bademcik buyuklugu
Nereden Yazdırıldığı: Anne Olunca Anladım
Kategori: ARŞİV
Forum Adı: Kulak & Burun & Boğaz & Göz
Forum Tanımlaması: Arşiv
URL: http://www.anneoluncaanladim.com/forum/forum_posts.asp?TID=42518
Tarih: 22 Kas 2025 Saat 00:20
Konu: bademcik buyuklugu
Mesajı Yazan: spancm
Konu: bademcik buyuklugu
Mesaj Tarihi: 08 Şub 2014 Saat 13:15
|
Hocam yine ben...sizi tanimadan once ne yapiyor musuz bilmem..her seyi sorar olduk..3 yasinda ki ikiz ogullarimi artik biliyorsunuz..bir tanesin de dikkatimi ceken bir sey var..sag bademcigi soldakinin neredeyse uc kati buyuklugunde...krese basladiklarindan beri bu yil hep hasta olduklarindan dolayi enfeksiyona baglidir duzelir diye dusunmustum ama yok hep ayni kocaman duruyor orda...sikayetimiz de yok ama sorun teskil etmesinden korktum.
|
Cevaplar:
Mesajı Yazan: Dr.KadirTugcu
Mesaj Tarihi: 08 Şub 2014 Saat 19:07
Bademcikler, birer "LENF BEZI" olup, enfeksiyonlar sonucunda, her lenf bezi gibi buyurler.. Bademcikler gecirilen her Enfeksiyona karsi "Bagisiklik maddeleri" uretirler.. Tabii, her ateslendiginde; zirt-pirt antibiyotik kullananlarda, bu antikorlar gelisemedigi icin, bademciklerin kuculmeleride cok uzun zaman alir..
Antikorlar gelistikten sonra, mikrop geldiginde, bu antikorlar mucadele ederler ve sizler cocukta hicbir seyi farketmezsiniz... Bu sayede, daha az calisan Lenf bezleri de zamanla kuculurler... HER ATESLENDIGINDE: Antibiyotik kullananlarda kuculmezler.
|
Mesaj Tarihi: 08 Şub 2014 Saat 21:04
|
Hocam dogdugundan beri toplam uc kez antibiyotik kullandik onda da sizin sayenizde bakteriyel enfeksiyon oldugundan emin olduktan sonraydi.hep ilacsiz geciriyoruz biz hastaliklarimizi.yaklasik bir yasindan beri bademcik bu durumda.bir de neden ikisi de degil de biri buyuk acaba?
|
Mesajı Yazan: Dr.KadirTugcu
Mesaj Tarihi: 08 Şub 2014 Saat 23:37
|
Bazi virusler, bu sekilde tek tarafli Lenf bezi buyumesi yaparlar.. Takmayin kafaniza, ikide birde de bogazina bakmayin.
|
Mesaj Tarihi: 09 Şub 2014 Saat 00:03
|
Tamam hocam yine icimi rahatlattiniz cok sagolun...
|
|