bronşiolit mi ne :(
Nereden Yazdırıldığı: Anne Olunca Anladım
Kategori: ARŞİV
Forum Adı: Çocuk Hastalıkları
Forum Tanımlaması: Arşiv
URL: http://www.anneoluncaanladim.com/forum/forum_posts.asp?TID=47717
Tarih: 16 May 2025 Saat 11:29
Konu: bronşiolit mi ne :(
Mesajı Yazan: aslinaz35
Konu: bronşiolit mi ne :(
Mesaj Tarihi: 01 Şub 2015 Saat 15:10
------------- sağlıkla mutlulukla yaşayalım
|
Cevaplar:
Mesaj Tarihi: 01 Şub 2015 Saat 15:22
hocam merhabalar ne yazık ki can sıkıcı bir konuyu daha size danışacağım :( kızımın gözünde hafif kızarıklık ve çapaklanma gözlemledim bir kaç gün birazcıkta burun akıntısı bende hemen papatya çaı ve siyah çaı demleyerek pamuk yardımıyla temizledim sürekli burun içinde ıhlamur fakat 13 ocak günü kızımın burun akıntısı koyu kahve döndü gözlerinden ise sarı iltihap akmaya başladı kaptım acile götürdüm oraya gittiğimizde ateşte 39.4 e yükselmişti neyse muayne edildi gözde iltihap kulakta ve boğaz da kızarıklık var dendi.bize aguamentin es ve tobrex göz damlası verdiler ben çarşamba sabah adenovirüs endişesiyle tekrar fakültenin acilinin yolunu tuttum fakat dokror teshisi beğenmeyen manyak anne edasıyla hiç bir işlem yaptıramadan geri yollandım çünkü antibiyotik 3 günde sonuç veririmiş.neyse hocam 16 cuma günü çınlamalı öksürük başladı ve ateş tabiki bal limon yaptım gene evdeki yöntemlerle devam ettim tabii ilaçlarıda kulandım :( 17 ocak cumartesi ise kızımın öksürüğü hırlamalı olmaya başladı kaptığım gibi fakültenin aciline götürdüm solunum sayısı 48 çıkınca endişelendiler kan tahlilive röntgen sonucuna bakarak bronşiolit olmuşsunuz dendi. bize macrol pulmicort ve ventolin başlandı ara ara getir ciğerini dinleyeceğiz dediler tüm ilaçları kullandık keyfimiz iyi oldu falan derken 29 ocak günü kızımın gözlerinden gene iltihap akmaya başladı ve ateşlendi memelekete gitmiştim o yuzden orada iyi denilen bir çocuk druna götürdüm ciğerler temiz fakat bu çocuğun kulakları geçmemiş dediler orta kulak iltihabı teshisiyle 1,5 ölçek zinnat, wentolin şurup,mucoral şurup,otrivine burun sipreyive vigamox göz damlası verdi tabii ben bunlarıda kullandım kullanmaya devam ediyorum bu gece kızım tekrar ateşlendi ve dünden beri çınlamalı öksürük var ne yazık ki :( ve sabahtan beridir 2 kez daha ateşlendi sabah acile götürdüm bu ilaçlara ek olarak prospan şurup verdiler ama onu sizin düşüncenizi bildiğim için kullanmadım.hocam şimdi kızıma ne oluyor ? napmalıyım ?
|
Mesaj Tarihi: 01 Şub 2015 Saat 15:25
bronşiolit mi bu çocuk şimdi hırlamada başladı haffif hafif valla çıldıracağım türkiyede tıp bitmiş :( hastalıklar yanlış uygulamalar yüzünden daha dirençli hale gelmiş çok üzügünüm :(
|
Mesaj Tarihi: 01 Şub 2015 Saat 16:05
hocam ateş 39.5 oldu şimdi
|
Mesaj Tarihi: 01 Şub 2015 Saat 16:23
hocam birde bakteriyal ve viral ayrımını nasıl yapacağım aklım karışık sizden cevap bekliyorum şuanda hapşuruk ve burun akınr*tısıda başladı :(
|
Mesajı Yazan: Dr.KadirTugcu
Mesaj Tarihi: 01 Şub 2015 Saat 18:51
Yazilarimi okusa idiniz, bu kadar cok hatayi yapmaz ve cocugunuzuda bu kadar hirpalamazdiniz.. NIYE OKUMUYORSUNUZ???
1- "Cay" goz ilaci degildir. Bu sadece eski, aptal TURK'LERIN, LAFI KI..ARINDAN anlamasi sonucu suregelmis bir hurafedir.. Orada soylenen soz: "Cay suyudur"!!! Yani Cay demlemek icin kullanilan, kaynamis su dur... Cay ne alaka!!! Cay'in icinde goze iyi gelecek bir sey(!) yok. Eskiler: "abdest suyu" deselerdi, abdest aldiktan sonraki suyumu kullanacaktiniz!!!
2- Sizin tahmin ettiginiz gibi; teshis; Adenovirus
3- Turk doktorlari "Virus" diye bir sey bilmezler..
Tek bildikleri; Streptokok bakterisine; "Beta Virusu" demesini bilirler, Allahin geri-zekalilari...
4- O ilaclarin hicbirini kullanmasa idiniz, cocuk iyilesmisti.
5- HEMEN; verdiginiz BUTUN ILACLARI cope atin. Sadece; Limonlu bal, Serum fiz ve ColdMix kullanin.
6- Hiriltilari; verilen ilaclar yapiyor, o sahtekar ilaclarini kesin, hirilti gecer.
7- Kulak agrisi olmadan, "Kulaklari kotu" diyen sahtekarlara inanmayin... Kulak agrisi oldugundada, sadece: Iliadin kullanin.
Gerisinide bir zahmet okuyun.
|
Mesaj Tarihi: 01 Şub 2015 Saat 19:53
:) hocam gömmüşünüz beni :) zaten başıma gelsin gelmesin yazılarınızı okuyorum ama bende bu milletin mensubuyum ne yazık ki o panik haliyle bir çok hata yapıyor insan ben çayın antiseptik özelliğinin olduğunu okumuştum özellikle papatya ve siyah çayın ki demek ki bunuda yanlış biliyormuşum eki adenovirüste bu kadar sık ve yüksek ateş olması normal mi genelde 38 dolaylarında seyrettiğinne yakın bilgilere ulaştım varolan kaynaklardan ve bu şikayetler ne zaman gececek hala bulaştırıcımıyız kreşe 13ünden beri gitmiyor
|
Mesaj Tarihi: 01 Şub 2015 Saat 19:55
kızımda kulağının ağrıdığını söylüyordu ama öyle çok çok değil yani arada kulağından şikayet ediyordu yani orta kulak iltihabıda değil diyorsunuz ?
|
Mesaj Tarihi: 01 Şub 2015 Saat 22:06
O otlarin; "antiseptik" ozellikleri olsa, yaralarda;"Alkol, batticon" yerine kullanilirlardi.. Siz Turk sitelerini NIYE OKURSUNUZKI!!!! Onlarin hepsi, OTCU, SAHTEKAR DUZENBAZLARIN uydurmalari..
Bakin, bu sahtekarlari ayird etmek cok besittir.. EGER: bu "otculardan" biri, herhengi bir ot veya sebze, filanca hastaliga iyi geliyor derse, mutlaka, dozu belirtilmismi, ona bakin... Ne miktarda, gunde kac ogun, kac gun kullanilacak?? Bu bilgiler yoksa, O OTCU, SAHTEKARIN TEKIDIR...
Ayricada, her bitkide, ayni etken madde ayni miktarlarda bulunmaz. Toplanma zamani, mevsimi, kurutulus sekli hep farkli sonuclar dogurur... Hele Cin menseili, otlarin tamaninda; "Agir Metal Zehir" bulasmasi vardir... Siz; siz olun, bu otlardan ve OTCULARDAN uzak durum..
En ufak bir kulak agrisi oldugunda, Iliadin baslayin,,
Bu otcularin hukum surdugu; Sultan Palamut zamaninda, kulak agrilari icin, kulaga Kokain veya, "Tentur de Opium" yani afyon sakizinin alkolde eritilmis seklini damlatirlardi, sip diye agri kesilir, sulh-sukun icinde, kulak delinir kimse farkina varmazdi..
|
Mesaj Tarihi: 02 Şub 2015 Saat 13:37
hocam ateş gecede devam etti 39.5 un üzerinde ydi hep ne yazık ki
|
Mesaj Tarihi: 02 Şub 2015 Saat 14:51
tamam hocam ot zaten kullanmam ıhlamur nane limon hariç pek aram yoktur kızçemede çok içirmem şimdi kızım sürekli ateşli bu adenovirüs ise 13 ocaktan beri gelgit ateşli ateş 39un üzerine çıkıyor sürekli ve çocuk titriyor ne yapayım coldmiks ballimon serum fiz tamam ilaçları kestim ama çocuk 20 gündür neden böle bulaştırıcılığı ne zman gececek kreşe gitmesi lazım ki bende işe gidebileyim
|
Mesaj Tarihi: 02 Şub 2015 Saat 17:36
hocam kızım hışıldadığı için dra götürdüm iğne verelim dedi kabul etmedim bronşiolitin tekrarladığını söylediler ateş halide devam ediyor şu anda ne yapmalıyım :( rehberliğinize ihtiyacım var çocuğun genel keyfide bozuldu
|
Mesaj Tarihi: 02 Şub 2015 Saat 18:32
ventolin ve pulmicorta devam dediler hocam sizde gelecek cevabı bekliyorum ne yapmam konusunda
|
Mesaj Tarihi: 02 Şub 2015 Saat 22:09
Araniyorsunuz ve gitmeyin dedigim halde bu sahtekarlara gene gidiyorsunuz.. Ben size daha ne diyeyim...
Okuyun, kac kere anlattim.
|
Mesaj Tarihi: 03 Şub 2015 Saat 14:16
ok hocam teşekkür ederim
|
|