması yetmiyo bizleride dışarı salmıyo..bugun ist rüzgarlı günlerdir istediği oyun parkına götürücektim planladığımız gibi gezicektik ama şansına rüzgar olunca her şeyden vazgeçti ve evde oturduk..çok sevdiği şeylerden bile vazgeçiyo.defalarca anlattım hatta rüzgarda oyunlar keşfettim eğlensin de alışsın dıye ama bıraz kanar gibi oluyo sonra yıne aynı hırçınlık ve ağlamalar...ben kızıma nasıl yardımcı olabilirim ya da dışardan bir yardım mı almamız gerekiyo...

ilginize şimdiden çok teşekkür ederim..
saygılar..

Cevaplar:
Mesajı Yazan: Nilçin DoyranBengisu
Mesaj Tarihi: 20 Haz 2011 Saat 21:55
Merhabalar,
Benim uzmanlık alanım değil fakat rüzgar fobisi için bir çocuk psikiyatristi ile ya da psikologla görüşmenizi acil olarak tavsiye ederim. Bu sorun tek başınıza sizin halledebileceğiniz bir sorun değil. Sevgiler

Mesajı Yazan: elcinim
Mesaj Tarihi: 21 Haz 2011 Saat 15:01
çok teşekkür ederim hemen bir dr araştırmaya başlıyacağım...

saygılar...

Sayfayı Yazdır | Pencereyi Kapat