Sayfayı Yazdır | Pencereyi Kapat

kansızlığa bir besin öneriniz varmı?

Nereden Yazdırıldığı: Anne Olunca Anladım
Kategori: ARŞİV
Forum Adı: Emzirme & Süt & Ek Gıda & Yemek
Forum Tanımlaması: Arşiv
URL: http://www.anneoluncaanladim.com/forum/forum_posts.asp?TID=15381
Tarih: 16 Eki 2025 Saat 15:24


Konu: kansızlığa bir besin öneriniz varmı?
Mesajı Yazan: miss hugolina
Konu: kansızlığa bir besin öneriniz varmı?
Mesaj Tarihi: 29 Nis 2009 Saat 20:12
Hocam merhabalar,
 
Kızımın tahlil sonucuna göre bazı değerlerde düşüklük ve yükseklik var.Bu konuda beni aydınlatmanızı rica ediyorum.Kansızlık için bir öneriniz varmı?
 
WBC 8,7
 
RBC 4,81
 
HGB 12,3
 
HCT 33,8  (düşük)
 
MCV 70 (düşük)
MCH 25,6(DÜŞÜK)
 
MCHC 36,5(düşük)
RDW 14,2
 
PLT 436
 
MPV 8,8
PCT 0,385
PDW 14,3
LYM % 42,9
LYM 3,71 (YÜKSEK)
NEU%38,8(YÜKSEK)
NEU^3,36
MONO%10,7
MONO^0,93(YÜKSEK)
EOS%6,2(YÜKSEK)
EOS^0,54(YÜKSEK)
BAS%1,4
BAS^0,12
 
 
BİYOKİMYA Sonucuna görede KERATİNİN 0,4 (düşük)çıktı.Bunların anlamı nedir hocam?
 
beni aydınlatırmısınız?
teşekkürler



Cevaplar:
Mesajı Yazan: Dr.KadirTugcu
Mesaj Tarihi: 30 Nis 2009 Saat 09:19
Kırmızı kürelerde hacimde ve içindeki Hb. miktarlarında düşüklük var, HGB normal olduğundan bir şey yapmanıza gerek yok. Ailevi bir durumdur, anemi olmadığı sürece bir önemi yok. Kreatinin'in düşük çıkması önemli değil. "Creatin Clearence " dan farklıdır. Aman bir hata yapmayın.DAHA DOĞRUSU DOKTORUNUZ YAPMASIN.


Mesajı Yazan: miss hugolina
Mesaj Tarihi: 06 May 2009 Saat 17:41
Hocam   Merhabalar,
 
Kızım 21 aylık,daha evvel gönderdiğim tahlil sonuçlarındada görüldüğü gibi kansızlık var.
 
Bize bir beslenme önerisi verebilirmisiniz?Kızım çok iştahsız hiçbirşey yemiyor diyebilirimConfusedGece gündüz(anne sütüne devam ve çok düşkün memeye şu aralar) emiyor,aptamil junior devam sütü,pınar çocuk sütü içiyor.uyanınca 1 çorba kaşığı pekmez vermeye başladım sütle sıvı hale getirerek.Sabah yumurta malesef yemiyor.Sahanda yaparsam 1 çatal ancak alıyor.Sütlü bisküvi peynir karışımı,yada mama karışımı çok az.Öğlen muhallebi,uyanınca çorba(yayla,tarhana,ezogelin,mercimek,kabak,içerisine kıyma koyarak),Köfte ,sosis,sucuk seviyor ama yutma problemimiz var,çok az yiyor.Meyve olarak muz,elma,şeftali suyu çok az yiyip içiyor.Bazen günde 1 kez kaka yapıyor bazen 2-3 günde yapıyor.Yemek konusunda ısrar edince kusmaya başlıyor.Doktorumuz ise,zorlada olsa daha fazlasını yedirmem gerektiğini söylüyor.Diğer arkadaşlara imreniyorum.Sorun bendemi hocam,yetersiz hissediyorum kendimiConfusedşuan kızım 11.780 gr boyu 81 cm.
 
Herşey için sonsuz teşekkürler,


Mesajı Yazan: Dr.KadirTugcu
Mesaj Tarihi: 07 May 2009 Saat 10:16
Görüldüğü gibi falan "kansızlık" YOK. Sadece eritrosit yapısı "mikrositer... Hgb 10'un altına inmedikçe anemiden bahsetmiyoruz.Pekmez verme.. iŞTAHI KAPANACAK.  21 aylık çocuk zaten 11kg. dır. Kilo eksiği yok. Aç kalan çocuk hergün kaka yapmaz. Yaptığı zamanda kestane gibi sert kaka yapar.



Sayfayı Yazdır | Pencereyi Kapat