İkinci çocuk
Nereden Yazdırıldığı: Anne Olunca Anladım
Kategori: Genel Konular
Forum Adı: Diğer Konular
Forum Tanımlaması: Diğer Konular
URL: http://www.anneoluncaanladim.com/forum/forum_posts.asp?TID=2455
Tarih: 25 Haz 2025 Saat 08:30
Konu: İkinci çocuk
Mesajı Yazan: aysegulce
Konu: İkinci çocuk
Mesaj Tarihi: 18 Kas 2007 Saat 22:45
Sevgili anneler merhaba...
Sizlerle paylaşmak istediğim konu kardeş kıskançlığı. 7 yaşında bir kızım var, oğlum da 4 aylık oldu. Kızım belli etmemeye çalışıyor ama çok kıskanıyor kardeşini. Okulada başladı biz artık büyüdü diye düşünürken o daha önce yapmadığı şeyleri yapmaya başladı. Nasıl bir yaklaşım içinde bulunacağımı şaşırdım doğrusu. Hem küçük bir bebeğin bakımı hem kızımın kaprisleri...  Bazen sabrım tükeniyor...
|
Cevaplar:
Mesajı Yazan: fatoş
Mesaj Tarihi: 19 Kas 2007 Saat 00:18
iki çocuk gerçekten zor, sen yine iyisin maşallah, sanırım ikinci bebek planlı bir bebekti, benim bir arkadaşıma ikinci bebek süpriz oldu, ikinciyi hiç düşünmüyordu, onun da 7 yaşında bir kızı vardı, hamileyken bile hep bebeği istemediğini söylüyordu ve doğurduğu zaman da iyice depresyona girdi, büyük kızı hep kıskanmaya başladı, arkadaşım iki psikoloğa birden gitmeye başladı, hala ben bu çocuğu hiç istemiyorum, çok zor deyip duruyor ve düzelmek için de pek bir çaba sarf etmiyor, açıkcası ben lohusalık depresyonu geçirdiğini düşündüm ama bebeği iki aylık olacak, arkadaşımın kendini toparlamaya hiç niyeti yok, iki dr. da bizim sana yapabileceğimiz bir şey yok demiş inşallah sen bu tür bunalımlara girmemişsindir, gerçekten zor ama arkadaşım ikinciyi hiç istemedi, o yüzden de bebeğini sevemedi, ona alışamadı bunları senin moralin bozulsun diye anlatmadım, sakın yanlış anlama lütfen, sadece beterin beteri var, onu anlatmaya çalıştım, Allah sana sağlık sıhat versin, hepsi düzene girer inşallah, zamanla senin kızın da kardeşine alışacak ama heralde biraz sabır gerekiyor, ben kız kardeşim olduğu zaman (aramızda iki buçuk yaş var) hep saçlarımı yolmuşum mesela 
------------- http://www.glitterfy.com/">
|
Mesaj Tarihi: 19 Kas 2007 Saat 09:22
Selam Fatoş...
Benim anlattığın gibi bir problemim yok çok şükür. Biz çok istedik ikinci bebeği.  Kızımın yaşı olarakta artık uygun olur diye düşündük. O da çok seviyor ama evde şimdiye kadar yalnız o vardı ya hep ilgi ondaydı biraz bocaladı kardeşi gelince. Bizde normal karşılamaya çalışıyoruz fazla üzerine gitmiyoruz ama bazen abartıyo. Birde kızım okula başladı ya o da çok ilgi istediği bir döneme girdi. Yani dersler açısından. Ona da çok zaman ayırmam gerekiyor, tabi bu şekilde de benim pilim bitiyor. İkinci bebeği düşünenlere okula başlama yılını geçmelerini tavsiye ederim yada bir yıl önce olabilir.
Ama yine de memnunum hayatımdan. Onlar sağlıklı olsun yeter.
Arkadaşın için çok üzüldüm. İnşallah atlatır.
|
Mesajı Yazan: abersan
Mesaj Tarihi: 19 Kas 2007 Saat 15:14
İKİ ÇOCUK ARASI 3-4 YAŞI GEÇMEMELİ DİYORUM.ÇOÇUK OKULA BAŞLADIMI ÇOK ZOR OLUYOR İKİSİDE İLGİ BEKLİYOR
|
Mesajı Yazan: akide
Mesaj Tarihi: 19 Kas 2007 Saat 17:35
merhaba sevgi dolu anneler
benim 5 yaşında kızımdan sonra ikiz kızlarımgeldi.takdir edersinizçok zor.ilk kızımın huyu çok değişti.ikizlerim 3.5 aylık oldu.değişen bir şey yok.olmadık zamanlarda imkansız şeyler istiyor.tecrübeli arkadaşlardan tavsiyeler bekliyorum.dostçakalın
|
Mesaj Tarihi: 19 Kas 2007 Saat 22:42
Merhaba arkadaşlar...
Kardeş kıskançlığı yaş farkı kaç olursa olsun mutlaka oluyor. Büyük çocuğu kardeşinden uzak tutmaya çalışmak ta maalesef kıskançlığı tetikliyor. İlk günlerde ben biraz korktum seveyim derken zarar verecek diye fazla ellemesini istemedim. Ama baktım ki bu onu iyice kızdırdı ve kardeşine daha fazla tepkili olmaya başladı. Ben de ufak ufak kucağına verdim gözetimimde, 7 yaşında olduğu için konuştukça onun bize ihtiyacı olduğunu söyledikçe yumuşamaya başladı. Tabi yine de kaprisleri hiç bitmiyor. Beklenmedik şeyler yapabiliyor. Kızım okulada başladı ya bu yüzden çok ilgi istiyor. Anaokulundayken hiç beni yanında istemezken şimdi okula gelmemi istiyor.
Yani kısacası çocuklar iki olunca sorunlar da ikiye katlanıyor ama olsun onlar sağlıklı olsunlar, büyüsünler bunları unuturuz değil mi? 
|
Mesajı Yazan: taraf
Mesaj Tarihi: 20 Kas 2007 Saat 15:57
benimde 4yaşında bir oğlum ve 7 aylık bir kızım var kıskançlık her yaşta oluyor ama aradaki yaş farkı arttıkça dahada fazlalaşıyor burda biz anne ve babalara düşen daha sabırlı ve hoşgörülü yaklaşmak eğer seni kıskanıyosa baba işten geldikten sonra kızınla biraz vakit geçirmen ve sizin hayatınızda sadece küçük bebişin olmadığını onunda olduğunu ama bebeğin daha çok küçük olduğu için sana ihtiyacı olduğunu uygun bir dille anlatmak yeterli gelicektir diye düşünüyorum sana bol şans
------------- http://lilypie.com" rel="no follow">
|
Mesaj Tarihi: 20 Kas 2007 Saat 23:18
taraf Yazdı:
benimde 4yaşında bir oğlum ve 7 aylık bir kızım var kıskançlık her yaşta oluyor ama aradaki yaş farkı arttıkça dahada fazlalaşıyor burda biz anne ve babalara düşen daha sabırlı ve hoşgörülü yaklaşmak eğer seni kıskanıyosa baba işten geldikten sonra kızınla biraz vakit geçirmen ve sizin hayatınızda sadece küçük bebişin olmadığını onunda olduğunu ama bebeğin daha çok küçük olduğu için sana ihtiyacı olduğunu uygun bir dille anlatmak yeterli gelicektir diye düşünüyorum sana bol şans |
Haklısın bende dediğin gibi yapmaya çalışıyorum. Dersleri ile de ben ilgileniyorum ki onu ihmal ettiğimi düşünmesin. Ama neticede o da bir çocuk ve biz ne kadar özverili davransak da o kendince bir düşünce oluşturuyor kafasında. Umarım büyüdükçe düzelir. Bebişlerine öpücükler 
|
Mesajı Yazan: canom
Mesaj Tarihi: 21 Kas 2007 Saat 00:31
slm arkadaslar,
hepinizinde dedigi gibi kiskanclik her yasda oluyor benim 15 aylik bi oglum var fakat bende ikinciyi dusunuyorum hem beraber buyumus olurlar hemde arada fazla yas farki olmamis olur ama bu seferde korkuyorum cunku zor olacigini biliyorum hayirlisi bakalim.
bebislerinizi öpuyorum.
|
Mesajı Yazan: laren
Mesaj Tarihi: 21 Kas 2007 Saat 01:05
Canim benim isin biraz zor belki ama takdire deger ben tek cocuk sahibiyim ikinciyi hic düsünemiyorum senin konuna gelince gecen AOA´da izledim kiskancligin cok normal oldugunu ve cocuga asla benim kizim yada oglum kiskanc degil kardesini kiskanmaz deyip sorunu görmezden gelmenin dogru olmadigini tam tersine sen biraz kardesini kiskaniyosun biliyorm ama ben ikinizide cok seviyorum deyip onun bu konuyu sizinle paylasmasini saglamanizin dogru oldugunu söylediler sanirim cocuklar iclerine attikca kiskancliklari büyüyor paylasima sevketmek en iyisi
------------- ASKLARIN EN GÜZELI SENSIN LARENIM
http://www.glitterfy.com/" rel="no follow">
|
Mesaj Tarihi: 21 Kas 2007 Saat 09:14
canom Yazdı:
slm arkadaslar,
hepinizinde dedigi gibi kiskanclik her yasda oluyor benim 15 aylik bi oglum var fakat bende ikinciyi dusunuyorum hem beraber buyumus olurlar hemde arada fazla yas farki olmamis olur ama bu seferde korkuyorum cunku zor olacigini biliyorum hayirlisi bakalim.
bebislerinizi öpuyorum. | Selam... Eğer ikinci çocuğu düşünüyorsan bence hiç erteleme. Evet biraz zor olur ama yaş arası ne olursa olsun zorluk oluyor. Bari ikisi bir arada büyür unuttuğun şeyleri tekrar yaşamazsın. Biri 7 yaşında biri 4 aylık iki çocuk annesi olarak söylüyorum bunu. Hele okul dönemine hiç bırakma derim. Çünkü 1.sınıf gerçekten çok önemli ve kızım ekstra ilgi istiyor bu aralar. Yani her durumda zorlukları anneler yaşıyor Oğluşunu öpüyorum.
|
Mesaj Tarihi: 21 Kas 2007 Saat 09:20
laren Yazdı:
Canim benim isin biraz zor belki ama takdire deger ben tek cocuk sahibiyim ikinciyi hic düsünemiyorum senin konuna gelince gecen AOA´da izledim kiskancligin cok normal oldugunu ve cocuga asla benim kizim yada oglum kiskanc degil kardesini kiskanmaz deyip sorunu görmezden gelmenin dogru olmadigini tam tersine sen biraz kardesini kiskaniyosun biliyorm ama ben ikinizide cok seviyorum deyip onun bu konuyu sizinle paylasmasini saglamanizin dogru oldugunu söylediler sanirim cocuklar iclerine attikca kiskancliklari büyüyor paylasima sevketmek en iyisi |
Evet haklısın bunu dile getirmek çözüm için daha faydalı oluyor ama sorunu çözmüyor maalesef. Bu bir süreç ve onlar büyüyene kadar devam edecektir. Sabır ve özveri ile başetmeye çalışacağız. Annelik böyle birşey işte hem şikayetçi oluyoruz hem de kendi kendimizi teselli etmeye çalışıyoruz. Sen ikinci çocuk düşünmüyorsun herhalde ama çocuğunun kardeşlik duygusunu tatması da çok önemli bence. Bebeğini öpüyorum 
|
Mesajı Yazan: canom
Mesaj Tarihi: 22 Kas 2007 Saat 15:43
slm aysegulce cok haklisin dediklerinde okul dönemine birakinca cok zor oluyor cevremde bu tur sorunlari cok gördum ve ben ikinci cocugu zaten dusundugum icin hani hem beraber buyumus olurlar hemde oglum tek oldugu icin paylasmasini bilsin vs.
cocuklarini öpuyorum canim.
|
Mesajı Yazan: akide
Mesaj Tarihi: 24 Kas 2007 Saat 16:15
benim kızım ikiz kardeşleri doğduktan sonra her şeyiyle değişti.bebeklerin altını değişirken benim altımı neden değiştirmiyorsun ?niye bana bez bağlamıyorsun?gibi kaprisler yapıyordu.bir gün ''gel annem sanada bez bağlayayım'' dedim.2 yaşındaki yeğenimden kalan bezi ona taktım ve sıkıca bağladım.'' tamam bundan sonra bezli dolaşabilirsin ''diye gönderdim.bir kaç dakika sonra geldi .''anne bez çok sıkıcı bir şeymiş çıkar'' dedi.o günden sonrada bu problemi yaşamadık.bizimle aynı problemi yaşayan annelerde aynı yöntemi deneyebilirler.
|
Mesajı Yazan: snyozt
Mesaj Tarihi: 06 Şub 2008 Saat 23:06
benimde 2 yasında ve 2 aylık oglum var yasla ilgili degil kıskanclık.
biz kıskanmasın diye bebegi elimize bile almıyoruz yine de kıskanıyor.
seviyormus gibi gosteriyor kendini kafamızı cevirdigimiz anda bebege zarar vermeye calişiyor. cok zoooor coook....
|
Mesajı Yazan: duru
Mesaj Tarihi: 07 Şub 2008 Saat 22:51
bu konu artık benide ilgilendiriyor,2.bebeğim doğduğunda Yiğit henüz 16 aylık olacak,çevreden daha çok küçük kıskançlık bilmez deselerde ben oğlumun herşeyin farkında olduğunu düşünüyorum,eve yeni bir birey katılacak ve ben vaktimin çoğunu onunla geçireceğim onun kardeşi olduğunu bilmesede ilginin bu yeni katılan bireye kaydığının elbette farkında olacaktır,o yüzden kreşe yazdırmamızın çok iyi olduğunu söyledi kreşteki aile danışmanı,Yiğit kreşteyken bende rahat rahat küçük oğlumla ilgilenebileceğim inşallah Yiğit bu durumdan etkilenmez ya da en az düzeyde etkilenir eğer problem yaşarsak yardım alacağız
-------------
|
Mesajı Yazan: fatmabek
Mesaj Tarihi: 09 Şub 2008 Saat 20:11
bende Allah izin verirse oğlum 2 yasına bastığında 2. cocuğu planlamayı dusunuyorum arayı cok acmamak gerekir diye düşünenlerdenim 
------------- "Evrendeki her şey senin içindedir. Her şeyi kendine sor." Mevlana
http://img197.imageshack.us/i/resim005vu.jpg/">
|
Mesajı Yazan: rüyabebek
Mesaj Tarihi: 27 Mar 2008 Saat 15:20
galiba işin çok zor ama sana tavsiyem sakın onun kıskançlıgını anlamamazlıktan gelirmiş gibi yapma onunla konuşup onunda zamanında bu kadar küçük bir bebek oldugunu söle onun büyüyüp abla oldugunu arteık kardeşiyle ilgilenebilecek kadar büyüdügünü fala nsöle emin ol bu kızını dinledirip kendine olan güvenini kazandıracaktır...ee sonra ne olacak dersen oda küçük bir anne olacaktır tecrübeliyim inan bana
------------- http://imageshack.us">
|
Mesajı Yazan: superisi
Mesaj Tarihi: 28 Mar 2008 Saat 17:05
Büyük çocuğa kardeşi için paylaşım yaptırın. mesela beraber yıkayın, bezini değiştirdiğiniz zaman ondan yardım isteyin.sakın o küçüktür biz seni daha çok seviyoruz gibi olumsuz telkinlerde bulunmayın.bebekle ilgili daha o çok minik bakıma ihtiyacı var sen onun ablasısın(veye abisi) onu biz beraber büyütüp koruyacağız gibi olumlu tepkilerde bulunun sevgiyi iki eşit parçaya ayırın. sakın olaki bebek küçüktür anlamaz biz büyükle ilgilenelim diye hataya düşmeyin.büyük çocuk daha çok düşman olur.iki çocuğuda aynı eşit şekilde sevmek ve ilgilenmek gerekir.
------------- ZÜLAL(Bookworm)
|
Mesajı Yazan: gümüş
Mesaj Tarihi: 29 Mar 2008 Saat 13:30
Merhaba ayşegül bende iki çocuk annesi olarak yaşadıklarını çok iyi anlıyorum.Kızım 4 yaşındayken oğlum dünyaya geldi.Planlı bir hamilelikti.Öncesinde pedagog olan arkadaşlarımdan yardım aldım.Aralarının kaçyaş olması gerektiği konusunda hepside en iyisinin 4 olduğunu söylediler.Planlı bir hamileleik olduğu için hamileyken ve doğuma hazırlık süresince kızımı herşeye dahil ettim.Kardeşine aldığımız herşeyi beraber seçtik.Ama kıskançlık odu tabi normal olarak.Eğer olmasaymış yani dışa vurmasymış sorun o zaman başlarmış.Ondan yardım istemek , düşüncelerini paylaşmak arkadaş gibi, onun da dinlemek , yaptığın herşeyin sebebini anlatmak hafifletiyor krizleri.Anlıyorlar kendilerinin de birey yerine koyulduğunu görmek hoşlarına gidiyor. Zor bir dönem ama geçecek... Sen kalbini dinle...
Bir de babaya da iş düşüyor tabi sen bebekle ilgilenirken oda büyükle ilgilenmeli.Sinema , tiyatro gibi... Arada da tam tersini uygulayın...
sevgiler...
|
Mesajı Yazan: gümüş
Mesaj Tarihi: 29 Mar 2008 Saat 13:32
Uzun oldu ama birde ona kıskanmanın normal bir duygu olduğunu anlatmak gerekiyor yanlış bir şey olduğunun aksine
|
|