Sayfayı Yazdır | Pencereyi Kapat

D vitamini ve kansızlık...

Nereden Yazdırıldığı: Anne Olunca Anladım
Kategori: Çocuk Sağ. ve Hastalıkları Uzm. Dr. Kadir Tuğcu
Forum Adı: Çocuk Sağ. ve Hastalıkları Uzm. Dr. Kadir Tuğcu
Forum Tanımlaması: (Sorularınız ve cevapları)
URL: http://www.anneoluncaanladim.com/forum/forum_posts.asp?TID=65155
Tarih: 16 Eki 2025 Saat 22:52

Konu: D vitamini ve kansızlık...
Mesajı Yazan: Ponk
Konu: D vitamini ve kansızlık...
Mesaj Tarihi: 11 Mar 2020 Saat 11:36
Merhaba Kadir Bey, 
özgül öğrenme güçlüğü ile dikkat eksikliği hiperaktivite tanısı alan 8 yaşındaki oğlum için concerta 27mg kullanıyoruz. Yoğun çalışınca baş ağrısı bazende başında karıncalanma hissi olduğunu söylüyordu. (ben sadece çalışmada zorlandığı zaman olduğunu düşünüyorum) Psikiyatrist nörolojiye sevk etti. Onlarda kan tahlili ve emar istedi. Emar için nisan ayına gün verdiler ve hiçbir yan etkisi yok en azından sonucu görüp emin olalım dediler. Kan tahlilinde ise aşağıdaki değerler referans dışı çıktı:
25 OH Vitamin D3  19,20 ng/mL
Kreatinin  0,54 mg/dL
Ürik Asit (serum)  1,8 mg/dL
Hemoglobin  11,5 g/dL
Hematokrit  33,5 %
Notrofil %  33,8 %
Lenfosit %  56,0 %
Lenfosit 4,57 BIN/mm3
PDW  8,9fL

Sizden aldığım bilgi doğrultusunda yılda bir ampul Dvit3 ampul içiyorduk. Tahlil sonrasında bu yılınkini içirdim. Sizce yeterli gelmiş midir? 

Doktor Kan değeri düşük dedi Hematolojiye gitmelisiniz dedi. Ben protein ağırlıklı beslemeye başladım. Hematoloji gerekli mi? 

Test 1 ay önce yapıldı. Tıp fakültesi bir ay sonrasına kontrol randevusu verince yeni yorumladılar. Dvit3 ü de tahlilin ertesi günü içirmiştim. Tekrar tahlile gerek var mı? 

Cevaplar:
Mesajı Yazan: Dr.KadirTugcu
Mesaj Tarihi: 11 Mar 2020 Saat 19:25
Senede 1 defa Dvit3 ampul icirmeniz yeterli olmuyor. 6 ayda bir icirin.
Kan tahlilleri normal, cocuk refarans araliklari kullanilmamis.. SAKIN bu degerlerle, bir hastalik teshis ederlerse, veya ilac verirlerse, SAKIN INANMAYIN...

Sayfayı Yazdır | Pencereyi Kapat