Sayfayı Yazdır | Pencereyi Kapat

zymaflour

Nereden Yazdırıldığı: Anne Olunca Anladım
Kategori: ARŞİV
Forum Adı: İlaçlar
Forum Tanımlaması: Arşiv
URL: http://www.anneoluncaanladim.com/forum/forum_posts.asp?TID=39869
Tarih: 20 Haz 2025 Saat 15:27

Konu: zymaflour
Mesajı Yazan: maritza
Konu: zymaflour
Mesaj Tarihi: 15 Ağu 2013 Saat 12:15
hocam merhaba,

kızım 21 aylık...maalesef daha önce fluor tableti kullanımı ile ilgili bir bilgim olmadığı için kızıma bu zamana kadar zymaflour vermedik.çocuk doktorumuz da bu konuda herhangi bir uyarı yapmadı.sadece benim kendi diş doktorum 2.5 yaşında bir kaplaam yapacagım dedi ama sizin bu konudaki fikrinizi biliyorum:)16 tane dişimiz var,herhangi bir çürüğümüz yok Allaha şükür,şeker yemiyoruz,sadece arada dondurma.

size sorulan tüm soruları ve cevaplarınızı okudum,ciddi karşıt görüşler olduğunu biliyorum.eşimle de paylaştım.

ilacı kullanmaya başlayacağım,eğer gerekmese idi SİZ önermezdiniz.size güvenimiz tam..gerekmedikçe ilaç vermeyen siz "ALIN" diyorsanız alacağız.

danışmak istediğim şu;bu ilaç kullanımında zehirlenme,diş lekeleri vesaire gibi komplikasyonların yüksek dozlarda alınırsa olacağını zaten defalarca yazmışsınız.

merak ettiğim sonuçta bu bir ilaç ve UZUNN süreli kullanılması gerekiyor...sizin tavsiye ettiğiniz dozda alındığında faydasının yanında uzun vadede "önemsiz de olsa" herhangi bir yan etkisi söz konusu mu?

henüz çiğneyeceğini düşünmediğim için az suda eritip vermeyi planlıyorum..akşam yemeğinden sonra ,yatmasına 1-1.5 saat kala versme uygun mu?emerek uyuduğu için araya zaman koymak istiyorum.gündüz çalışıyorum,bakızıya da verdirtmek istemem,kendim vermek istiyorum.

varlığınıza şükrediyoruz.

-------------
m.

Cevaplar:
Mesajı Yazan: Dr.KadirTugcu
Mesaj Tarihi: 15 Ağu 2013 Saat 23:38
Benim onerdigim dozlarda hicbir yan etkisi az bile olsa YOK... Bu bayram gittigim Cek Cumhuruyeti'nin bile icme sularina Fluor ilave edilmesine basladiklarini ogrendim...Bu konu; dunyadaki discilerin kabusu olup, musterileri azalacagi icin devamli aleyhte yazilar yazmaktadirlar.Ama korkmanin ecele bir faydasi yoktur, bizde de sular er veya gec Fluorlanacaktir. Yanliz,bizde "hukumetler" halkin yaninda, halkla beraber ve onlar icin calisan hukumetler olmadigi icin, herhalde dunyada en son biz bu Fluorlama isine geceriz..   

Mesajı Yazan: maritza
Mesaj Tarihi: 16 Ağu 2013 Saat 14:32
hocam ne diyim...dün konuştuğum ,aynı zamanda yakın arkadaşım olan dişçim"flor filan verme çocuğa,biz kadın doğumcularla beraber 5 senedir bu ilacı önermeyi bıraktık,ben yurtdışı kongrelerini de takip ediyorum ,meraklıyım,dişlerde sarı lekeler yapıyor ,senin ağızdan verdiğin florun dişlere gitme olasılığı düşük ,sadece suyla fırçala "dedi...

yani biz annelerin işi o kadar zor ki...baba "ben anlamam bu işi,kararı sen ver " dedi,iş bana kaldı..sabah üye oldugum bir forumda "farklı sularda farklı flor oranları varmış ve yeterli olma ihitimali yüksekmiş çocuklara;fazlası da atılmıyor ne yazık ki vücuttan ve böbreklerde birikiyor" demiş...

öte yandan çürük başlarsa minnacık çocuğa dolgu püsür birşeyler işkence...

bu böbrek olayı ile ilgili fikriniz nedir?

zor hocam annelik zor..iyi ki varsınız..

-------------
m.

Mesajı Yazan: Dr.KadirTugcu
Mesaj Tarihi: 16 Ağu 2013 Saat 18:18
Zirva dan baska bir sey degil.
1- Bir bolgedeki sularda, yeterli Fluor varsa, o bolgedeki insanlarin disleri curumez. eger curuklere rastlaniyorsa, o bolgedeki sularda FLUOR yok demektir. Bu kadar basit.
2- Eskiden Isparta ve yorelerindeki sularda, yuksek derecede Fluor vardi, bu yore insanlari asiri yuksek dozlarda Fluor aldiklari halde; gorulen tek zarar, dislerdeki sari lekelerdi. Buna mukabil, bu insanlarin disleri olene kadar asla curumezlerdi. Sonradan icme sulari baska havzalardan temin edilmeye baslandiginda bu ozellik oralarda kalmadi.
3- O palavraci discilerin soyledikleri zararlar, ancak "zehirlenme" dozlarinda Fluor alindiginda ortaya cikabilir. Bunun icinde; kilo basina 7.4mg dan fazla Fluor alinmasi gerekir.
Yani 10 kilo bir coukta; 74mg alinmasi gerekirki,buda, 296 tablet zymafluor alinmasi ile olabilir. Bobreklerde hasar olusabilmesi icin ise, bunun cok daha fazlasi gereklidir.
4- O palavraci disciler istedikleri kadar yaygara yapsinlar. Ulkeler gelistikce ve halkini dusunen, dogru durust hukumetler isbasina geldikce bu Fluor iside halledilecektir.   

Sayfayı Yazdır | Pencereyi Kapat