Sayfayı Yazdır | Pencereyi Kapat

3 aylık uykusu ve öksürük

Nereden Yazdırıldığı: Anne Olunca Anladım
Kategori: ARŞİV
Forum Adı: Grip & Soğuk Algınlığı & Öksürük
Forum Tanımlaması: Arşiv
URL: http://www.anneoluncaanladim.com/forum/forum_posts.asp?TID=34773
Tarih: 07 Eki 2025 Saat 19:33

Konu: 3 aylık uykusu ve öksürük
Mesajı Yazan: Kardelensel
Konu: 3 aylık uykusu ve öksürük
Mesaj Tarihi: 05 Haz 2012 Saat 14:55
Hocam öncelikle kızımı gereksiz ilaçlardan kurtardığınız için ne kadar teşekkür etsem azdır size.

Benim kızım 1 hafta sonra 3 ayını bitirecek. 3 gecedir akşam 9-10 arası yatıyor. sabah 5,30 gibi uyanıyor.
3820 51 cm doğdu. 2 aylık kontrolünde kilosu 6300 dü.  Boyu 63 cm.

Hocam gece emzirmeli miyim uykusunun arasında. Gece bu kadar uyuduğu için gündüz uykusu da pek yok. Gündüz hemen hemen 3-3,5 saatte bir emziriyorum.

Bu kadar uyması bi sorun mu? Gece kaç saatte emzirmeliyim?
Değerli cevaplarınız için şimdiden çok teşekkür ederim hocam.

Cevaplar:
Mesaj Tarihi: 05 Haz 2012 Saat 20:33
Hocam birde bebeğim akşamdan beri öksürüyor. Hapşuruyor. Boğazı da hırıltılı. Coldmix i yatağına bi kaç damla damlatıcam. Bi de deniz suyuyla burnunu hergün açıyorum zaten.
Ateşi yok. Koltuk altından ölçüyorum. Kaça çıkarsa doktora götürmeliyim ya da müdahale etmeliyim.
Ya da ben ne yapayım hocam? Eşim hastaneye götürelim dedi ama ben sizi bildiğim için götürmedim. Umarım ilerlemez.

Mesajı Yazan: Dr.KadirTugcu
Mesaj Tarihi: 06 Haz 2012 Saat 04:33
1- Gece acikip uyanmiyorsa, gece emzirmenize gerek yok. Iyi kilo aldigi surece, uyandirmayin.
2- ColdMix; 2 damla. Burun deliklerine 10'ar damla Serum fiz. damlatin. Uyanikken 4 saatte bir.

Mesaj Tarihi: 06 Haz 2012 Saat 07:12
Çok teşekkür ederim hocam.
Burun tıkanıklığı iyice arttı. Öksürüyor ve çok hırıltılı boğazı :(
Hocam ateşi çıkar mı? Çıkarsa ne yapayım?

Mesajı Yazan: Dr.KadirTugcu
Mesaj Tarihi: 06 Haz 2012 Saat 08:03
Zararli olabilen, ates degil, atesi cikaran hastalik olabilir. Mesela "Menenjit". Ama bu asirda hem tedavisi olabildigi gibi, nerede ise 30 seneden beri karma asilarla birlikte yapilan; ActHIB asisi sayesinde artik gorulmuyor. Gorulenler de; "viral menenjitler" olup, onlarinda tedavisi yok, genellikle kendiliginden iyilesiyorlar. Atesi cikarsa, bekleyin, ancak cocuk rahatsizlik hissederse ates dusurucunuzu verin. Mutlaka benim "Ates ve Tedavisi" makalemi okuyun.  Burun tikanikligi icinde, Serum fiz, ColdMix, oksururse, Limonlu bal kullanin.

Sayfayı Yazdır | Pencereyi Kapat