Sayfayı Yazdır | Pencereyi Kapat

vitamin

Nereden Yazdırıldığı: Anne Olunca Anladım
Kategori: ARŞİV
Forum Adı: İlaçlar
Forum Tanımlaması: Arşiv
URL: http://www.anneoluncaanladim.com/forum/forum_posts.asp?TID=19810
Tarih: 25 Haz 2025 Saat 13:04

Konu: vitamin
Mesajı Yazan: hozel41
Konu: vitamin
Mesaj Tarihi: 18 Ağu 2008 Saat 11:28

Kadir Bey öncelikle aramıza hoşgeldiniz.

Benim kızım 11 aylık. Kilosu 10.600 gr, boyu 75 cm. Ama iki aydır hiç kilo almadı. Doktorumuz vitamin önerdi. Sizce vitamin vermem doğru olurmu?
Birde bir arkadaşımıza iştahının azalması ile ilgili, çok su içiyorsa sorun burdadır demişsiniz. Çok su içmesi zararlımı? Benim kızımda çok su içiyor. 1 yaşından önce süt vermek doğrumu? Benim kızım emiyor halen.

Cevaplar:
Mesajı Yazan: Dr.KadirTugcu
Mesaj Tarihi: 18 Ağu 2008 Saat 12:35
Sizin kızınız boy ve kilo olarak yaşının önünde. Alt sınır72cm. , 8.9kg.Bazen bebekler hızlı büyümenin ardından iştahsız bir devreye girerler, bu mekanizma bebekleri şişmanlıktan korur.
Böyle durumlarda iştah için vitamin vermek, eski doktorların konuşmaktansa lafı kısa kesme gayreti idi, şimdi biraz moda oldu.
Su içmek iştahı kapatmaz, su içince süte yer kalmaz ve çocuk süt içmez demek istendi.Biraz açık anlatamamışım demekki. Tabiiki su içmesi zararlı değil ama , sütün yerini almasın.
Süt ama işlem görmüş(pastörize veya UHT) süt 4.-6. aylardan sonra verilebilir.1982 den beri hiçbir hastama 6. ayından sonra mama vermedim, hiçbirinde de bir şey olmadı. Zaten fakir-fukara ne yapıyor zannediyorsunuz? Mamacıların gazına fazla gelmeyin.Anne memesi ideal beslenme Starve kesmek için belirli bir yaş yok.

Sayfayı Yazdır | Pencereyi Kapat