Sayfayı Yazdır | Pencereyi Kapat

öksürük ve balgam

Nereden Yazdırıldığı: Anne Olunca Anladım
Kategori: ARŞİV
Forum Adı: Grip & Soğuk Algınlığı & Öksürük
Forum Tanımlaması: Arşiv
URL: http://www.anneoluncaanladim.com/forum/forum_posts.asp?TID=37216
Tarih: 02 Ağu 2025 Saat 23:26

Konu: öksürük ve balgam
Mesajı Yazan: AŞIK
Konu: öksürük ve balgam
Mesaj Tarihi: 13 Oca 2013 Saat 16:31
doktor bey 3 gun önce  11 aylık oğlumda ates ve öksürük basladı bırazda hırıltı vardı sırtında  doktora goturdum ve bana  ets dusurucu agrı kesıcı surup ve balgam sokturucu surup verdı bırde ventolin fısfıs verdı fısfıs pek aklıma yatmadı balgamını ve hırıltısını nasıl gecırebılırım  asttım degıldır dımı bebegım o fısfısı gorunce astım hastasımı dıye dusundum panık oldum

Cevaplar:
Mesajı Yazan: Dr.KadirTugcu
Mesaj Tarihi: 13 Oca 2013 Saat 18:36
Yok, Astim degil. Simdilerde; o ilacin firmasina sirin gozukmek icin, her oksuren hastaya veriyorlar.  Tamamen, duygusal!!!  (Alinti: Cem Yilmaz)
Siz eski mailleri okuyun, bu hokkabazligin envai cesitlerini goreceksiniz. Cocugunuz Grip geciriyor, sadece benim Grip icin anlattiklarimi; Oksurur ise; Limonlu bal, burnu tikanirsa; Serum fiz (yeterli olmazsa;Iliadin ped. burun damlasi) ve ColdMix kullanin. Kullanimla ilgili bilgiler eski maillerde var.

Mesaj Tarihi: 14 Oca 2013 Saat 19:10
fbalgamı nasıl cıkartırım bebegım yutuyo oksurunce balgamı:(11 aylık bebegım zararı var mı

Mesaj Tarihi: 14 Oca 2013 Saat 20:28
bebegim 11 aylık öksürüken tam cıkartamıyo ve geri yutuyor balgamı  bal 1 yasından bebeklere verılmez dıye bılıyorum 

Mesaj Tarihi: 15 Oca 2013 Saat 02:13
Cocuklar, eriskinler gibi balgam cikaramazlar, yutarlar. Merak etmeyin, kendi mallari, bir zarari olmaz. Bal ile ilgili  mail ve makaleleri okuyun..

Mesaj Tarihi: 15 Oca 2013 Saat 20:49
doktorumuzun vermıs oldugu iburamın golod klavunat vebrıcanly kulanmasak bebegın oksurugu hırıltısı ılerlermı  hocam 

Mesaj Tarihi: 16 Oca 2013 Saat 07:10
Esas o ilaclarla ilerler. Hepsini hemen kesin ve Limonlu bal, Serum fiz. ve ColdMix'e baslayin. Eski maillerde kullanimlari yazili.

Mesajı Yazan: faize
Mesaj Tarihi: 16 Oca 2013 Saat 19:06
Hocam merhaba Oğlum 25 aylık ve 3.çocuğum. 3 çocuğumunda dr aynı. İlaç yanlısı bir hekim değil. KIzlarıma neredeyse hiç antibiyotik kullandırtmadı. Ancak oğlum 8 aylık iken bronşiolit dedi. Malum ilaçları kullandı. Neredeyse 20 günde bir. 15 aylıktan sonra bu tarz hastalanmadı pek fazla. Sizi bir aydır öğrendim. Cuma gecesi inatçı 39 ateş, aralıksız öksürük sabahladık. Cuma gündüzden belliydi Sizin grip için anlattıklarınızı yaptım.Ancak 5 gün geçmesine rağmen bir düzelme olmadı.Aksine çok bitkinleşti, ateş ve ağzında çok kötü bir koku vardı. Dün dr.muzdaydık. Çift tarflı enfeksiyon dedi. Ciğerlerin her iki tarafındada oluşmuş. Reçetesi; novosef 1x750 mg.-  macrol 125 2x1 - ventolin nebüler 3x2 cc. 6 gün kullanıp kontrole çağırdı. İyileşme olursa iğneyi sonlandırırız dedi. Bu arada size önce yazmıştım.zaten 1 aydır zyrtec kullanmakatım. Cevabınız çok çok önemli benim için çok teşekkürler

-------------
faizepehlivan

Mesaj Tarihi: 16 Oca 2013 Saat 19:10
zyrtec kullanma sebebim. Atopik dermatit. IGE testi falan yapılmıştı. Size de yazmıştım. İlaveten ultralan pomat önermiştiniz. Zyrtec kullanma sebebimi açıklamak istedim.

-------------
faizepehlivan

Mesaj Tarihi: 16 Oca 2013 Saat 19:22
Birde belirtmeyi unuttum Kulağımı ciğerlerine yasladığımda ıslık sesi geliyor ve hışırtı.Ve çok hızlı nefes alıyor vede karnını kullanıyor nefes alıp verirken. Birde ben coldmıx i kullanıyordum. Prospektüsünde astım hast.kullanamaz demiş Siz ne diyorsunuz İletim böyle 3 parça haline oldu ama heyecandan ve aceleden ilk iletime yazamamışım. Cevaplarınızı merakla bekliyorum. 

-------------
faizepehlivan

Mesaj Tarihi: 17 Oca 2013 Saat 01:05
1-Zyrtec'i oksuruk varken kullanmayin, ara verin...
2- Islik sesini ve hisirtiyi; NEFES VERIRKEN aliyorsaniz, hemen Zyrtec'i kesin. Bricanyl surup;gunde 3x1 olcek baslayin, ColdMix vermeyin.
3- Islik sesini ve hisirtiyi; NEFES ALIRKEN  aliyorsaniz, hemen Zyrtec'i kesin, Grip icin anlattiklarimi uygulayin. (Limonlu bal, Serum fiz ve ColdMix)

Mesaj Tarihi: 17 Oca 2013 Saat 08:08
Cevabınız için çok teşekkürler.Hemen uygulayacağım. İletimin öncesi de vardı. Sanırım diğer sayfada kaldı ve görmediniz. Şöyleki oğlum 25 aylık ve 3.çocuğum. Dr.muz İlaç yanlısı değil. Kızlara neredeyse hiç antibiyotik kullanmadık. Öksürük için her zaman su der. Ancak, oğluma 9 aylık iken bronşiolit teşhisi koydu. Ve malum ilaçları kullandık 20-30 gün aralıklarla. 16 aylıktan sonra bu şekilde çok rahatsızlanmadı sayılır. Geçen cuma balgamlı öksürük ve ateşli rahatsızlandı. Sizin grip için anlattıklarınızı uyguladım. Pazar günü iyiydi.Ama pazartesi balgamlı öksürü, ateş ve ağzında çok kötü bir koku vardı. Ciğerlerinde de ıslık ve hışırtı sesi vardı ve nefes alıp verirken karnını kullanıyordu. Salı dr.muza gittik. Çift taraflı enfeksiyon dedi. Ciğerlerinin her iki tarafındada oluşmuş. Reçetesi; novosef 1x750 mg - macrol 125 2x1 - ventolin nebüler 3x2 cc. ilaçları uyguluyoruz.Artık ateşimiz yok. Ama ciğerlerde ki ses hala duyuluyor. Islık ve hışırtı. Bu gün ilaçlarımızın 3.günü olacak. Siz ne diyeceksiniz çok merak içerisindeyiz.

-------------
faizepehlivan

Mesaj Tarihi: 17 Oca 2013 Saat 09:35
11 aylık oğlum besıncı dıslerı patlamay basladı bıraz husuzrsuzluk ve iştahsızlık var dıs etleri cok kasınıyo ne yapmam lazım hocam....

BAHAR PURCU

Mesaj Tarihi: 17 Oca 2013 Saat 22:57
doktor bey 11 aylık oğlumda balgamsız kuru öksürük var odasını nemlendriyoruz buhar makınemız var ama bir türlü gecmedi öksürügü  bal ve limon ile olan yazınızı bulamadım bana acıl yardımcı olurmusunuz .Teşekkürler....

Mesaj Tarihi: 18 Oca 2013 Saat 01:38
O ilaclarin hepsi gereksizdi, keske oncesinde bir kan sayimi isteyip; WBC degerini gosterse idiniz. Novosef de neyin nesi? Sanki Menenjit tedavi ediyor..... Zaten gordugunuz gibi, 5 kurusluk hayirlari olmadi.

Mesaj Tarihi: 18 Oca 2013 Saat 01:41
Disler huzursuzluk yapmaz, hepsi kocakari uydurmasidir. Cocugunuz; Grip geciriyor, oksurdugunde; 1 tatli kasiginin yarisi kadar bal, uzerine 5-7 damla limon damlatip yedirin.

Sayfayı Yazdır | Pencereyi Kapat